WWW a Pjoni & Ink Midget vystoupí v Roxy

WWW a Pjoni & Ink Midget vystoupí v Roxy

29. 03. 2012  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Po pop-jazzu, ska-reggae a alternative-elektronice bude další, v pořadí již čtvrtý díl Departure patřit alternativnímu hip hopu a experimentální elektronice! Projekt, v jehož rámci renomované kapely a muzikanti představují své méně známé, ale za to pořádně talentované kolegy, totiž již za necelé dva týdny, ve středu 11. dubna přivítá v Roxy legendy tuzemské alternativní scény, kapelu WWW.
WWW si pozvali dva mladíky z Bratislavy, jejichž aliasy Pjoni & Ink Midget patří v poslední době k nejčastěji skloňovaným jménům, když přijde řeč na největší hudební naděje čs. scény.

"Duo Pjoni & Ink Midgete považujeme za unikátní zástupce nové talentované generace, jak lidsky, tak hudebně. Jsou pro nás inspirativní a mají naše sympatie," zdůvodňuje výběr WWW Ondřej Anděra aka Sifon a k samotnému projektu DEPARTURE dodává: "Myšlenku vzájemné podpory hudebních ostrovů je rozhodně dobré razit, zvláště v Česku, kde živě převládá nevraživost a vzájemné vykradačství."

Že volba WWW padla právě na mladíky z Blavy přezdívané "Veveričky", není nijak překvapivé. Nejen podle Sifonova názoru ale i podle řady hudebních publicistů si Adam Matej (Ink Midget) a Jonatán Pastirčák (Pjoni) při svém mládí zaslouží opravdu velký respekt za muziku, kterou tvoří. Lukáš Benda z Musicserveru je dokonce ve svém loňském žebříčku "Top 40: Nová česko-slovenská jména" zařadil na první příčku a mimo jiné napsal: "Nikdo nikdy by na mapě ani na klávesnici nehledal nový hudební směr v Česku a na Slovensku už vůbec ne. Ink Midget & Pjoni jej vytvořili - žánr, do kterého se nevejdou snad ani oni sami…"

Zaškatulkovat hudbu Pjoni & Ink Midget je podobně obtížné, jako škatulkovat samotné WWW. Když to hodně zjednodušíme, můžeme tvorbu Pjoni & Ink Midget charakaterizovat jako "experimentální elektroniku", k čemuž pak sami Adam s Jonatánem dodávají na svém Bandzone profilu: „na eklektický hudební styl Pjoni & Ink Midget tvrdě dopadá vliv "old-schoolového" britského labelu Warp, osmdesátkového industrialu, melancholie devadesátkového trip-hopu, stejně jako současný glitch-hop a zvukové "stěny" osobností jako je Ben Frost nebo Tim Hecker.“

Důležitější než všechny definice je ale samozřejmě to, jak se tihle dva sotva osmnáctiletí kluci prezentují naživo, zvláště pak v kombinaci s WWW, s nimiž už pár koncertů odehráli. Jak sami říkají, mají pocit, že mezi nimi a WWW, které velmi obdivují mj. pro jejich "temné, surrealistické texty, občas šamanské, jindy trochu víc hiphopové beaty a hravou melodičnost", existuje "jakési zvláštní propojení", když mají v lecčems podobnou energii.

Dle Sifonových slov nejspíše dojde i na "křížení WWW s Veveričkami" přímo na pódiu. Kromě toho se na prvním letošním pražském vystoupení obou skupin můžeme prý těšit také na "další sadu nových skladeb WWW" a českou premiéru nového setu Pjoni & Ink Midget, který je - jak sami říkají - "víc techno a hip hop".

Jak už se stalo v případě DEPARTURE dobrým zvykem, i na čtvrtém dílu budou hudební performance navíc provázet zajímavé vizualizace. Ty bude mít tentokrát pod palcem visual artist ToolKid, kterého si pozvali přímo Pjoni & Ink Midget. Je tedy zřejmé, že 11. dubna se v ROXY chystá audiovizuální show, kterou by si neměl nechat ujít žádný milovník alternativního umění!

www.roxy.cz

Dodal: Lukáš Kadeřábek, Roxy PR
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

DEPARTURE

Středa 11. 4. 2012
Vstup: 160 Kč / 230 Kč
Vystupují:
WWW + Pjoni & Ink Midget (SK)
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika