Electronic Beats aneb hipsteři sobě

Electronic Beats aneb hipsteři sobě

06. 05. 2012  |  Autor: J.N.  |  Komentáře (208)
Electronic Beats (dále EB) jsou už nějaký čas významným každoročním milníkem v životě každého pražského hipstera. Tlustým růžovým fixem měl tedy každý z nich zakroužkováno datum 5. 5. 2012, kdy se v divadle Archa měli zjevit The Whitest Boy Alive, Grimes, Woodkid, Mike Skinner a Prince of Tennis a rozparádit pestrobarevně oblečený dav, jinak zcela ponořený do ironického ohodnocování módních kreací těch druhých.
Nejsem hipster, ale na EB chodím upřímně rád. Kromě výživné dávky muziky může člověk spolehlivěji než při listování časákama typu Vice, registrovat nejnovější módní trendy. Takže za a/ skinny jeans už se tolik nenosí. Za b/ patky jsou také na ústupu. Za c/ když váží holka víc, než tři balení ramínek z Ikea, je beznadějně out.

No ale naštěstí jsou EB hlavně o hudbě a letos opravdu o mimořádně kvalitní hudbě.

Line-up zahajoval Dj, který pokrýval během večera i přestávky mezi vystoupeními jednotlivých projektů. Kdybych psal pro Rock a Pop – napíšu klidně kapel, ale zde hrozí nebezpečí, že to bude číst nějaký hipster a napíše mi krutě ironický mail, ze kterého nebudu tři dny jíst a vejdu se konečně do těch o dvě čísla menších skinny jeans.

Hned na začátku si ale vyjasněme tohle: každej kdo přijde na párty na oficiální otvíračku, je loser. Takže se tu nedočtete nic o Prince of Tennis. Pravděpodobně zahráli moc pěkně a bylo jim vedro. Jako nám všem, kdo jsme tam večer byli a potili se jako ve finské sauně. Opotil jsem se ještě víc, když sem si šel koupit pivo a zjistil, že za lidových 39,-kč dostanu 0,4 Heinekena. Měl sem chuť zvolat s Frankem z Blue Velvet: Heineken. Fuck that shit! Pabst Blue Ribbon!

Ale smířil jsem se s tím rychle, protože o pivo tady také nešlo. Samozřejmě pokud nemluvíme o Skinnerovi, který ho před svým setem asi vypil víc, než angličan snese. Ale to předbíham. Ostatně, co je to linearita, když píšete o hipster akci?

Disko královna Grimes
Takže GRIMES. Co vám mám povídat. Tahle kanadská kočička má na svém kontě hity jako víno, skladby, které se vám dostanou pod kůži a umožní vám proplouvat Prahou nedotčeni masou totálně out oblečených mas a ještě se přitom usmívat s výrazově naléhavou grácií Jokera. Její půl hodinu trvající set zahrnoval její největší hity jako Oblivion nebo Be A Body v tanečnější a rozjuchanější úpravě. Svůj téměř éterický, andělský vokál přitom neváhala několikrát prohnat přes vokalizér vyhrocený k nepříčetnosti a zasáhnout nás zvukem jako bičem. Nabasováno bylo tak, že člověku téměř vyskočilo srdce z krku, ale když sem to sladil s pohupováním těla, dalo se to vydržet. Po prvním tracku na podium vtrhly tři mužské postavy, které téměř celé vystoupení protančily v afektovaných disco-trash kreacích, provokovaly obecenstvo k tanci a pravděpodobně určily budoucí pohybové trendy na všech pražských hipsterských akcích na rok dopředu. Grimes sklidila zasloužené ovace a jediné, čeho bylo možno litovat byl čas, kterým byl její set neúprosným line-upem nalajnován.

eb

Následovala Djská vložka vhodná k tomu, aby člověk dal čudku ve foyer, zakoupil Heineken, očekoval lehkonohé krásky vznášející se kolem v časoprostorových bublinách , zasnil se a opět upaloval očekávat před podiem dalšího hudebního zvrhlíka, kterým byl WOODKID.

Šaman Woodkid

Po pravdě, v životě mě nenapadlo, že by Woodkidovy tracky byly vytvořený živou kapelou. Takže jsem zůstal stát s otevřenou pusou, když se na podiu zjevily dva masivní bubny obsluhovaný nekompromisnímu bubeníky v permanentnim výskoku, živá dechová sekce a jeden pianista s elektronickym piánem. Ale to, co tahle živá kapela předvedla bylo naprosto dechberoucí. Sound, kterej do nás nahustili měl téměř apokalyptickej feeling. Kromě skladby, věnované Brooklynu, která je až folkově ubrečená (o.k. píšu to pro ty hipstery, takže se tu nemůžeme pouštět na tenký led hlubinnějších emočních prožitků)jsme dostali očekávaný hymnický nářez skladby Iron, která při vyhledání na Youtube disponuje klipem, během kterého vám spadne čelist někam pod povrch zemský. Obtížně hledám slova, abych vyjádřil pocity, které jsem cítil. Bylo mezi nimi naprosté ohromení, úžas, odpoutání se od reality, chvění ve všech částech těla. Většinou emoce, které se prožívají niterně. A přece dokázal Woodkid rozehrát hru s obecenstvem, které skončilo jumpováním celého sálu s rukama nad hlavou. Zmocnit se srdcí všech a ponechat nás rozněžnělé, zbavené povrchních nánosů banalit, které nás obykle naplňují a obalují. Pro mě se ten večer Woodkid stala šamanem prvního řádu, někým kdo otevírá lidská srdce a pouští do nich svěží závan. A kromě toho všeho to bylo prostě KURVA DOBRÝ. Neváhal bych jeho vystoupení označit za očistný rituál.

Tak tohle všechno byl Woodkid.

eb

Řeknu vám, že jsem se po Grimes jen obtížně smiřoval s tím, že TOHLE nemůže nic překonat. A přišel Woodkid. A překonal.

Nakažlivý optimismus norských chlapců.
A pak přišli The Whitest Boy Alive. A udělali přesně to samý. Své hodinu trvající vystoupení opřeli o své nejznámnější hity a nekontrolovatelně tekoucí optimismus, který z kytaristy, zpěváka a kapelníka Erlanda Øye doslova tryskal jako nepřehlédnutelný gejzír. Nebylo by to živé vystoupení, kdyby své písně neobohatili o spontánní výtrysky muzikanstkého umění, psychedelická sóla kytar a kláves, které ve mně vzbuzovaly příjemné reminiscence sahající až kamsi do hlubin mé duše prosolené v mládí tvorbou a produkcí The Doors. To všechno doprovázeno kongeniální videoprojekcí, jejíhož autora bych moc rád dopátral než zemřu, protože mě oslovovala stejně jako nepopsatelně taneční nálada tryskající z pódia. Co moje pamět sahá, na EB ještě nikdy nikdo nepřidal přídavek. TWBA přidali asi tři písně. Asi, nevím...ztrácel jsem se povznesené náladě a měl ruce pořád nahoře nebo pohlcené pleskáním o sebe. Podobně jako celý parket. TWBA byly rozhodně vrcholem večera, přestože by se zde dalo hovořit o třech vrcholech a byla by to pravda a nic než pravda.

eb

Skinner aneb žádný zlatý hřeb
Po vystoupení jsem se vydal koupit dalšího Heinekena, dát čudku a těšit se na DJ set Mika Skinnera, hlavouna The Streets. Dokud set obsahoval jeho vlastní produkci zpestřenou dunivými nakopávajícími beaty, dalo by se mluvit o výborné zábavě, přestože byl Mike evidentně pod vlivem. Záhadou pro mne zůstávala hlavně oplácaná opilecká postava sekundující Skinnerovi v chlastání plechovek energy drinků a kouření cigaret, dokud jsem se na webu nedočet, že to byl jeho manažer. Pro mne to jenom dokazuje, že manažerská činnost by měla tradičně pozůstávat v zákulisním působení, protože když se pokusil Skinnerovi sáhnout do mixáku, nastalo ticho. Skinner proplopuval vodami asi milionu elektronických subžánrů s elegancí slona v porcelánu a když se vydal jedním směrem, bylo to jenom proto, aby se hned vzápětí vydal jiným. Jelikož jsem měl jenom 5 Heinekenů a 0 extošek, stravoval jsem to zpovzdálí vělmi těžce a odhodlal se Archu opustit před kapitánem.

Překvapením pro mě proto bylo, když to na facebooku Djka rádia 1 Jana Kománková ohodnotila slovy: Skinner na hrad. Inu 100 hipsterů, 100 účesů. To bych tam radši udržel Klause, s tím je větší sranda.

Přesto pro mne zůstane letošní ročník EB nepřehlédnutelným milníkem, který jsem si do svýho mozku zakroužkoval růžovým fixem. Grimes, Woodkid, TWBA rulezz! Skinner DJ ať se jde zabít. Ale na světě není nic 100%. Nestahujte skinnny jeans, když je brod daleko. Nahoďte patky a jděte dál. Chystám si růžovej fix a vyhlížim příští ročník. Electronic Beats jsou prostě cool, high a po česku: ZATRACENĚ KULERVOUCÍ AKCE.
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

ELECTRONIC BEATS

Sobota 5. 5. 2012
Vstup: 250 Kč / 350 Kč
Vystupují:
The Whitest Boy Alive, Grimes, Woodkid, Mike Skinner, Prince of Tennis, dj Efha
Další informace
208 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
Drum and Bass
28. 11. 2014 | 03:27:54
+0 | -0

Liquidator Series # 75 with Intelligent Manners Nov 2014

http://postimage.org/ [img: http://s24.postimg.org/cy1o76q05/bassblog.png[/img:
http://postimage.org/ free upload

http://www.bassblog.pro/2014/11/liquidator-series-75-special-guest.html

Psyco

01 // Lurch - Turn the Tide
02 // Joakuim - Miles Away VIP (Feat. Collette Warren)
03 // NuTone - Tides (Feat. Lea Lea)
04 // Skeletone - Smoke
05 // Londy - Roots (Feat. Blak)
06 // Phase 2 - Big Sur
07 // Amaning Feat. Submorphics - Looking Back
08 // Paul SG and Jay Rome - Pheleesha
09 // Underdog - Point Blank
10 // Rowpieces - Memorable Time
11 // Simplification & Translate - Paradise
12 // Phase 2 - What's Cookin'
13 // Chromatic - Found You
14 // Will Miles - Falling
15 // Lurch - Feel The Night
16 // Intelligent Manners - Miracles
17 // Al Pack - Come Correct
18 // Bad Graphics - No Longer
19 // Lurch - Close
20 // Mage - Run Through the Light
21 // Airstrike - Altitude (Feat. Blak)
22 // Parhelia - Invisible

Intelligent Manners

01 // Intelligent Manners - All By Myself
02 // Command Strange - Remedy
03 // Ulterior Motive - Sideways
04 // Rowpieces - Memorable Time
05 // Kasper - Blockhead
06 // TC - Everything For A Reason (Ivy Lab Remix)
07 // Intelligent Manners & Command Strange - Mastermind
08 // Intelligent Manners - Sweet Promise
09 // Intelligent Manners & Command Strange - Jumpin' The Sun
10 // Invaderz - Double Think
11 // Intelligent Manners & Command Strange - Unpredictably
12 // Command Strange - Bring Me Back
13 // Intelligent Manners & Command Strange - Frontline
14 // Hazard - Bricks Don't Roll
15 // Invaderz - Dream Is Over
16 // Wilkinson feat. Talay Riley - Dirty Love (TC Remix)
17 // Lurch – Body Language
18 // Rowpieces & Pulsaar - Word Up
19 // Satl - BLO
20 // Unreal & Pennygiles - Nothing Lasts Forever
21 // Intelligent Manners - Best Place Ever
22 // Invaderz & DJ Marky - Love Vibrations
Drum and Bass
27. 04. 2014 | 10:12:25
+0 | -0

Liquidator Series # 70 Most wanted tunes Six April 2014

http://postimage.org/ [img: http://s4.postimg.org/d9rvs9hf1/most_wanted_tunes_6.jpg[/img:
http://postimage.org/ image sharing sites

Listen or download it here:
http://www.bassblog.pro/2014/04/liquidator-series-70-most-wanted-tunes.html

Tracklist:

01 // Chase & Status feat. Ed Thomas - Blk & Blu (Calibre rmx)
02 // Sub Focus - Close (Ivy Lab Remix)
03 // Random Movement - Fresh Off the Market
04 // Payback - Mimi's Dream
05 // Philth - Catharsis (feat Sinai)
06 // Bcee - Double Take
07 // Calibre - Honey Dew
08 // Anth M - Lounge Floor
09 // Rowpieces - Don T You Know
10 // Flowrian and Pulsaar - The Way it is
11 // L-Side - Daydreaming [GLR DUB
12 // Locksmith - Im Not Where You Are
13 // Pulsaar and Paul SG - City Trip
14 // Flowrian - Enter Nirvana (VIP Remix)
15 // Pulsaar - Hitchhikers Blues
16 // Rowpieces - Almost Exterminated
17 // Flowrian - Never Ever
18 // Tidal - Blue Hours
19 // Zero Zero - Funky Reggae
20 // B4ssTee - Crash Drive
21 // Skyweep - Lonely Bird
22 // Velocity - Flashbulb Memory
23 // Tokalosh - My Way
24 // Bcee - Think Twice
25 // Atlantic Connection - Love Song
26 // Londy - Good Loving
27 // Enigmatic Desire - Trip to Oz
28 // Rowpieces - Cuban Jungle
29 // Flowrian - Nemesys
30 // Thesis - Lemuria Rising
31 // Konfront.Audio - Reincarnation
32 // Phase - First Impressions
33 // Redeyes - Goodnight Brooklyn
34 // Break - They're Wrong (Calibre Remix)
35 // Robustus and Lameduza - Is it All
36 // Boosta and Atmos T - The Things You Do
Matty
06. 12. 2013 | 12:50:41
+0 | -0

pleaseee:)

Kdby dorazil Nicolas Jaar byla by to hrozna petelice...nebo jeste Jamese Blake...nejlip oba :)

jája
05. 12. 2013 | 03:00:10
+0 | -0

to: Electronic brat

nebudou, až 2014, neumíš číst debile?

Electronic brat
03. 07. 2012 | 09:21:55
+0 | -0
budou ještě v roce 2012?

djpsyco
09. 03. 2012 | 08:20:00
+0 | -0

Liquidator # 45 Open Mindz 4 deep 170 DNB Mix feb.2012

http://postimage.org/ [img: http://s11.postimage.org/dav93h9fn/45_liquidator_series_open_mindz_4.jpg[/i mg:
http://postimage.org/ upload images

Tracklist:


01. Venture - Its Time you understand
02. Keynote - Shades Of Blue
03. Queensway - Automatic Lover
04. Gerwin - Lazy Activities
05. Synkro - Summer Blues
06. Sapphire & Ficci - Alpenglow
07. Flower & Mr Sizef - Autumn
08. N4m3 - Life Leaves The Choice
09. Venture - Far Away
10. Pro Luxe - Let It Go
11. Synth Sense & MC Fava - Fading Memory's (Dominic Ridgway Remix)
12. Gerwin - Fearless Words
13. y2d - Manhattan
14. Sapphire - Flying High
15. Deeper Connection - No More
16. SND - Moonlight
17. Queensway - Feel Sexual
18. Sapphire - Serenity
19. I Wannabe - Someone Who you Love
20. Miridex - Arabian
21. dbridge - city of lonely runaways
22. Triad and Synth Sense - Past Present Future
23. Skream - FNKONOMIKA
24. Genotype - On the Inside
25. Gerwin - One Tone Trip
26. Koto & Terry Artovsky - Deserted Dreams
27. DJ Clart - One Night Affair
28. Omar - Lay it Down (Triad Full Vocal Mix)
29. Kodama - Its Not A Nice Feeling

download here:
http://www.liquiddnb.com/mix/dj-psyco-liquidator-45-open-mindz-4-deepest-dn b-session-feb2012
Moderátor
07. 03. 2012 | 11:54:26
+0 | -0

Electronic Beats Festival Praha

The Whitest Boy Alive, Grimes, Woodkid
Moderátor
28. 02. 2012 | 06:24:59
+0 | -0

5. 5. Praha, 12. 5. Bratislava

seznam zabookovaných jmen (pro všech 5 akcí EB festivalu ve střední Evropě)

The Whitest Boy Alive
James Blake
Woodkid
Digitalism
Amon Tobin Live ISAM Show
Jazzanova Live feat. Paul Randolph
The Asteroids Galaxy Tour
Austra
Squarepusher
Grimes
The Hundred in the Hands
Wolfram
oakey
15. 05. 2010 | 04:03:29
+0 | -0

Příšerný!

Pouze Hell se postaral o vyvážený set,který si v ničem nezadal s "českými star-dj's" typu Buriana,Loutky,Trávy a bohužel i Raie!Booka Shade byli totálně příšerní a s těch hoven,co hráli po nich se mi totálně zvedal žaludek.Balkánská drum'n'bassová dechovka s rapujícím černochem byla aspoň v něčem originální,i když na podobný festival se hodí spíše něco ve stylu electro-clashe!Pokud by tedy nakonec nevystupoval mnichovský nestor z vynikajícího clubu Harry Klein,nikdy bychom se podobně zplácané taškařice nezůčastnili.Příště raději už žádný Electronic Beats..

:D
10. 05. 2010 | 07:16:27
+0 | -0

Tak tenhle fotoreport

je opravdu na katastrofální úrovni :D
Pajuskaa
06. 05. 2010 | 09:36:10
+0 | -0
My budeme sedět dole, nahoře je to taky fajn Uvidíš, třeba na tu sedmou tam tolik lidí nebude, nebo tam zítra ještě vyzkoušej zavolat, že to chceš pro víc lidí :) My to máme pro 4 Oki, případně se zítra uvidíme, ale my tam budeme na tu půl devátou, dřív nestíhám
PepPe
06. 05. 2010 | 07:27:45
+0 | -0

Pajuskaa

Sem rezervoval místo pro 10 lidí a ted se bojím že to bude málo....
Místo sem rezervoval v PUBU - dole je restaurace. Kde budete sedět vy? kdyžtak na mě "houkni" pokud mě uvidíš - ksicht mám pořád stejnej jako na profilofce....
Pajuskaa
06. 05. 2010 | 07:19:48
+0 | -0
to PepPe ... chytrej kluk, bez rezervace se tam dá těžkou sednout :) My máme taky rezervačku - na půl devátou
Tady je to jediný místo, kde piju pivo :D
tesar
06. 05. 2010 | 06:01:11
+0 | -0

2 lístky

Prodám 2 lístky na Electronic Beats za 300kč/1 kus.tel.603399113

PepPe
06. 05. 2010 | 04:15:11
+0 | -0

PUB O´Brien

takže stů rezervován pro 10 people na 7 večerní ale nebude problém ani víc lidí. ICI s tebou počítam!

A kdo chce at se přidá....
PepPe
06. 05. 2010 | 09:20:55
+0 | -0

ICE

tak od 7 bych to viděl.....
ICE
06. 05. 2010 | 08:36:25
+0 | -0

PepPe

Od kolika tam budete bych se pridal.
PepPe
05. 05. 2010 | 01:59:15
+0 | -0

Pajuskaa

Výborně!!!! Přesně tohle sem myslel! Vypadá to jako výborná restaurace. Nevíš kolik tam tak chodí lidí? Jestli mám dělat rezervaci či ne.
Pajuskaa
05. 05. 2010 | 01:12:15
+0 | -0
My jdeme sem: http://www.pubobrien.cz/cz/index.html :)
Pajuskaa
05. 05. 2010 | 01:12:04
+0 | -0
My jdeme sem: http://www.pubobrien.cz/cz/index.html :)
x
05. 05. 2010 | 08:16:32
+0 | -0

crossclub

tečkacz

PepPe
04. 05. 2010 | 07:04:02
+0 | -0
skvěle! nevíš o nějaké hospodě, restauraci nebo prostě něčem kde si můžem v klidu sednout a kde maj dobrý pivo?
jdeme tam s kámošema a rádi bychom někam poblíž skočili - a si srdečně zván do kolektivu........pokud poradíš
ICE
04. 05. 2010 | 08:02:25
+0 | -0

PepPe

Pokud mě neprejede tramvaj budu tam :D
PepPe
03. 05. 2010 | 06:52:41
+0 | -0
Tak kdo jde na Šejdy? Ted sem si pořídil lupen tak bych tam rád viděl nějakou známou tvář!
oakey
02. 05. 2010 | 05:30:19
+0 | -0

Electronic beats

House-techno se spíš označuje za tech-house(taky není rock-art či rock hard),ale Peklo hraje hlavně minimal

H
01. 05. 2010 | 09:36:50
+0 | -0

Hell

No tak ten Hell me paradne prekvapil. Uz bez nej sem se tesil jak prase a s nim to dodelali.. Masakr

xxx
01. 04. 2010 | 09:03:28
+0 | -0

Lístky stále za 350 Kč

na http://www.t-music.cz/akce/electronic-beats-festival-opet-v-praze/ lze koupit lístky stále za cenu 350 kč

JARINAA
15. 03. 2010 | 07:04:25
+0 | -0
PECKA!!
adeéla
14. 03. 2010 | 07:30:35
+0 | -0
kdy?
dMIT_RY
14. 03. 2010 | 05:28:01
+0 | -0
hot chip super!
Zobrazit další komentáře   >>
SOUTĚŽTE
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika