Hospitality pod taktovkou největších dnb jmen

Hospitality pod taktovkou největších dnb jmen

13. 09. 2012  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
K oslavám 20. výročí Roxy patří také dvoudenní mejdan Hospitality. Vlajková noc vyhlášeného londýnského dnb labelu, která nejen v domovském Albionu patří mezi jedny z nejvyhledávanějších klubových nocí, se do Roxy vrací prakticky přesně po roce.
21. a 22. 9. se můžete těšit jak na letité matadory v čele s London Elektricity, Nu:Tone či High Contrastem, tak na mladé ale o nic méně hvězdné a úspěšné talenty, jimž nemůže vévodit nikdo jiný než liquid funkový mág Netsky.

Opomíjet ale nesmíme ani zbývající členy labelu Hospital Records, kteří se předposlední zářijový víkend představí v ROXY, tedy Cambridgského rodáka hrajícího pod nickem Logistics, autory hitovky Born to Rise, duo The Prototypes a uznávané MCs Wrec a Dynamite. Pojďme se tedy nyní mrknout na program Hospitality@ROXY pěkně po dnech.

1. DEN - Netsky, Nu:Tone, The Prototypes, MC Wrec
O tom, že tou největší hvězdou prvního dne Hospitality@ROXY bude 21. 9. teprve třiadvacetiletý mladíček NETSKY, asi není třeba dlouho spekulovat. Jeden z nejtalentovanějších producentů současnosti, pro jehož tvorbu jsou typické velmi taneční melodie s melancholickými prvky a častým důrazem na basovou linku, letos vydal už své druhé řadové album s prozaickým názvem 2 (debut mu vyšel v roce 2010 pod názvem Netsky). To se v jeho domovské Belgii dle očekávání okamžitě vyšvihlo na první místo žebříčku prodejnosti a slušně si vedlo ale i v silné konkurenci na britských ostrovech. Nejsilnější je Netsky ale samozřejmě naživo, což potvrdil mimo jiné na prvním Hospitality@ROXY loni v únoru a letos to nebude jiné, spíš možná ještě o fous lepší.



Tím, kdo bude v pátek trochu zvedat věkový průměr a jistě zúročí i své bohaté zkušenosti z nesčetných parties po všech možných koutech světa bude rodák z Cambridge Dan Gresham, kterého příznivci d´n´b a především pak liquid funku znají pod jménem NU:TONE. Starší bratr jedné z hvězd sobotního programu Logisticse, je členem Hospital Records crew už od roku 2003. Na svém kontě má kromě spousty singlů zatím tři studiová alba, konkrétně Brave Nu World (2005), Back of Beyond (2007) a skvělý loňský počin Words + Pictures, který prestižní britský magazín Kmag zařadil mezi Top 10 alb 2011. Hudební záběr jeho setů je minimálně dvakrát tak široký jako La Manche, těšte se tak třeba na trochu toho funky, nějaké ty sedmdesátkové melodie, retro-soul a možná i trochu jungle.

Zatím nejméně profláklým ale nikoli nejméně zajímavým jménem z pátečního line upu jsou pak THE PROTOTYPES. Brightonské duo Nick & Garvey se mezi absolutní d"n"b elitu vyšvihlo v roce 2010 s peckou Cascade a od té doby vehementně přikládá pod kotel. Důkazem budiž mimo jiné loňské EP Born To Rise, které platí za jednu z nej nahrávek roku 2011 a dočkalo se masivní podpory například od lidí jako Zane Lowe nebo Anni Nightingale z britského BBC Radio 1. Úspěch následovaný remixy od jmen jako Snoop Dog, Ed Sheeran nebo Avicci & Sebastien & Modestep nebo zařazení The Prototypes do vysílání populární MTV Dance napovídá, že by se právě tahle dvojka se zálibou v hutných basech mohla stát černým koněm letošního Hospitality@ROXY.

Páteční menu pak zkompletuje brightonský "soused" The Prototypes energický MC WREC, který objíždí Hospitality noci po celé Evropě a jeho rap a zpěv je pověstnou třešničkou na dortu se značkou Hospitality. Chybět ale samozřejmě nebudou ani zástupci domácí scény DJs Rido a Beast67, kteří se na páteční Hospitality@ROXY zhostí role support DJs.

2. DEN - London Elektricity, Hight Contrast, Logictsics, MC Dynamite
S trochou nadsázky se dá říct, že tak jako bude první den Hospitality@ROXY patřit převážně mladé krvi, v sobotu 22. 9. se můžeme těšit především na klasiky. Vždyť právě v sobotu vystoupí v ROXY sám zakladatel labelu Hospital Records Tony Colman aka LONDON ELEKTRICITY, který má na svém kontě jedny z největších hitů, jež vyšly pod hlavičkou Hospital Records jako např. Round The Corner, Different Drum či Just One Second, a je po právu považován za jednu z nejvlivnějších postav žánru d"n"b jako takového. Pět výtečných studiových alb, nepočet singlů a remixů stejně jako Tonyho projekt London Eletricity Live - to vše z něj dělá hvězdu světové velikosti, jejíž show, v které se mísí mj. prvky jazzu, funky či breakbeatu je tahákem sama o sobě, dvojnásob pak v kombinaci s dalšími hvězdnými jmény Hospital Records.

london elektricity

Jedním z nich nebude 22. 9. v ROXY nikdo jiný než miláček českého publika Lincoln Barrett aka HIGH CONTRAST, který podobně jako London Elektricity patří za jednu z největších stálic světového d"n"b. Už jeho debut True Colours (2002) způsobil doslova senzaci svým neotřelým zvukem, v němž se mísí Lincolnova láska k filmové hudbě, prvky house, melodických vokálů a samozřejmě prvotřídního d"n"b. Od té doby se z něj stal jeden z nejvyhledávanějších DJů a producentů současnosti, což potvrzuje mimo jiné jeho participace na hudbě k zahajovacímu ceremoniálu letošních olympijských her v Londýně. Do ROXY se navíc tenhle skromný ale neskonale talentovaný kudrnatý sympaťák chystá se zbrusu novým, v pořadí již čtvrtým albem The Agony & The Ecstasy, takže máte zas o důvod víc, proč si jeho set nenechat ujít.



Posledním ze sbotního trojlístku Hospitality DJs pak bude již zmiňovaný mladší bratr Dana Greshama aka Nu:Tone Matt, kterého fanoušci d"n"b velmi dobře znají pod nickem LOGISTICS. Matt, který s d"n"b začínal ve společném projektu s Danem Nu:Logic, ve své tvorbě nezapře silný vliv liquid funku, který doplňuje přesahy do mnoha dalších subžánrů a citlivě vystavěnými melodiemi. Členem Hospital Records crew je od roku 2004 a za tu dobu má na svém kontě už několik majstrštyků jako např. pecky Together, Spacejam, The Trip nebo Release The Pressure. Podobně jako High Contrastovi i jemu letos vyšlo nové řadové album Fear Not, které jistě dostane prostro i během Mattova setu na sobotní Hospitality@ROXY.

Navíc stejně jako v pátek i v sobotu trio Hospitality DJs doplní také MC, kterým tentokrát bude jeden z nejzkušenějších nejuznávanějších MCs na scéně DYNAMITE MC, jenž během své už takřka dvacetileté kariéry spoluopracoval např. s Roni Sizem, nebo s Andym C, s nímž se představil před dvěma lety také v ROXY. Krom výše zmíněných se 22. 9. v ROXY můžeme těšit také na domácí support DJs, konkrétně dobře známou dvojku 2K & Sweg, která se postará o rozjezd celého mejdanu.

www.roxy.cz

Dodal: Lukáš Kadeřábek, Roxy PR
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

HOSPITALITY

Pátek 21. 9. 2012 až Sobota 22. 9. 2012
Vstup: Jednodenní vstup 550 czk + poplatky, dvoudenní 800 czk + poplatky
Vystupují:
Netsky, Nu:Tone, The Prototypes, MC Wrec, Rido & Beast 67, London Elektricity, Hight Contrast, Logictsics, MC Dynamite, 2K & Sweg
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika