Projekt Dikolson vystoupí v Paláci Akropolis

Projekt Dikolson vystoupí v Paláci Akropolis

22. 03. 2012  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Před rokem provětral Filip Míšek (ex Roe-Deer, Khoiba )stojaté domácí vody se svým sólovým projektem Dikolson. Po třech letech nahrávání ve světě a spolupráci s mnoha zajímavými kolegy, přišel konečně s debutovým albem The Bear Is Sleeping Now, který se setkal s vlnou pozitivní kritiky a vysloužil si nominaci na hudební cenu Apollo. Skladby z nové desky Dikolson představí již 29. března v Akropolis.
The Bear Is Sleeping Now je promyšlené album plné složitých struktur, na kterém se pracuje s neobvykle rozsáhlou paletou živých dechových nástrojů, nebylo snadné přenést na pódia. Příprava živé koncertní verze této desky trvala další rok, během kterého sbíral Dikolson nové hudební zkušenosti na Islandu.

Postupné hudební rozpínání Filipa Míška vyvrcholilo koncem roku 2008 založením vlastního sólo projektu. Dráhu samostatného elektronického multiinstrumentalisty začal Filip pozvolna sbírkou remixů kapel jako Radiohead, Sunshine nebo Umakart. Během přípravy debutového alba vyprodukoval mimo jiné soundtrack k filmu Den draka (2010) nebo hudbu k tanečnímu a vizuálnímu představení Indefinite Kingdom (2010, Tokio).



www.palacakropolis.cz

Dodal: Eva Kociánová, Palác Akropolis
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

EUROCONNECTIONS

Čtvrtek 29. 3. 2012
Vstup: 240/320
Vystupují:
I HEART SHARKS/DE + DIKOLSON/Cz
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika