Royal party v Hradci Králové zklamáním

Royal party v Hradci Králové zklamáním

22. 04. 2012  |  Autor: Sasi  |  Komentáře (4)
Royal Party lákala svým programem v čele s Kosheen na královský zážitek ve velkém stylu. Bohužel počet prodaných lístků a celková atmosféra asi nenaplnily očekávání návštěvníků, ani pořadatelů akce.
S očekáváním královské párty přicházím po osmé hodině večerní před královéhradecký zimní stadion, kde postává v malých hloučcích kolem třiceti lidí. Když zjistím, že brány stadionu jsou ještě uzamčené a ten „dav“ venku je zatím plná návštěvnost, nechce se mi tomu věřit. Po dalších několika minutách čekání před budovou ze mě opadla „party nálada“. Když konečně zacinkaly klíče a byli jsme vpuštěni dovnitř, byla jsem už poměrně promrzlá z postávání na jarním deštíku.

U vchodu návštěvníky vítaly krásné hostesky skleničkou sektu a (výbornými) čokoládovými pralinkami. Jo, dobře, to mi náladu zase zvedlo a spokojeně jsem vešla do téměř prázdné haly. Ihned se sháním po line-upu a nejsem jediná. Každou chvíli se někdo někoho ptá „kdy budou hrát ti Kosheen?“. No, nikdo neví. Nevím to ani já. Pohodlně se usadím, jako většina návštěvníků, do pohovky a užívám si pozitivní energii, kterou na studené kluziště přinesl dj Vichy. Jeho set byl vyvážený a příjemně „pařící“. Bohužel bylo to asi to jediné, co utvářelo atmosféru a trochu zastiňovalo trapnost poloprázdného prostoru pod pódiem. Když moderátor Nasty po čase ohlásil, že na Kosheen si ještě pár hodin počkáme, skoro polovina lidí se odebrala do okolních barů a hospůdek. Při takové návštěvnosti totiž člověka v hokejové hale ani vodka moc nezahřeje.

Čas vyplněný djs do jedné hodiny ranní nebyl špatný, ale lidem se příliš nechtělo tancovat, a tak ani opravdu parádní výkon, který předvedl dj Goggle-box, nezměnil fakt, že to pro většinu návštěvníků byl „jen čas čekání na Kosheen“. Doprovodný program byl vybraný také dobře. Lady Smrtka byla poměrně vtipná, tanečnice byly krásné, na Brazil Jumpers nebyl pohled o nic horší. Ale pořád je to samé „skoro“, „poměrně“… Zkrátka ať by se pořadatelé snažili jakkoliv, debakl způsobený nedotaženou promotion fází zkrátka kazil dojem.

kosheen
Podívejte se na fotky z koncertu Kosheen na Flédě

Těsně předtím, než sportovní hodiny v hale odbyly 1:00, se začal taneční parket alespoň trochu plnit. Když přiběhla energická Sian Evans, strhla se bouřlivá vlna aplausu. Konečně začíná pořádná party! Hned na začátek padla rádiovka All in my head. Fanoušci se ihned dostali do varu a příval skvělé atmosféry byl znatelný. Každý další song byla vyložená pecka z těch nejznámějších, takže si s nimi mohli zazpívat opravdu všichni. Kdo by neznal Catch nebo Wish? Necelá půlhodina uběhla jako nic, akce se vlastně teprve rozjela, proto když Sian odběhla z pódia, začalo se publikum dožadovat přídavku. Ne, to určitě nemůžou myslet vážně, že by headliner odehrál pět nebo šest písniček a odešel bez přídavku. Že ne? Mysleli. Po čtvrthodině čekání jestli se ještě Kosheen neobjeví, jsme začali opouštět budovu.

Přestože byla Royal Party jinak skvěle připravená, promo se opravdu nepovedlo. Pár plakátů po Hradci zkrátka nestačí, a proto označení „party roku“ u téhle akce zní bohužel spíše směšně.
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

ROYAL PARTY

Pátek 20. 4. 2012
Vstup: 390,- (na místě 490,-)
Vystupují:
live: Kosheen, Pavel Cejnar, Rockstar, Vichy, Odd Job, Goggle-box
Další informace
4 KOMENTÁŘE
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:

23. 04. 2012 | 12:57:17
+0 | -0
Byl jsem tam - hrůůza, cca 100 lidí. Kdyby to bylo v Pcích, kde je vcelku velká "dance" základna a lidé jsou zvyklí jezdit do Pcí na párty, bude plno. Škoda HK, škoda 400 Kč za lístek
kiki
23. 04. 2012 | 10:22:16
+0 | -0
Hradec je konzervativní....jako na Vysocinu by nikdo nejel na párty..ani kdyby tam hral buh ví kdo....i Brno to má nakloněné....doufejme ,že tak neskončí i Praha....
petr
23. 04. 2012 | 09:06:36
+0 | -0
to je tak, když lidi neocení snahu pořadatelů udělat něco pro ně. Bohužel promo je věd druhá. Za to si můžou pořadatelé sami. A co by si o čr asi tak mysleli? Hráli tady už na tolika akcích a festivalech s tak úžasnou atmosférou, že by je toto nemělo absolutně rozhodit. Jen tento rok už tu jednou hráli (Hilton - Top Secret párty) a myslím že si to dostatečně dobře užili.
spimic
23. 04. 2012 | 03:39:57
+0 | -0
Jo, to je přesně Hradec, vůbec se tomu nedivím. Škoda,no...a co si ti Kosheen museli o tý akci a ČR myslet...radši na to nemyslet.
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika