Lowroller: Sním o novém začátku

Lowroller: Sním o novém začátku

17. 04. 2012  |  Autor: redakce  |  Komentáře (10)
Před páteční Therapy Sessions jsme vyzpovídali Lowrollera, hrajícího barvy labelů jako je Prspct nebo Nekrolog1k. Na svou první návštěvu v ČR v rámci projektu Lowroller se moc těší. Více v rozhovoru.
Ahoj, Marci, pro začátek nám pověz něco o sobě jako o člověku, kým jsi mimo hudební svět?
Mimo hudební svět jsem studentem na univerzitě počítačového inženýrství. Jako mnoho lidí mojí generace jsem často frustrovaný ve svých životních očekáváních, kvůli nedosažitelnosti běžných cílů: odtud se zrodila myšlenka a také moje umělecké jméno „Lowroller“.

Již mnoho let produkuješ frenchcore jako D-Tox. Co bylo prvotním impulsem ke zrodu Lowrollera? Baví tě současnost víc nebo byla D-Toxovská léta stejně dobrá?
Připadal jsem si uvězněný v množství klišé, která ovládají frenchcore a potřeboval jsem nový způsob pro vyjádření své kreativity. Hledal jsem inteligentnější zvuk a myslím, že právě to jsem nalezl v crossbreedu. Průměrná úroveň frenchcorových releasů v posledních letech klesla a labely jako Audiogenic se staly nespolehlivými ve všech směrech, vydávají bezcenné nahrávky plné kradených samplů s průměrnou úrovní mixu a masteringu: tohle prostředí pro mě přestalo být výzvou. Projekt D-Tox nezahazuji, jen teď přemýšlím, kterým směrem se s ním vydat.

S projektem Lowroller je situace mnohem lepší, nejen díky veškeré práci, kterou jsem do něj investoval, ale také díky tomu, že mnoho promotérů a labelů má mnohem osvícenější pohled na věc, než mnozí, kteří se soustředí již roky na ta samá čtyři jména a nedávají šanci těm, kteří si ji zaslouží.

lowroller

Bezpochyby tě lze zařadit mezi hrstku umělců, kteří posunuli hardcore drum & bass na vyšší úroveň. Jakou cestou se podle tebe vydá žánr crossbreed do budoucna?
Myslím, že styly crossbreed a industrial hardcore / darkcore jsou předurčeny k tomu, aby se sblížily ještě o krok víc. Mnozí umělci stále zápolí s přechodem od dřívějších postupů k současným standardům, ale už teď vznikají úžasné kolaborace mezi titány hardcoru i drum and bassu, kteří spojují síly, aby vytvořili něco nového.

Jaký máš pocit z vystoupení na Masters of Hardcore? Tahle akce je jakýmsi hudebním Olympem pro mnoho hardcorových umělců, co to pro tebe znamená?
Je to skvělý úspěch v mé kariéře. Od prvního dne jsem snil o tom, že si tam zahraji, a pořád tomu nemůžu uvěřit! Ačkoli mám na kontě parties všech možných rozměrů a druhů, a to nejen v Beneluxu! Sním o novém začátku… nebo možná to není sen, možná to vyšlo, konečně.

Bezpochyby tě ovlivnily spousty umělců. Kdybys měl zmínit hrstku nejdůležitějších, kteří to budou?
Napadá mě spousta, Eye D a Hidden, I:Gor, Counterstrike, Panacea, Limewax a Rude Awakening v začátcích, kdy jsem se víc věnoval industrial techno hardcoru.

Nekrolog1k recordings se zdá být ideální základnou pro tebe. Jak ses do téhle party dostal? Vycházíš dobře se svými kolegy?

S Davidem Homeboyem se znám už nějaký čas, vídali jsme se ve Švýcarsku, ale tehdy se víc věnoval UK Hardcoru a já frenchcoru, bpm bylo podobné, ale náš sound byl dost odlišný. Několik let poté, co jsem rozjel projekt Lowroller, jsem poslal pár tracků Davidovi a byl nadšený, takže jsem se k labelu přidal nejdřív jako umělec a později se začal podílet na jeho chodu. Mám dobré vztahy s většinou umělců z Nekrolog1k a to je zásadní pro posouvání hranic tohoto soundu do nových dimenzí.

Hrál jsi v mnoha evropských zemích, v Belgii, Holandsku, Polsku, Portugalsku, Švýcarsku a Velké Británii. Která země, kterou jsi navštívil, tě přivítala nejlépe? Kde tě publikum dostalo nejvíc?

Téměř každé publikum je svým způsobem úžasné, v Belgii a v Holandsku jsou skvělí posluchači, v Polsku a v Británii jsou ohromní nadšenci, zatímco v Portugalsku lidi paří tak divoce, jako by byli posedlí ďáblem. Asi nikdy jsem neviděl publikum takhle šílet na můj sound. Nejspíš to bude tím, že hardcore objevili teprve nedávno, takže stále mají energii a elán provázející objev něčeho nového.

Co můžeme očekávat, že od tebe uslyšíme na české Therapy Sessions? Vezmeš s sebou nějaké nové nevydané tracky? Co tvůj nedávno dokončený remix Incoming od Angerfist?

Tohle bude první Therapy Sessions, na které vystoupím, ale moc se těším, až publikum rozsekám svými snary v jedinečném prostředí podzemních garáží!

Svůj set většinou sestavuji z dubplatů Nekrolog1k a dalšího nevydaného materiálu, ale určitě zahraju remixy, které jsem udělal pro Angerfist, Negative A a Sickest Squad a mnoho dalších nevydaných tracků jako oprášenou verzi Mixbreed Soldier, věci z nového EP pro Industrial Strength a mnoho dalších.

Můžeš nám přiblížit, na čem momentálně pracuješ? Kdy můžeme očekávat album od Lowrollera?
Právě jsem začal pracovat na novém EP pro PRSPCT a ANO! V plánu je také CD album Lowrollera koncem roku, takže pracuji i na něm.

Stanovíš si nějaké cíle, co chceš se svou hudbou dokázat, nebo to necháš jen tak plynout a bereš to, co se naskytne?
Můj život je plný věcí, které musím udělat, povinností, důsledků a následků. Hudba je to, co dělám bez pocitu závazku.

Vystoupíš vedle umělců s různým vkusem a stylem. Co říkáš na celkový lineup téhle edice Imagination Festivalu? Jaké jsou tvoje osobní pocity z téhle akce?
Myslím, že spojení lineupu s místem konání a Therapy Sessions jakožto hlavním konceptem bude skvělé! Moc mě baví atmosféra těchhle parties a je dokonalá pro můj sound. Už se těším, až ho tam předvedu!

Na závěr prosím vysázej svých TOP5 tracků!

Poslední dobou ve svých setech často hraju těchhle 5 pecek, které dokážou probudit zvíře doslova v každém
1) Angerfist - Incoming (Lowroller rmx)
2) Negative A & Counterfeit - Beast Wars
3) Lowroller - Mixbreed Soldier Revisited
4) Lowroller & AK Industry - Amater4tsu
5) Stormtrooper - The Hard Way
Děkujeme mnohokrát za rozhovor! Uvidíme se už v pátek v Praze!
Také děkuji, moc se těším!

www.imaginationfestival.cz/

Dodal: Tomáš Nezval, Imagination Festival Crew
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

THERAPY SESSIONS

Pátek 20. 4. 2012
Vstup: 299 kč / 399 kč
Vystupují:
peter kurten (be), the panacea (de), dub elements (esp), lowroller (it), d-tox (it), hungry beats (cz), moptron & zenon (pl), hanzall (cz)
Další informace
10 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
sfk
16. 04. 2012 | 09:17:57
+0 | -0

BLOKHE4D

lk - Na Flédě spolu byli ne?

Baly
14. 03. 2012 | 01:32:34
+0 | -0

dík

hej tak sem prej vyhral 2 vstupy,tyjo dikec moc.kuli penezum sem nakonec nechtel jit ale takhle si to uziju jak to jen pude.dikec
deex
01. 03. 2012 | 08:11:57
+0 | -0
Tesim se jak svin!! ;)
DnBeer
01. 03. 2012 | 12:38:12
+0 | -0

amc

AMC je král :)
lk
13. 01. 2012 | 10:45:31
+0 | -0

BLOKHE4D

sfk poprvé Uman i Vegas dohromady !

sfk
12. 01. 2012 | 07:02:24
+0 | -0
BLOKHE4D tu nebudou prvně ...

Moderátor
10. 01. 2012 | 06:39:13
+0 | -0

2 nově ohlášené akce

festival Imagination: http://www.poslouchej.net/party26650-IMAGINATION-FESTIVAL.html

dubnová Therapy Sessions: http://www.poslouchej.net/party26651-THERAPY-SESSIONS.html

Marden
15. 10. 2009 | 09:59:00
+0 | -0

očkovací látka aplikována

Teď jen počkat na ten správný okamžik :smile54:
DeCubitus
15. 10. 2009 | 05:06:39
+0 | -0
jasná věc jedu už po třetí, super music
ozzby
15. 10. 2009 | 02:44:27
+0 | -0

THERAPY SESSIONS

[img: http://www.poslouchej.net/forum/userpix/3_TS_2009_poster_final_1024_2.jpg[/ img:
SOUTĚŽTE
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika