Pig Fest Warm up

Pig Fest Warm up

09. 04. 2006  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
V pátek 14.dubna se v klubu Inspiral v Plzni koná Pig Fest Warm up. Zahraje britský Temper D, plzeňský Killa, Cannon Foundry a Lookshot. Pokud se chystáte až na samotný festival, můžete si přečíst historii Black Sun Empire.
Temper D: „Můj život se posledních pár let podobá jednomu velkému kolotoči“ tvrdí britský drum and bassový mág Temper D. Stačí se podívat na termíny a místa jeho vystoupení, abychom zjistili, že vůbec nepřehání. V Temperově diáři se rychle střídají evropské destinace (Německo, Dánsko, Norsko, Španělsko...) i hvězdná jména hrající po jeho boku (Andy C, Adam F, Mampi Swift...). Na svém kontě má i sety odehrané na Breakbeat Kaos v londýnském Fabricu či Kings of Jungle v německém Manheimu, které patří k největším D´n´B akcím v Evropě. A čemu vděčí za svůj úspěch? Především je to fakt, že Temper D je jeden z mála drum and bassových Djs, který perfektně ovládá hru na tři gramofony. Dalším plusem je originální, hutný zvuk jeho setů. Temper D za svoji velkou inspiraci považuje techno, a to především původní old style z industriální kolébky tohoto stylu – amerického Detroitu. Od vítězství v obrovské soutěži DJů konaném bandou z Dogs on Acid se Temper D dostává do stále širšího povědomí evropské D´n´B scény. Tracky od Tempera D nechybí v kufrech nejslavnějších Djs a jeho tvorba je také čím dál víc slyšet na vlnách oblíbeného okruhu BBC, Radia 1. V Plzni (i v celých Čechách) si ho můžete poprvé vychutnat na vlastní kůži.

temper D

Black Sun Empire: Dvě turné po Austrálii, několik po Spojených státech a pravidelné vystupování na Britských ostrovech. To je jen malý výčet úspěchů holandských drum and bassových velikánů Black Sun Empire. Mezi ty další se může zařadit velké množství vydaných singlů, dvě vynikající alba, vlastní label, neustálá snaha o rozvoj (nejen) holandské D´n´B scény, ale třeba i podpora kampaně pro boj s chorobou AIDS.

Black Sun Empire

Historie BSE se začíná datovat od počátků 90.let. Parta z holandského Utrechtu dlouho experimentovala s různými hudebními styly, až se nakonec roku 1997 definitivně zamilovala do D´n´B. První velký krok na cestě ke slávě BSE učinili v roce 1999, kdy podepsali smlouvu s renomovaným britským labelem. Jejich desky se začínají objevovat v kufrech djs po celém světě a o jejich tvorbu má zájem i Bad Company, bohužel jsou v té době práva na všechny jejich singly už prodané. Další zlom přichází o pět let později. Black Sun Empire osamostatňují a zakládají vlastní label BSE Recordings, charakteristický temným, hutným zvukem. Pod touto hlavičkou vychází tracky od takových jmen jako jsou Corrupt Souls, Noisia nebo Kemal. Zároveň značka BSE podporuje i nové D´n´B talenty. V roce 2004 vychází album Driving Insane, které slaví ohromný úspěch a stává se nejrychleji prodávaným LP v distribuci Nu Urban Music. V létě tohoto roku se Black Sun Empire vydávají na turné po Austrálii a USA. Výčet jejich aktivit ale zdaleka ještě nekončí. Jejich dílem je i další label – Obsession, na kterém se objevují lehčí, funky tóny D´n´B. Black Sun Empire jsou prostě lidé mnoha talentů. Úspěch sklidili například i s tranceovou skladbou, která se dlouho držela v holandských hitparádách a ve svých setech ji používají Paul van Dyk či Tiësto. BSE se věnují mnoha dalším činnostem. Ve svém rodném Utrechtu pořádají jednou za dva měsíce oblíbenou party s výmluvným názvem Blackout (pozn.: výpadek paměti, okno :-) Black Sun Empire k tomu dodávají, že D´n´B scéna v jejich rodišti byla v tak žalostném stavu, že bylo přímo jejich povinností, něco s tím udělat. Nyní se na Blackout každé dva měsíce sjíždí;-) okolo tisíce příznivců D´n´B z celého Holandska. Na svém kontě mají BSE i další záslužný počin. Je jím účast v kampani boje proti AIDS. V roce 2005 se stal jejich remix oficiální hymnou organizace Dance4life, která šíří osvětu mezi mladými lidmi ve vyspělých státech i třetím světě. Letošní rok Black Sun Empire zahajují novým albem pojmenovaným Cruel & Unusual a velkým turné, aby ho představili veřejnosti. V jeho rámci navštíví i největší západočeský festival elektronické hudby – Pig Fest. Black Sun Empire vás 21.dubna pod mostem Milénia přesvědčí, že zítřky budou světlé, když nad nimi zazáří černé slunce.

0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika