Incognito míří do Prahy

Incognito míří do Prahy

10. 07. 2012  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Dlouhodobý ůspěch skupiny Incognito je jedním ze skvělých úspěchů britské hudby posledních tří desetiletí. Incognito je dnes jedna z mála kapel, které se staly fenomenálními představiteli určitého hudebního stylu. Kytarista, skladatel a producent Jean-Paul \'Bluey\' Maunick sestavil Incognito v roce 1980 a kapela dnes slaví neuvěřitelných 32 roků pozitivních vibrací a jazzově funkové hudby.
Bluey se do Londýna přestěhoval v deseti letech z rodného Mauricia a brzy ho okouzlila hudba Stevie Wondera a Marvina Gaye, Santany a skupin Earth Wind & Fire a Kool & The Gang. Ale největší dojem na něj udělaly britské kapely Gonzalez a FBI. To byli dle jeho slov lidé, kteří žili ve vašem městě a chodili po stejných ulicích.

První jeho kapelou byli New Life s Davidem Grantem. Pak hrál v kapele Tower Block a nakonec v Light Of The World, s kterými v roce 1978 podepsal Chris Hill a jeho label Ensign nahrávací smlouvu. Jejich debut s názvem LOTW se se stal milníkem britského jazz funku s energickými klubovými hity Swingin a Midnight Groovin. Na obalu desky se objevila mladičká zpěvačka jménem Sade…

Bluey založil Incognito s basákem Paul Tubs Williamsem a dalšími muzikanty. Byl mezi nimi skvělý saxofonista z Ghany George Lee a bubeník Jeff Dunn (později hrál s Van Morrisonem). Kapelu doplnil hráč na klávesy Peter Hinds a perkusionista Gee Bello. Debutové album Incognito bylo příhodně nazváno 'Jazz Funk' a stalo se instrumentální senzací a hudební lahůdkou. Na desce zahráli dechaři Hugh Masekely Peter Segona a Claude Deppa i legendární jamajský trombónista Vin Gordon.

Koncem osmdesátých let začal Bluey pracovat se sekvencéry ve svém domácím studiu a položil tak základy alba 'Inside Life', které vyšlo roku 1991 a vrátilo Incognito zpátky na hudební výsluní. Hrálo se v klubech a hitparády vzalo útokem. Brzy je objevila Amerika, kde se stali hrdiny smooth jazzu. Jejich druhé album na labelu Talkin Loud 'Tribes, Vibes & Scribes' se v USA stalo hitem. Alba, která Tribes následovala, upevňovala status Incognito jako globálního fenoménu. Album z roku 1993 'Positivity' patřilo mezi jejich nejlepší, se skvělou produkcí a velkými hity jako Still A Friend Of Mine a Givin' It Up. Positivity se po celém světě prodalo na milión desek. Další deska '100 Degrees & Rising' jen upevnila jejich pozici. Deska se nahrávala ve studiu Abbey Road se smyčcovým orchestrem. Jejich albový úspěch byl násoben pověstí skvělé koncertní kapely, kterou Incognito vždycky byli.
I po 32 letech dobrodružná pouť Blueyho a Incognita neúnavně pokračuje. Od skvělých hitů ve světových hitparádách k produkci umělců jako jsou Chaka Khan, Philip Bailey a George Benson - místo Blueyho Maunicka je mezi nejlepšími muzikanty světového globálníhol soulu. Incognito jsou učitelé i léčitelé. A dle Blueyho slov i baviči - to prý až ale na třetím místě. 5.listopadu v pražském Lucerna Music Baru si budete moci vychutnat všechny jejich tři podoby - a věřte, že to bude výjimečný zážitek.

www.musicbar.cz

Dodal: Michal Rejzek, D smack U Promotion
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

koncert: INCOGNITO

Pondělí 5. 11. 2012
Vstup: 500 Kč
Vystupují:
Incognito
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
SpringFunk 2020 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (115 MB)
Mastermix #647 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (120 MB)
Mastermix #648 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (124 MB)
Mastermix #649 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (118 MB)
Mastermix #650 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (119 MB)
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika