Airto a Formi hosty dubnového Climaxu

Airto a Formi hosty dubnového Climaxu

24. 04. 2012  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Poslední sobota v měsíci nemůže v Roxy patřit nikomu jinému než Chrisi Sadlerovi a jeho rezidentní noci Climax. Nejinak tomu bude i 28. dubna, kdy si Chris na nejdéle fungující pravidelnou klubovou noc v ČR pozval zkušené matadory Airta a Formiho, kteří na domácí scéně patří za respektované djs ze „staré školy“.
V Chill outu pak již tradičně zahraje Mr. Roquentin a VJem večera bude Martin. Dubnový Climax bude zároveň první z akcí, kde bude probíhat fotografický projekt k 20. výročí Roxy, který pražský klub realizuje společně s PolaroidLove a v jehož rámci se budou návštěvníci klubu moci nechat vyfotit a na fotku připsat vzkaz na téma Co pro vás znamená Roxy?

„Dubnový Climax jsem chtěl pojmout jako tak trošku old-schoolový a málokdo na české scéně je více old-school než Airto a Formi,“ vysvětluje volbu svých dubnových hostů Chris.

Jak Airto, tak Formi začínali s DJingem v pro tuzemskou taneční scénu zlatých devadesátých letech. Zatímco Formi získal první zkušenosti na úplném počátku devadesátých let s hraním před lidmi v rockovém klubu Futurum, kde začínal jako CD-DJ, Airto si DJské ostruhy vysloužil v letech 1995 a 1996 hraním v barech Bílý Orel a Chapeau Rouge.

Rok poté pak začala Airtova spolupráce s agenturou D Smack U, kterou následovalo angažmá na koncertech dnes již kultovních Liquid Harmony. Jeho pozitivní a našláplé sety, v nichž se mísí electro, house, bassline či funky, zaujali nejen clubbery ale také lidi z agentury Roxydust, která Airta oslovila s nabídkou hraní na noci Shake, jedné z prvních house party v Roxy. Brzy na to následovalo pravidelné angažmá v dalších pražských klubech jako např. Radost FX, Karlovy lázně, CZ Beat nebo Le Clan.



Když pak dostal Airto v roce 2001 možnost namixovat kompilaci House Party 15 na značce Next Era, dostal se do širšího povědomí také mimo Prahu a začal objíždět kluby nejen po celé ČR, ale také na Slovensku a v Polsku. Nic to ale nezměnilo na tom, že nejbližší vztah má Airto krom Chapeau právě k Roxy, kde ho clubbeři mohli vídat na celé řadě proslulých parties včetně první české electro noci Elektra, kde byl dlouhodobě rezidentem.

„S Airtem jsme spolu hráli už nespočetněkrát na akcích v Roxy (včetně několika Climaxů) i po celé ČR. Kdysi pravidelný hráč na akcích Roxydust – mejdany, který jsou teď už doslova legendární – má více 16 let zkušeností za pultem a je snad jeden z nejuniversálnějších DJů, co znám. Je schopný hrát deep house, electro, tech house, club house a všechno mezi tím, přičemž jeho sety jsou vždy promakané, chytlavé a s velkým nábojem,“ říká k Airtovi Chris Sadler.

S agenturou Roxydust a nocí Shake je velmi úzce spjatý i druhý Chrisův dubnový host Formi, kterého do Roxy přivedlo přátelství s DJem Loutkou, s nímž si v roce 1995 na party BAT RAVE (Chaos in Gottham) odbyl své první veřejné vystoupení coby DJ. Následné pravidelné hraní v legendárním klubu Ládví, Radosti FX a na soukromých „underground“ parties, na které prý Formi vzpomíná ze všeho nejraději, pak bylo předzvěstí věcí příštích. Konkrétně již zmiňovaného hraní na noci Shake a také pravidelného hostování snad ve všech tuzemských klubech od západu na východ. Znát ho můžete však nejen z tuzemských klubů, ale také z festivalů jako Hradhouse, OAF či Creamfields.



Signifikantní pro jeho hraní je především skvělý um vcítit se do atmosféry party a tomu přizpůsobit celý set. Ostatně ne nadarmo Formi s oblibou říká, že škatulky jsou pro novináře. Pokud by jste ale i přesto chtěli Formiho muziku vměstnat do žánrových specifikací, nejlépe bude sedět asi deep-tech house, 80´s, electro, ale třeba i breakbeat v jakékoliv formě.

„S Formim jsme kamarádi v podstatě od té doby, co jsem se do ČR nastěhoval a mám k němu obrovský respekt. Zažili jsme spolu za ta léta opravdu hodně a většinu z toho právě v Roxy. Je to velká osobnost jak za pultem, tak i mimo něj a snad přímo ztělesnění old-schoolu. Vím, že DJing je pro něj stále velkou vášní a myslím, že jeho funky house ze staré školy bude dokonalou tečkou dubnovýho “old-schoolovýho” Climaxu,“ vyjmenovává Chris přednosti svého druhého dubnového hosta, který si zahrál po boku hvězd jako Justin Robertson, Silicone Soul nebo Wubble-U a znát ho můžete také ze společného projektu s DJem Squintem Forint DJs nebo jako spolupořadatele noci Beat Street v Lounech.

Jak už bylo naznačeno v úvodu, dubnový Climax bude první z akcí, kde bude probíhat fotografický projekt k 20. výročí Roxy, který pražský klub realizuje společně s PolaroidLove a v jehož rámci se budou návštěvníci klubu moci nechat vyfotit na Polaroid a přímo na místě na fotku připsat vzkaz na téma Co pro vás znamená Roxy?. Vzniklé fotografie budou následně k vidění na Facebooku PolaroidLove a Roxy a také v galerii NoD, kde budou průběžně probíhat výstavy těch nejvydařenějších snímků. Bližší info k projektu jako takovému bude zveřejněno již brzy.

www.roxy.cz

Dodal: Lukáš Kadeřábek, Roxy PR
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

CLIMAX

Sobota 28. 4. 2012
Vstup: 100 Kč
Vystupují:
CHRIS SADLER, Formi, Airto, Mr. Roquentin VJ: Martin
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
SpringFunk 2020 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (115 MB)
Mastermix #647 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (120 MB)
Mastermix #648 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (124 MB)
Mastermix #649 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (118 MB)
Mastermix #650 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (119 MB)
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika