Cubik hostem květnové One Night!

Cubik hostem květnové One Night!

01. 05. 2012  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Po One Night! s Robertem Babiczem nás v sobotu 5. května čeká další vydání pravidelné klubové noci Roxy a Radia 1. Stejně jako v lednu, únoru a březnu bude i dubnový "special guest" z domácích luhů a hájů, když se po boku rezidentních djs Dana Cooleyho a Josefa Sedloně tentokrát představí zkušený dj a producent Cubik.
Cubik, vlastním jménem Jakub Šmejkal hraje aktivně od roku 1995 a jak sám říká, k DJingu ho přivedla především láska k dobré muzice a snaha předávat ji dál. Ostatně právě Cubikův "vytříbený hudební vkus" uvádí jako jeden z důvodů, proč byl pozván na květnový díl party One Night!, také rezident Dan Cooley.

Jako každý DJ i Cubik začínal v menších klubech, konkrétně v jeho případě to byl nejdřív Újezd a poté XT3 a Punto Azul. Hodně zásadní zlom přišel v roce 1997, kdy Cubik začal hrát na parties pořádaných dnes již neexistující agenturou Lighthouse, přičemž první takovou akcí bylo hraní společně s Colinem Dalem právě v ROXY, která je od té doby Cubikovou láskou..

"Na Lighthouse vzpomínám velice rád. Jednak mi dali šanci hrát na větších akcích a tím se otrkat, což mi opravdu pomohlo. Druhak pak zažít jako spoluaktér dobu, kdy se ještě tolik hudebně neškatulkovalo, lidi chodili na party za hudbou, DJs milovali hudbu a žili jí a do klubové hudby se tolik necpala komerce či to pomyslné zalotokopectví,"
říká k tomu dnes Cubik.

Zkušenosti, které Cubik nabral, se mu bohatě vyplatily v dalších letech, kdy navštívil téměř všechny české kluby ve větších i menších městech a zahrál si mimo jiné také v Německu, Polsku, Portugalsku, na Slovensku i v zemi taneční hudbě zaslíbené, v Anglii.

Během více než patnáctileté kariéry prošel Jakubův styl řadou změn. "Začínal jsem s melodičtějším technem, pak přišel progressive house, french house, break, deep, tech, nu disco... Nyní se snažím hrát hlavně pozitivně, aby lidem v klubu bylo příjemně a byli usměvaví, koneckonců lidé do klubů mimo jiné jdou zapomenout na problémy všedních dní..," komentuje to host květnové One Night, jehož DJ sety aktuálně balancují někde mezi deep house, balearic house, nu-disco, tech house a progressive. Ochutnávat můžete na www.soundcloud.com/cubikcz

"Jakubova produkce je mi velmi blízká a taková Slečna zkažená je prostě pecka. Dodnes mám navíc doma jeho mixtape a je to jeden z nejlepších setů, který jsem kdy slyšel a že jsme jich slyšel. Cubik na One Night! prostě patří a to nejen hudebně," dodává k tomu Dan Cooley.

Co je na Danových slovech pravdy, vám DJ a producent, který byl mimo jiné činný také v projektu FO3 a v letech 2003-2004 učil na pražské DJ School, dokáže už v sobotu 5. května v ROXY. Navíc se prý můžete těšit také na premiéru Cubikova zbrusu nového tracku a "téměř premiéru remixu jedné hodně známé české písničky."

www.roxy.cz

Dodal: Lukáš Kadeřábek, Roxy PR
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

ONE NIGHT

Sobota 5. 5. 2012
Vstup: 100 Kč
Vystupují:
Cubik, Dan Cooley, Josef Sedloň, TinTin
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
SpringFunk 2020 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (115 MB)
Mastermix #647 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (120 MB)
Mastermix #648 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (124 MB)
Mastermix #649 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (118 MB)
Mastermix #650 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (119 MB)
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika