Tipy na koncerty 7/2012

Tipy na koncerty 7/2012

26. 06. 2012  |  Autor: Lukáš Pokorný  |  Komentáře (0)
Na červencovém programu se výrazně podepisuje festivalová sezóna a letní siesta, ale i tak je pořád z čeho vybírat. Začátek odpálí trojka Unsane a Pearl Jam, o jemnou vlčí mlhu se postará kvartet Warpaint v Lucerně a ségry CocoRosie v Arše.
1. 7. Unsane + Lyssa + Big Business (LMB)
Od roku 1989, kdy se hardcore-noisoví Unsane vyloupli v New Yorku, uběhla spousta času – stihli projít 4 vydavatelstvími, několikrát proměnit sestavu, dostat se s hitem „Scrape„ do MTV a ještě k němu natočit efektní klip, který se dostal do MTV výběru nejvíc funny videí . Hardcorové běsnění Unsane si postupně vybudovalo kultovní status – své kvality potvrdil zpěvák Chris Spencer, jediný stálý člen kapely, na posledním albu Wreck, ze kterého se bude v Praze hrát.

10. 7. Warpaint (LMB)
Tahle dívčí čtyřka vydala před pár lety skvělou desku The Fool, která začíná skoro rituálním zaříkávadlem Set Your Arms Down. Nedávno prý odehráli nový song, takže je možné, že se v Lucerně dočkáme nějakého dalšího překvapení v podobě tracku z připravované desky. Už zmiňovaná The Fool se poslouchá náramně dobře – jestli máte rádi Vivian Girls a jim podobné, jsou pro vás holky z Města Andělů jak dělané.

27. 7. Coco Rosie (Archa)
Gender vedle Warpaint vyvažují také sestry Bianca a Sierra aka CocoRosie. Freak-folk v jejich podání znamená hračičkářství největšího kalibru, včetně rozmazleného kňourání na debutu La Maison de mon reve – tam se výrazně odrazil několikaletý pobyt Sierry ve městě všech měst, ale hlavně: holky ho poté, co do Paříže dorazila i Bianca, nahrály celé v koupelně. Musím se přiznat, že odpuzen dětinským zvukem desky, neměl jsem sílu další desky, na kterých jim například pomáhal dlouhodobý kámoš Björk, naposlouchat. Nezbývá mi než věřit, že to bude velký zážitek.

Jak už jsem naznačil, červenec je přehlídkou různých odstínů testosteronu – její závěr, respektive císařský řez, bude patřit Mansonovi. Je dost možné, že mu ve velkém sále Lucerny steče všechen make-up, ale i tak by to, soudě podle poslední desky, měl být velký mejdan:

2. 7. Pearl Jam (O2 Aréna) - 4. 7. Lou Reed (Archa) - 10. 7. Damien Rice (Roxy) - 11. 7. Bruce Springsteen (O2 Aréna) - 15. 7. Marilyn Manson (Velký sál, Lucerna)

Ostatní koncerty: 2. 7. Neneh Cherry (LMB) / 18. 7. Smilla (Chapeau Rouge)
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika