Dubnové Free Mondays v Roxy

Dubnové Free Mondays v Roxy

29. 03. 2012  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Pondělky budou v pražské Roxy v dubnu již tradičně patřit Free Mondays, které jako vždy lákají jak na zajímavé koncerty nadějí tuzemské scény, tak na rozjeté parties v režii renomovaných djs. Už 2. dubna se můžeme těšit na koncert hradecké pop-rockové party Memphis, o týden později, 9. dubna nás čeká speciální velikonoční mejdan s djs Pat Heart, Roman Rai, WICC a Dan-T.
Další dva dubnové pondělky pak budou patřit křtům debutových desek, konkrétně 16. dubna pokřtí své první album Papírové nebe plzeňští L.A. a 23. dubna bude ROXY patřit electro-punkerům LUS3 a jejich očekávané desce "dot.coma".

2/4 FREE MONDAYS live MEMPHIS
První dubnové Free Mondays odpálí v ROXY pop-rockový kvartet Memphis z Hradce Králové, pro nějž jsou charakteristické chytlavé melodie podpořené precizními kytarovými riffy a údernou rytmikou. Kapela funguje od roku 2005 a za svou existenci odehrála již několik stovek vystoupení na řadě festivalů, v menších i větších klubech ale i na nejedné hudební soutěži. Za zmínku stojí např. vítězství Memphis v Eurofestivaliu 2011, primát v soutěži Hudbou proti nudě 2010, 1. místo na Karvinském Woodstocku 2009 nebo druhá příčka v soutěži United Islands Of Talents. Zapomínat nemůžeme ale ani na úspěch loňského klipu ke skadbě The One, s nímž kapela bodovala v TOP6 O2 Stream Music hitparády a upoutala na sebe pozornost řady hudebních i mainstreamových médií. Po koncertě Memphis vás již tradičně čeká FM afterparty, která bude první dubnové pondělí pod taktovkou DJs Fatty M, Schade a Ark.



9/4 FREE MONDAYS Easter Party
Až si dosyta užijete koledování a všech možných i nemožných podob pomlázky, dorazte do ROXY na speciální velikonoční Free Mondays, kde pro vás bude hrát hned kvartet renomovaných houseových DJs, jejichž záběr sahá od progressive přes deep až po funky a minimal. Konkrétně to bude v Praze žijící francouzský houseový matador Pat Heart (Just Like That), rezident noci Flow Roman Rai známý svým citem pro atmosféru a zajímavými kombinacemi house music s dalšími různorodými styly, WICC, kterého v ROXY uvidíme po poměrně dlouhé době a jejich žánrově spřízněný slovenský kolega Dan-T.



16/4 FREE MONDAYS live L.A.
Mladá energická kapela L.A. se zrodila na podzim roku 2005 v jednom z plzeňských sklepů. Od začátku svého hraní se snaží stylově vyhranit a najít si na české hudební scéně svébytný zvuk. Jejich písně se opírají o výrazné kytarové rify, připomínající současné britské kapely, a pulzující bicí, které se mísí s elektronickými podklady i syrovým zvukem. Za sebou mají již dvě klubová turné, výhru v celostátním klání rockových kapel Pro Rock 2007, postup do semifinále druhé ročníku talentové soutěže RGM Live Space a zhruba třicet písní na čtyřech demo nahravkách. Letošní jaro pro ně však bude v mnohém přelomové. Právě jim totiž vychází debutové album Papírové nebe, jež vzniklo v produkci renomovaného Borise Carloffa a které kapela pokřtí právě v rámci Free Mondays v ROXY. Těšte se na současný pop-rock s jasnými rockovými kořeny a melodičností doplněný moderní elektronikou. Těšte se na speciální hosty a novou pódiovou show! A samozřejmě taky na nabitou afterparty s hned šesticí DJs…



23/4 FREE MONDAYS live LUS3
Pražská elektronická kapela LUS3 se v současném složení pohybuje na hudební scéně již třetím rokem. Za tu dobu stihli vydat tří písňové EP-Aplaus (2009), zahrát si jako support se zahraničními kapelami DIOYY, CSS, May 68, předskakovat na turné tuzemským Sunshine a Tata Bojs, odehrát desítky vlastních koncertů, ochutnat pódia všech velkých českých festivalů i slovenského Grape, vypustit do světa svůj první klip k singlu Awakening a nyní se chystají konečně odhalit výplody své téměř roční práce v podobě debutového alba "dot.coma". Deska, která vznikala pod vedením Amáka v nahrávacím studiu Goldendigital, slibuje dravější a špinavější zvuk, neotřelé aranže, výraznější zpěvové linky a celkově propracovanější sound. Kapela se na desce zvukově potká s elektronickým podsvětím berlínského metra, ale i s popovými prvky, dotýkajícími se současných trendů. Některé songy jsou klasicky odrzlé až infantilní, jiné nezvykle melancholické a temné. LUS3 se tak vymaňují z předepsaných škatulek electro-popu a představí vám desku, která na české hudební scéně zatím nemá obdoby! Po koncertě bude následovat nabitá afterparty a mimo jiné vás čeká výživná multimedia show Ondřeje Buriana.



www.roxy.cz

Dodal: Lukáš Kadeřábek, Roxy PR
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

FREE MONDAYS

Pondělí 9. 4. 2012
Vstup: zdarma
Vystupují:
Pat Heart (Just like That), Roman Rai (roxy prague/moving pictures) Wicc, Dan-T VJ
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
SpringFunk 2020 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (115 MB)
Mastermix #647 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (120 MB)
Mastermix #648 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (124 MB)
Mastermix #649 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (118 MB)
Mastermix #650 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (119 MB)
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika