Evanescence v červnu poprvé v Praze

Evanescence v červnu poprvé v Praze

12. 04. 2012  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Chvíle, na kterou jejich tuzemští fanoušci čekají bezmála devět let, je tu. Americká gothic rock metalová skupina Evanescence se v rámci turné k novému albu zastaví 17. června v pražské Incheba Aréně.
Arkansaská kapela Evanescence, kterou v roce 2005 založila skladatelka, pianistka a zpěvačka Amy Lee spolu s kytaristou Benem Moodym, je v dobrém slova smyslu raritou. Nepočítáme-li dvě EP a demo CD Origin, které si vydali vlastním nákladem, pak za sedmnáct let své existence natočili jeden koncertní záznam a pouhá tři studiová alba (včetně loňské novinky). Oč úsporněji však působí jejich diskografie, o to neuvěřitelnější je bilance úspěchů, kterých s těmito nahrávkami dosáhli. Jejich první oficiální album Fallen z roku 2003 si po celém světě zakoupilo přes 17 miliónů lidí. Jen ve Spojených státech, kde bylo vyhlášeno osmou nejprodávanější deskou roku 2004, bylo certifikováno sedminásobnou platinou a dva roky okupovalo hitparádu TOP 200 časopisu Billboard.



Skupina za něj byla nominována na šest Grammy, které ve dvou kategoriích proměnila ve vítězství. V nominačním seznamu Grammy Awards se Evanescence objevili znovu v roce 2008 - dva roky po vydání druhého alba The Open Door, které získalo platinu za jediný měsíc od uvedení do prodeje a celkem si ho pořídilo na šest miliónů poluchačů. V roce 2009 kapela zahájila přípravy nového alba, které produkoval jeden z nejlepších producentů současnosti Nick Raskulinecz, jenž se v minulosti podepsal např. pod alba Foo Fighters, Alice In Chains, Deftones nebo Stone Sour. Jednoduše pojmenovaná deska „Evanescence“ vyšla 7. října 2011 a jak už je u této kapely zvykem, v prodejní hitparádě Billboard debutovala hned na první příčce! Vrcholky hitparád ji podlehly i v dalších dvaceti zemích světa, stejně tak jako koncertní sály v Anglii, Německu a Francii, které Evanescence vyprodali při listopadovém turné. Bylo proto jen otázkou času, kdy se Amy Lee a spol. do Evropy vrátí.



Bring Me To Life, My Immortal, Going Under, Call Me When You're Sober, What You Want, My Heart Is Broken...dočkají se tuzemští fanoušci všech těchto hitů? Jelikož se 17.června skupina v Praze představí vůbec poprvé, je to velmi pravděpodobné.

www.evanescence.com

Dodal: Katka Dědková
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

EVANESCENCE

Neděle 17. 6. 2012
Vstup: 695 Kč
Vystupují:
Evanescence
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika