V pořadu Radia 1 se představí Imam Baildi

V pořadu Radia 1 se představí Imam Baildi

16. 05. 2012  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
V úterý 22. května ve 22:00 v pořadu Radio 1 On Stage odvysílá záznam koncertu aténského kvintetu Imam Baildi, který staví most mezi klubovými beaty a tradičním řeckým hudebním stylem rebetiko. Jedna z nejznámějších řeckých kapel současnosti se domácímu publiku představila loni v prosinci v rámci řeckého večera Planet Connection v Paláci Akropolis.
The Imam Baildi vznikli v polovině nulté dekády jako studiový projekt bratrské dvojice Orestise a Lysandrose Falirease. Jejich rodiče byli velkými fanoušky stylu rebetiko a bratry napadlo naroubovat toto „řecké blues“ na moderní elektronické beaty. Po velkém ohlasu na debutovou desku z roku 2007 se The Imam Baildi rozrostli na regulérní živou kapelu, v níž nechybí ani tradiční řecký strunný nástroj bouzouki nebo dechy, které dodávají hudbě nádech balkánské dechovky. A aby to nebylo málo, na pódiu je doprovází energická zpěvačka Rena Morfi.

The Imam Bialdi si zahráli po boku hvězd, jako jsou Massive Attack či Gogol Bordello a vystoupili i na slavných festivalech v dánském Roskilde a francouzském Transmusicales de Rennes. Na loňském druhém albu nazvaném The Imam Baildi Cookbook se v roli hostů objevují například američtí rappeři Delinquent Habits nebo Maxwell Wright ze spřátelené barcelonské skupiny Ojos de Brujo.

Webové stránky Imam Baildi: http://www.myspace.com/imambaildi


Dodal: Klára Vlková, Radio 1
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika