Audiovizuální kouzelník Robert Babicz v Roxy

Audiovizuální kouzelník Robert Babicz v Roxy

05. 04. 2012  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Po prvních třech letošních dílech pravidelné klubovky One Night! věnované domácím djs a producentům se 14. dubna můžeme v Roxy letos poprvé těšit na hosta zahraničního, kterým bude polský rodák Robert Babicz operující z německého Cologne!
Na hlavní stage ho již tradičně doplní Radio 1 resident DJs Dan Cooley a Josef Sedloň, v chill outu pak zahraje další příslušník Radio 1 crew Pierre Urban a Myclick aka DJ Face. VJem večera bude jako vždy Bit Cheekly.

Devětatřicetiletý Robert Babicz je po právu považován za matadora elektronické scény. Svou kariéru nastartoval už na počátku 90-tých let 20. století, kdy byl na vrcholu styl acid. Odtud také pramení Robertův alias Rob Acid, pod nímž v tomto období tvořil.

Poté vystřídal ještě několik pseudonymů jako např. Acid Warrior, Church Window, Atlon Inc., labelů (jeho tvorbu vydávaly mj. prestižní labely Kompakt, Treibstoff či Bedrock) a vydal bezpočet EP, až se dostal ke svému vlastnímu stylu pojmenovanému jednoduše „babiczstyle“. On sám jej charakterizuje jako "emocionální elektronickou taneční hudbu" a my jen dodejme, že co se žánrů týče, mísí se v hudbě, kterou vydává na stejnojmenném labelu, styly jako deep house, techhouse či techno.



Jak píše YannD na Poslouchej.net, "právě emoce hrají v Babiczově tvorbě velmi silnou roli – do svých skladeb promítá své představy a zážitky z cest po celém světě. Vypráví příběhy plné barevných obrazů, které jen lehce plynou a unášejí vás do klidných vod Babiczova přístavu. Ony příběhy vykrystalizovaly do podoby v pořadí již druhého alba Immortal Changes (2010), na kterém najdeme mimo jiné např. jeho vlastní remix legendární skladby Dark Flower známou především díky remixu Jorise Voorna."

Babiczstyle ale není jen o muzice. Nedílnou složkou Robertovi tvorby jsou jeho vlastní fotografie a videa, jež pořizuje během svých cest po celém světě a následně z nich činí plnohodnotnou součást svých živých vystoupení, které jsou tak unikátní, emocemi nabitou a živelnou audiovizuální jízdou.

Ostatně ne nadarmo si Babicz zakládá na tom, že jako DJ takřka nikdy nevystupuje a vše je o live produkci. Prim tedy při Robertových vystoupeních hrají původní skladby, precizní zvuk, sofistikovaná elektronika a hrátky s atmosférou, které obklopen celou řadou mašinek přizpůsobuje nejen jednotlivé skladby ale také vizuální podobu vystoupení.

Na dubnové One Night! se tak v ROXY v sobotu 14. 4. můžete těšit na jedinečný audiovizuální zážitek, který vás svou komplexností vtáhne a nepustí!

www.roxy.cz

Dodal: Lukáš Kadeřábek, Roxy PR
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

ONE NIGHT

Sobota 14. 4. 2012
Vstup: 150 Kč / 200 Kč
Vystupují:
Robert Babicz, Dan Cooley, Josef Sedloň, Pierre Urban & Myclick aka DJ Face
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUTĚŽTE
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika