Britská „spasitelka“ Saint Saviour zazáří i v Praze

Britská „spasitelka“ Saint Saviour zazáří i v Praze

02. 07. 2012  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Britská elektro-popová zpěvačka a skladatelka Becky Jones, vystupující pod uměleckým jménem Saint Saviour, přijede představit svoji současnou tvorbu do Prahy. Vystoupí v pátek 13. července v Rock Café spolu s několika lokálními hudebními hosty.
Pseudonym Saint Saviour vznikl tak, že když se Jones v roce 2003 přestěhovala do Londýna, aby tam mohla rozvíjet svoji hudební kariéru, při každodenním ranním běhu míjela ceduli „St. Saviour Dock“ v malých docích v Londýně. Název se jí tak vryl do paměti, že si jej osvojila nadobro jako své umělecké jméno. „Spasitelka“ vystupovala dříve s různými elektronickými seskupeními, např. RGBs, The Hurts nebo Groove Armada, než se rozhodla dát se na dráhu sólistky. Její hlas bývá často přirovnáván k Sinéad O’Connor, Kate Bush či Elisabeth Fraser.

„Její hudba je dynamická, experimentální a skvěle se poslouchá – celé vzezření a aura Saint Saviour jí dodávají magnetickou sílu. Je nám velikou ctí zde přivítat tuto hudebnici s neuvěřitelným hlasem!“
vyjádřil se ke koncertu jeden z pořadatelů.



Saint Saviour vydala nedávno své druhé EP se zajímavým názvem SUUKEI (v japonské kanji je to symbol pro úctu), na který narazila při spolupráci na jedné knize, kterou prodávala na podporu japonského neštěstí Tsunami. Její tvorba obsahuje originální skladby i covery, které jsou díky užité kreativitě hodnoceny velmi pozitivně i kritiky. Jedna z jejích skladeb, This Ain’t no Hymn, byla použita jako titulní skladba v traileru v novém thrilleru Gerarda Naranja, Miss Bala.

Dodal: Dominika Janigova
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

SAINT SAVIOUR

Pátek 13. 7. 2012
Vstup: 250 Kč
Vystupují:
Saint Saviour
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUTĚŽTE
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika