Robbie Rivera o Miami Music Konferenci

Robbie Rivera o Miami Music Konferenci

23. 03. 2006  |  Autor: George  |  Komentáře (0)
Pokud je někdo vhodný k okomení MMC, pak tou osobou by neměl být nikdo jiný, než rezidentní DJ působící právě v Miami. Ano, hádáte správně je to všem dobře známý Robbie Rivera, který se vyzpovídal internetovým médiím.
Ahoj Robbie jak hodnotíš svoje přípravy na MMC?
Letos se odehrává spousta bezvadných akcí a je velké množství konkurence, takže si občas připadám, že mám svázané ruce, ale na MMC máme dobrý line-up a tak si myslím, že to nebude problém.

Stojí MMC podle tebe za návštěvu?
Určitě ano, a nejen pro všechny fanoušky elektronické hudby, ale nemyslím, si, že tam někdo ještě jezdí na konferenci. To možná před deseti lety, kdy se chtěli lidé setkat a strávit spolu nějaký čas a pobrat obchody, teď je to spíše jedna velká párty
Navíc dříve jsi s konferenčním pasem mohl navštívit všechny akce, nyní i když máš pas, tak musíš platit vstupné $50 nebo $100, což mi přijde poněkud absurdní.

Takže kolik vlastně stojí dostat se dovnitř?
No nebývá to více než $50, ale okolo druhé ráno je už narváno a tak promotéři zvedají ceny... Moje párty stojí jenom $30 a v předprodeji online jenom $20, což je myslím v pohodě.

rivera

Co si myslíš o klubech, kteří to s cenama přehánějí?
No na místech jako je Crobar nebo Space hrají superstar Djs a je jasné, že lidé jako Oakenfold nepřijdou levně... Klub si na to prostě musí nějak vydělat...

Co je podle tebe nejlepší na životě v Miami?
Jsem tady hlavně přes zimu a zbytek roku jsem v Barceloně, protože hraju hodně po Evropě. Počasí v Miami je pořád skvělé a já jsem blízko pláže a to mám rád, protože jsem vyrůstal v Puerto Rico a tak je to součást mého života. Navíc tady milují můj drsnej tribal house, takže se mi tu i dobře hraje.

No a co se ti tady naopak nelíbí?
Je tady hrozná spousta lidí. Během posledních let se sem přesunulo hodně američanů, hodně se tu staví a ceny nemovitostí jsou nepředstavitelné. Tak například malý jednopokojový byt tady stojí okolo $300.000.

Jak takový příliv lidí ovlivnil místní klubovou scénu?
Jo pro kluby je to skvělé, je tam pořád plno. Obzvláště v centru, kde žije hodně latino-američanů a nebo také kluby na South Beach, tam se hraje hodně RnB a Hip Hop.

Takže místní kluby hrají hodně Hip Hop?
Jojo, tahle městská muzika je teď v Americe hodně rozšířená oproti třeba elektronice... Není to jako v Evropě, tady elektronickou hudbu nikdo nepodporuje. Miami mělo svou vlastní taneční radio stanici, ale už je to pryč. Kromě WMC tady stejně uslyšíš většinou RnB, Hip Hop, nebo spíš takovou všeho chuť.

Co jsi si pro letošek naplánoval?
Dělám párty ve čtvrtek 23.3. v Opium Garden, což je takové představení věcí z labelu. Mám s sebou pár skvělých Djů jako Benny Benassiho a Antoine Clamarana z Francie, Richarda Vissiona, který je populárná tady ve státech a také DJe Rapa, Marka Knighta a nebo Gabriela & Dresdena...

Co bys doporučil lidem na letošní MMC?
V něděli to bude velké na Nikki Beach, venku se většinou tlačí okolo 2000 lidí... I když tam hraju, tak si plánuji strategii jak se dostat dovnitř! Zřejmě to asi vemu zadem přes pláž...

Proč je tady v Miami tolik problémů u vstupu?
Je to vlastně nejpopulárnější událost, takže se dovnitř snaží dostat spousta clubberů. Když jdeš ve skupině, kde je 5 kluků a jedna holka, tak se dovnitř jen tak nedostaneš, majitelé mají rádi skupinky holek... Spousta lidí je na guestu ale stejne musí čekat frontu. Někdo jde do klubu v šortkách a pantoflích, což je vážně stupidní. Navís s tak obrovskou poptávkou si mohou kluby diktovat podmínky.

Kde to bude letos asi nejplnější?
Myslím že tam kde bude Morillo nebo Tenaglia. Venku bude minimálně 1000 lidí čekat, takže se ujistěte, že půjdete včas!

Myslíš, že se budou v Miami objevovat nové tracky?
Určitě, během minulých týdnů jsem jich dostal více než 200 a to jsou jen samé promo věci! Poslechnul jsem si všechny, abych věděl, že vyberu ty správné.

Podle čeho vybíráš tracky?
Venku je děsná spousta producentů s tou samou muzikou. Je to taková ta electro houseová basová linka a upřímně si myslím, že je toho až přespříliš! V klubech to sice zatím skvěle funguje, ale zní to všechno stejně. Myslím, že ten zvuk je v zásadě dobrý, ale je potřeba s ním trochu něco udělat. Například track od Davida Pena ze Španělska má sice ten samý základ, ale navíc je doplněn tribal electrem, což je dobré. Obecně hledám veselé věci, které sem dobře zapadnou.

Takže electro house už to má pomalu za sebou a co bude příště?
Jednou z mých oblíbených věcí je nový track od Dannyho Tenaglii Bring Back The Drums, takže si myslím, že budoucnust bude v tribal houseu!

Co je letošní hit v Miami?
Hodně se uchytila moje vlastní skladba “Your Mistake” (má i video klip) a Pete Tong slíbil, že jí zahraje ve svém Essential Selection. Zatím mám od všech Djs jen pozitivní reakce.

Nějaké typy pro nováčky?
Kupte si lístky online dopředu, tak se dostanete dříve namísto. Pijte dostatek vody, protožepo akci poběžíte rovnou na pláž a mohli byste mít zdravotní problémy, jo a alkohol pijte předtím, než půjdete do klubu. Pivo stojí v Miami okolo $10, takže se pořádně opijte než vyrazíte!


Z internetových zdrojů - Všichni se těší na sobotu
Ptáte se proč? Odpověd je zcela prozaická, bude se totiž konat další ročník největšího hudebního festivalu svého druhu na americké půdě s názvem Ultra Music Festival, na kterém bude opravdu ohromující line-up, potvrzeni zatím jsou:

Prodigy,The Killers, Paul van Dyk, Paul Oakenfold, Carl Cox, Erick Morillo, Richie Hawtin, Sander Kleinenberg, Danny Howells, Hernan Cattaneo, Mauro Picotto, Armand van Helden, Benny Benassi, Josh Wink, DJ Dan, Infusion LIVE, Infected Mushroom LIVE, Bad Boy Bill, Nic Faniculli, Perry Farrell, Seb Fontaine, Donald Glaude, Junior Sanchez, Chris Liebing, D:Fuse LIVE a Harry Romero, Hot Hot Heat, Hard-Fi.

Tato část MMC má sama o sobě skvělé promo, včetně jejich úžasných stránek, které vám doporučuji navštívit: www.ultramusicfestival.com.
Na Ultra se také představí show Carla Coxe, kterou jsme mohli vidět i u nás a to “Carl Cox and friends”, což bude znamenak toto osazenstvo: kromě Carla to bude Danny Howells, Josh Wink, Darren Emerson a Mark Lewis.

Mauro Picotto a Richie Hawtin budou headlineři na “Beatport Techno Stagi” a společně s nimi se tam představí DJ Hell, Chris Liebing, Misstress Barbara. Adam Beyer, Marco Carola a Christian Smith – tedy nejlepší techno line-up, jaký americké břehy kdy viděli.

A nezapomělo se ani na breakbeaťáky, pro ně je nachystaná “BACK 2 BACK BREAKS ARENA” s taktéž skvělými jmény (posuďte sami): BT, Meat Katie, DJ Icey, Jackal & Hyde vs. Jackal & Hyde (live), Anthony Rother (live), Hyper (live), Grayarea (live), Freestylers, Krafty Kuts, Baby Anne vs. Jen Lasher, Monk, Storm and Kryia (live), Deekline & Wizard (live), Exact, Johnny Dangerously, Rick West, Emily Play & Divine (live) a další.

0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika