SaSaZu představuje The Shapeshifters

SaSaZu představuje The Shapeshifters

20. 03. 2012  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Největší hit The Shapeshifters, skladbu Lola’s Theme, určitě znáte, i když si to možná nevybavujete. Britská dvojice, za níž stojí Londýňan Simon Marlin a původem rodák ze švédského Göteborgu Max Reich, s ní totiž v roce 2004 dobyla světové hitparády. Za všechno přitom může Simonova manželka Lola.
Nebýt toho, že se Lola Marlin jednoho dne roku 2004 probírala svojí sbírkou oblíbených desek, svět by dnes možná byl o jeden velký taneční hit chudší. Mezi nahrávkami, které si pustila, totiž byla i píseň What About My Love, jíž v roce 1982 nazpíval americký R&B zpěvák Johnnie Taylor. A ta, přesněji řečeno její úvodní dechová pasáž, zaujala jejího manžela, tanečního producenta Simona.

Simon a jeho parťák Max se rozhodli motiv ze skladby použít a vydat pod hlavičkou svého tehdy začínajícího tanečního projektu The Shapeshifters. Dopředu věděli, že tohle by mohl být velký hit. A proto, aby se vyhnuli případným tahanicím o autorská práva, nepoužili původní nahrávku, ale celou úvodní pasáž nechali nahrát zvonu. A taky ji trochu zrychlili. Následně najali zpěvačku - členku London Community Gospel Choir Janet Ramus, přezdívanou „Sušenka“ (Cookie). A právě ona motivu vdechla nový život.

Singl s písní Lola’s Theme, pojmenovanou na připomínku inspirace Simonovou manželkou Lolou, vyšel poprvé v červenci 2004 a přesně se trefil do aktuální poptávky po velkém letním tanečním hitu. Skladba stála na svižném houseovém rytmu, výrazný dechový riff jí dával švih, a text o někom, kdo se rozhodl skoncovat s minulostí a začal žít nový život, se přesně hodil na rozpálené pláže i neméně žhavé taneční parkety.

Hned v týdnu svého vydání Lola’s Theme vyskočila na první příčku britské singlové i americké taneční hitparády a stala se jedním z nejvýraznějších hitů roku 2004. Z rádií a na tanečních parketech hraje dodnes a dokonce jste se s ní mohli setkat i ve hře Grand Theft Auto: The Ballad Of Gay Tony na vlnách fiktivního rádia Vladivostok FM.

Přijďte si Lola’s Theme společně s dalšími hity The Shapeshifters jako Incredible, Sensitivity nebo Back To Basics, v níž si londýnská dvojice zopakovala spolupráci se „Sušenkou“, poslechnout živě 30. března 2012 na třetí narozeniny Sasazu.

Poznáváte hitovku The Shapeshifters – Lola’ Theme?


www.sasazu.com

Dodal: Pavel Kučera
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

SASAZU 3RD ANNIVERSARY

Pátek 30. 3. 2012
Vstup: 190 Kč / 300 Kč / 390 Kč
Vystupují:
the shapeshifters, mikael weermets, black jesus, dj neo, pavel callta
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika