Raiden na Bass Bondage

Raiden na Bass Bondage

31. 03. 2006  |  Autor: erow  |  Komentáře (0)
Na 16.4. v Olomoucké Show Hall Envelopa je připravené druhé pokračovaní úspěšné akce Bass Bondage special tentokrát s hostem Raidenem, který je i majitelem labelu Offkey.
Raidena doplní česká djská špička jako Reverb, C-phone, Im Cyber, Babe LN, Shade, Pierdus a spousta dalších djs. Na akci bude velice silný zvuk, světelná šou a videoprojekce.

Raiden je známý také jako Jarman, má v hudbě pozadí, které kombinuje tónovou divokost a spletitý rytmus; jeho první veřejný výlet do světa hudby byl jako frontman hardcore skupiny v 94tém. V roce 97 mu někdo zahrál nějaké No U-turn skladby a najednou se všechno změnilo, basovka byla vyměněna za kompletní Logic Audio a zvuk, který ho definuje se začal utvářet. Rok pilného poslouchání a objevování, malé turné po německých akcičkách a v roce 98 skočil přímo do neustálého produkčního programu.

Rok studoval na IMT v Londýně, což vedlo k práci v Airtight Studios, kde potkal Dje Nu Balance a Dje Friction a začal tvořit skladby pro jejich label Transparent. První z nich byla velmi úspěšná `Cenobyte ep` a `Bulldoze` . Vydána na konci roku 2002 a hrána velikány jako Trace, Bad Company Kemal, Keaton, Technical Itch, Mampi Swift, Friction and Usual Suspects.

K Renegade Hardware se Raiden přiblížil v polovině r. 2002. Jeho `Fallin` se stala masivní záležistostí, získala 18. místo od Muzik Magazine. Fallin byla také na cdčku Mixmagu v listopadu 2002, což vedlo k upoutání větší pozornosti. Další pecky byly naplánovány na rok 2003 - `All out war` následováno jeho debutem u Renegade Hardware e.p featuring `Infection, 6ft Ditch, Falling - (Friction and Nu Balance remix) a React `. Pigalle(Feat) Flow, a Pitbull Attack / Mindbomin as the launch release for TOV`s nový label Barcode stejně jako Pinball a rmx jeho vlastního Bulldoze on transparent. Chystá se také rozjet vlastní label Off-Key recording...

To vedlo k tomu, že Raiden začal být bookován v USA, jížní Africe, Izraeli, Japonsku, Francii, Beligii, Hollandsku, Norsku, Rakousku, Německu stejně jako v Londýně na vychvalovaných nocích Calsh of the Titans and Angermangments `Therapy sessions`. Je také residentem v klubu End v centru Londýna, kde Raiden poprvé objevil lásku k twisted basslines a šíleným beatům. Mnoho lidí označuje End za domov dnb stejně jako je s technem spojován Detroit.

Raidenův ideál je progresivní hudba se začátekem, středem a koncem, ale neztrati schopnost šokovat. Výsledek je podobný jako Axisova No U-turn hudba, kterou si můžete splést se zemětřesením. Jeho vzestup scénou měl nebývalý úspěch.

Jeho živé záznamy z akcí mužete stahovat na www.offkeymp3.com

0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika