Kytaroví básníci Priessnitz v Roxy

Kytaroví básníci Priessnitz v Roxy

02. 04. 2012  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Kytaroví básníci Priessnitz a jemný indie-popový projekt Ille - to jsou další dvě jména, která vystoupí v klubu Roxy v rámci koncertní série Departure, tedy projektu, v jehož rámci renomované kapely a muzikanti představují své méně známé, ale zato pořádně talentované kolegy.
Již pátý díl Departure se uskuteční ve středu 25. dubna a Priessnitz, kterým bude patřit role "uvaděčů do hudebních výšin", si do Prahy odskočí ze svého společného literárně-hudebního turné s Jaroslavem Rudišem po sousedním Německu, jež probíhá na podporu německého vydání komiksu Alois Nebel.

Stejně jako u našich západních sousedů, i v ROXY Priessnitz vystoupí "potichu", což dle slov frontmana kapely a ilustrátora komiksu Alois Nebel i stejnojmenného filmu Jaromíra Švejdíka aka Jaromíra99 znamená "vlastně normální koncert, jen u toho sedíme". Úplně normální ale pro Priessnitz není, že by se účastnili podobných projektů, jako je DEPARTURE.

"Mně se ta myšlenka samozřejmě líbí, rádi bychom na každém koncertě měli něco jako předkapelu, ale problém je v bubenících. Kytaristi, basáci, zpěváci si většinou při střídání kapel prohodí aparáty, nástroje, mikrofony a jede se dál. Ne tak bubeníci, ti chtějí hrát výhradně na svoje nástroje. Vznikají tak dlouhé přestavby a než si kluci prohodí bicí, půlka lidí odejde, druhá se opije a to se pak dost blbě hraje. Takže jako předskokany na své koncerty raději zveme básníky, spisovatele a tak," komentuje to Švejdík.



V případě DEPARTURE Priessnitz možná udělali výjimku i proto, že je s ILLE, tedy projektem klavíristky a zpěvačky Obří Broskve Olgy Königové, pojí poměrně silné osobní vazby včetně toho, že si Jaromír Švejdík střihl s Olgou duet V rekvizitách, jež vyšel na stejnojmenném EP ILLE v roce 2010.

"Priessnitz jsou pro nás něco jako táta, máme je opravdu rádi a fakt, že si nás vybrali, je pro ILLE čest a dobrá příležitost," říká k tomu Königová. "Vybrali jsme si je asi proto, že si budu moct s Olgou zazpívat V rekvizitách, duety ty já můžu," glosuje výběr ILLE se svým typickým humorem Švejdík.

Dle informací od obou kapel, ale společný duet nebude jedinou specialitou večera, který svými vizualizacemi doprovodí další host DEPARTURE VJ Clad. Krom toho, že ILLE vystoupí v ROXY vůbec poprvé a Priessnitz zde zahrají po opravdu hodně dlouhé době, by mělo zaznít také několik zbrusu nových skladeb ILLE. Ty vznikají ve spolupráci s producentem Dušanem Neuwerthem (např. Tata Bojs či Vypsaná fiXa) a během letošního roku by měly vyjít na zatím bezejmenném debutovém albu, jež kapela začne natáčet po Velikonocích.



Ve středu 25. dubna nás tedy v ROXY čeká večer plný poetické hudby i textů, jež jsou charakteristické pro obě vystupující kapely, pro něž bude vystoupení v rámci DEPARTURE vůbec prvním letošním koncertem v metropoli! Potřebujete-li snad ještě nějaký důvod, proč dorazit do ROXY, vězte, že svou účastí dáte jasně najevo, že vám není lhostejné aktuální dění na tuzemské hudební scéně a budete se spolupodílet na podporování zajímavé muziky, která si to rozhodně zaslouží! A nezapomeňte přijít včas, abyste nepropásli avizovaný duet.

www.roxy.cz

Dodal: Lukáš Kadeřábek, Roxy PR
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

DEPARTURE

Středa 25. 4. 2012
Vstup: 180 Kč / 230 Kč
Vystupují:
PRIESSNITZ & ille
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
SpringFunk 2020 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (115 MB)
Mastermix #647 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (120 MB)
Mastermix #648 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (124 MB)
Mastermix #649 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (118 MB)
Mastermix #650 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (119 MB)
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika