Lucas Hulan: House je dnes mainstream

Lucas Hulan: House je dnes mainstream

11. 04. 2012  |  Autor: redakce  |  Komentáře (1)
V dubnu si kormidlo akce Minimal People vezmou do parády Lucas Hulan a Roman Rai. Zahraje i rezidentka Sonja, která tentokrát nebude jedinou ženou na tomto díle. Pozvání totiž přijala St. Claire. O závěr celé party se postará Flesh. V článku najdete rozhovor s Lucasem Hulanem, majitelem Nightpunk recordings.
Ahoj Lukáši. Jsem moc rád, že jsi přijal mé pozvání na Minimal People. Jak se máš?
Ahoj Kájo. Já děkuji také za pozvání na tvou noc Minimal People. Hodně jsem o ní slyšel od známých a prý vám to slušně šlape. Tak jen doufám že i v pátek nás přijdou lidi podpořit. Jak se mám ? Nějak to de a musí to nějak jít. Hahaha...

Svojí djskou kariéru jsi začínal v roce 1996. Vzpomínáš na tu dobu rád? Popiš nám dobu, do které jsi se vřítil jako mladičký DJ.
Jasně že jo bylo to něco naprosto úžasného a v té době nebylo moc djů, takže vše bylo trochu složitější, ale o to krásnější když si mohl vystoupit před publikem. Hlavně ty mejdany byli více rozjetější a lidé s to více užívali, jelikož to moc nikdo neznal. Bylo to  naprosto něco úžasného.

Jaký je tvůj názor na nynější elektronickou scénu v ČR a novou generaci partypeople?
Nechci to moc srovnávat s dobou, která byla a nebude se už opakovat. Rozhodně to má také něco do sebe, ale je to určitě chudší o ten zážitek, když si vlastně nevěděl do čeho jdeš. Nedávno sem se bavil s Bidlem a on mi říkal , že se dnes hraje house music skoro v každý druhý pizzerii. A je to naprostá pravda. Dnes je to mainstream, ale
beru to jak to je a stále se tomu věnuji naplno. Dnešní doba naopak nabízí spoustu nových technologií a k dostání je spousta, ale opravdu spousta kvalitní muziky a zato jsem moc rád. Dříve bylo těžší sehnat good music.

hulan

I ty jsi byl člen legendárního Roxydustu jako například David Formi, s kterým dělám party La Résistance. Můžeš čtenářům toto seskupení pod vedením DJ Loutky trochu přiblížit? V čem spočívala ta jeho jedinečnost, o které se stále mluví i v těchto letech?

Ještě si zapomněl na Airta a Moskita, kteří tehdy byli také členové tehdejší legendární party Roxydust. Byla to skupina vedená především mistrem Jardou Krampolem společně s Petrem Hoškem a později také Kirem, kteří dělali mejdany v Roxy, Slovanském domě, Ladví atd. Tyto akce byly to nejlepší co mohla taneční a housová scéna v té době
nabídnout. Oni byli první kdo dělali na parties např. performance atd. Jedinečnost byla v tom, že neměli absolutně žádnou konkurenci. Já jim moc děkuji, že jsem se mohl účastnit těchto skvělých a již neopakovatelných akcích. Respekt!

Co říkáš na hraní z počítače a neschopnost u některých lidí odehrát set i na obyčejných CD playerech? Je takový kluk pro tebe hodnotný DJ?
Mno abych pravdu řekl nemám rád dje, kteří neumějí srovnat rychlost a používají pouze synchronizaci. To už neni vůbec DJingu, ale pokud někdo hraje z laptopu přes traktor nebo serato a normálně to míchá bez synchronizace, proč ne. Já v posledních pár letech míchám z CDs, ale pomalu se zase vracím ke klasickým černým plackám. Spíše
kombinace desek a CDs. Dokonce jsem i přemýšlel o Traktoru, ale nějak se mi pořád nechce nosit do klubů ten počítač a přece jen to tak trochu vysává jak televize. Myslím tím to čučení do monitoru.

Popiš mi svoje první hraní a také svoje nejlepší hraní v tvém životě. Jaké byly pocity?
První hraní bylo u nás na chatě ještě se Sidecarem. To byla velká sranda, no more comment.. A nejlepší, těch bylo více, ale asi hraní na Kostarice a každé moje hraní v Londýně.

Co nějaké veselé příběhy z hraní?
Hele nato teď nedokážu odpovědět, těch veselých příběhu je opravdu moc a každý weekend se přidá další.

Co tě v noci na party dokáže opravdu vytočit?
Lidi, kteří přijdou na mejdan, neumějí se bavit a přijdou si tam řešit svoje mindráky. Tak to fakt nemusím...

Co ti při hraní udělá největší radost?
Feedback od publika. To je pro mě vždy ta nejlepší odměna a radost. To si pak říká člověk, že to nedělá jen tak pro nic za nic...

Charakterizuj nám svůj aktuální sound?
Nechce se i to moc škatulkovat. Mám rád kvalitní taneční klubovou muziku. V mém setu naleznete prvky stylů house, deep, tech, funky, minimal v poslední době také kvalitní nu disco sound. Někdy dokonce zařadím do setu i nějaký breakbeat či dubstep house. Záleží hodně na akci a na místě kde zrovna hraju.

Jaký je vlastně Lucas Hulan v normálním životě mimo parties?
Doufám že normální :) hahaha...Snažím se odpočívat po všech těch mejdanech a v posledních pár letech se věnuji grafice na počítači. To znamená že dělám různé letáky na akce atd..Hodně mě to baví a chtěl bych se do budoucna tomu věnovat více než doposud.

Rok 2012 a konec světa?
Nech se překvapit. Nevidím to tak černě jako spousta lidí. Pro mě to konec světa rozhodně nebude.

Co nám plánuješ 13. dubna v klubu Touster předvést?
To nejlepší co bude v mých silách drákulo. Set nikdy neplánuji dopředu.

Jaké jsou tvé plány do budoucna?
Mám pár plánů do budoucna, ale ty nechci prozrazovat. Chtěl bych totiž, aby vyšly.

Nějaký vzkaz pro partypeople?
Life is too short for bad music!

Dodal: Karel Pražák alias Monty, Minimal People
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

MINIMAL PEOPLE

Pátek 13. 4. 2012
Vstup: 50 Kč
Vystupují:
St. Claire, Lucas Hulan, Roman Rai, Sonja, Flesh
Další informace
1 KOMENTÁŘ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
Dan
12. 04. 2012 | 11:55:47
+0 | -0

jojo, Roxydust

Ta era je nezapomenutelna. Akce typu Speedfreax jsou bezkonkurencni a neprekonane do dnes...myslim.
MP3 DOWNLOAD
SpringFunk 2020 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (115 MB)
Mastermix #647 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (120 MB)
Mastermix #648 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (124 MB)
Mastermix #649 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (118 MB)
Mastermix #650 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (119 MB)
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika