V pořadu Radia 1 se představí Primal Scream

V pořadu Radia 1 se představí Primal Scream

13. 06. 2012  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
V úterý 19. června ve 22:00 Radio 1 odvysílá záznam koncertu britských Primal Scream. Kapela se představila loni v srpnu v pražském KC Vltavská. Loňský rok byl ve znamení turné k reedici jejího slavného a přelomového alba Screamadelica, které oslavilo dvacet let od svého vydání.
V roce 1992 byla udělena historicky první hudební Mercury Music Prize. Obdrželi ji Primal Scream za své, v pořadí třetí album s názvem Screamadelica, které vyšlo rok před tím. Screamadelica bylo zároveň první album, se kterým kapela komerčně uspěla. Dodnes je hodnoceno jako jedno ze zásadních a nejlepších alb devadesátých let, většina respektovaných hudebních časopisů mu v recenzích udělilo plný počet bodů, jiní ho pasovali na nejlepší album desetiletí.

Tímto albem, na kterém se Primal Scream inspirovali houseovou taneční scénou, se definitivně odpoutali od indie rockových kapel a zařadili se mezi velikány hudební scény. Pro loňský rok si skupina pro své fanoušky přichystala lahůdku, a to reedici a turné k 20. výročí tohoto vynikajícího alba. V rámci turné se zastavila i v České republice.

Webové stránky Primal Scream: www.primalscream.net

Dodal: Klára Vlková, Radio 1
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika