Schwa na Flow v Roxy

Schwa na Flow v Roxy

04. 06. 2012  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Poslední předprázdninové vydání pravidelné klubové noci Flow, které proběhne již tuto sobotu 9. 6. v Roxy bude tentokrát ve "slovanské" režii. Duo dobře známých rezidentů Roman Rai a Fatty M totiž na hlavní stage doplní nadějný ruský dj Alex Neivel a především pak člen projektu Shades of Gray a majitel labelu Beef Records dj Schwa.
Svou hudební kariéru odstartoval DJ Schwa, vlastním jménem Michal Růžička na začátku druhého tisíciletí, přičemž potřebnou podporu a zázemí našel u vlastního otce, majitele pražského nahrávacího studia ORM. V začátcích se Michal věnoval převážně žánrům jako psytrance a progressive a v roce 2004 se stal spolumajitelem progresivního labelu Tribal Vision.

Čím dál tím větší záliba v minimalu a deep house ale přinesla razantní změnu stylu, kterou Michal v roce 2005 stvrdil založením vlastního vydavatelství BEEF Records, z nějž se během následujících sedmi let stala renomovaná značka, kde vydávají mj. Robert Babicz či The Timewriter a nové tracky zde hledá celá řada předních světových DJs.



Rok 2005 nebyl ale pro Michala zlomový jen založením vlastního labelu. Je to rovněž rok, kdy se započala psát historie jeho působení v australském Sydney, kam se odstěhoval - jak píše ve své biografii - "s taškou plnou desek a vizí se za oceánem nějak prosadit". Novým domovem se mu stalo Bondi Beach poblíž Sydney a právě zde se potkal s Nickem Westem, s nímž následně založil společný projekt Shades of Gray.

V roce 2007 spatřilo světlo světa jejích první EP, které nemohlo snad ani vyjít nikde jinde než na BEEF records a hned poté následoval další vinyl na sublabelu německé značky Mutekki. Oba releasy měly obrovský úspěch – byly téměř hned vyprodané a všimli si jich producenti jako Laurent Garnier, Nick Warren, Slam nebo Oliver Klein.



Skvělý ohlas nakopává Michala a Nicka k další práci a nyní tak Shades of Gray spolupracují s labely jako Lost My Dog, Om Records, Defected, Tronic Sole, Dark Energy a jsou remixování a remixují taková jména jako je Ian Pooley, Sasse, Miguel Miggs, Ramon Tapia, Dominic Martin, Deepchild, The Timewriter, Pezzner a další.

Na konci roku 2011 pak vydávají své první LP album Soul Machine, které sklízí úspěch po celém světě, když album boduje v mezinárodních charts jako Beatport, iTunes a Traxsource a Shades of Gray si všímají magazíny DJ Mag, Debug, 5 Chicago, 3D World, Resident Advisor a MixMag.

Přestože je Schwa díky úspěchu Shades of Gray stále vytíženější (společně s Nickem si zahrál mimo jiné v USA, Japonsku, Německu, Hondurasu, Francii, Velké Británii nebo na Novém Zélandu a toto léto se chystají dokonce i na SONAR festival do Barcelony) stále se pravidelně vrací do Čech.

V sobotu 9. 6. na Flow v ROXY tak budete mít skvělou příležitost užít si set jednoho z mála Čechů, kteří ve světě současné taneční hudby skutečně něco znamenají a jehož tracky hraje světová DJská smetánka! A jak sám Michal říká, chystá navíc při téhle příležitosti "speciální DJ set okořeněný o vlastní hudbu, efekty a mašinky. Budu se sebou mit NI Maschine a počítač a bude to tak trošku kombinace live show a DJ setu. Dále budu mít CDčka a gramce. No, jsem sám zvědavej, jak to budu celé stíhat."

www.roxy.cz

Dodal: Lukáš Kadeřábek, Roxy PR
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

FLOW

Sobota 9. 6. 2012
Vstup: 100 Kč
Vystupují:
Schwa, Alex Neivel, Roman Rai, Fatty M
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUTĚŽTE
FLOW, 9.6. Roxy
3x2 vstupy
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika