Radio 1 přinese zpravodajství z Letní filmové školy

Radio 1 přinese zpravodajství z Letní filmové školy

18. 07. 2012  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Radio 1 je oficiálním partnerem 38. ročníku Letní filmové školy, která proběhne od 21. do 28. července 2012 v Uherském Hradišti. Po dobu konání této filmové přehlídky bude Radio 1 vysílat zpravodajský servis, který přinese aktuální informace o festivalových novinkách a uváděných filmech. Zpravodajství připravuje Asociace českých filmových klubů ve spolupráci se společností Duracfilm.
Zpravodajský servis z Letní filmové školy bude na Radiu 1 vysílán od pondělí 23. do soboty 28. července vždy v 11 hodin v premiéře a v 16 hodin v repríze. Zpravodajství posluchačům zprostředkuje aktuální novinky z festivalového dění, krátké rozhovory s hosty festivalu, pozvánky na jednotlivé filmové sekce a informace o dalších akcích v rámci doprovodných programů.

Program 38. ročníku Letní filmové školy sestává z šesti pravidelných sekcí, které rovnoměrně pokrývají zaměření programu přehlídky (Fokus, Inventura, Spektrum, Visegradský horizont, Zvláštní uvedení, AČFK uvádí). Témata Letní filmové školy zahrnují aktuální výročí (Oberhausenský manifest), připomínají blízké, ale málo probádané kinematografie (Maďarsko), seznamují diváky s fascinujícími talenty světového filmu (Benedek Fliegauf, Vimukthi Jayasundara), či splácejí dluh v podobě zásadních retrospektiv (David Lean, Harold Lloyd). Tradiční součástí programu jsou také masterclass hlavních hostů LFŠ, z nichž někteří obdrží Výroční cenu AČFK.

Bohatý doprovodný program Letní filmové školy představí samostatná koncertní stage, která bude umístěna v prostorách kina Mír. Vystoupí zde například Iva Bittová, Lenka Dusilová, Načeva, Midi lidi, Traband, Floex nebo Bratři Orffové. Na stejném pódiu se v pátek 27. července uskuteční Večer Radia 1, na kterém se představí kapela DVA a DJ Martin Juráček aka Gadjo.cz.

Více informací o festivalu najdete na www.lfs.cz.

Dodal: Klára Vlková, Radio 1
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika