Back to School se nezadržitelně blíží

Back to School se nezadržitelně blíží

16. 09. 2012  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Vypsaná Fixa, Mandrage, Tleskač, Cocotte Minute a Eddie Stoilow – tato pětice domácích stálic již zítra rozjede oslavy k zahájení nového akademického roku na t-music Back To School. První melodie rozezní velkolepý putovní open-air mejdan už v úterý 18. září v Olomouci.
Sotva ze sebe smyly prach a bahno letních festivalů, už mají kapely nachystané novinky a překvapení. „Cocotti“ vezou nový singl, oblečky i tvář, Eddie Stoilow k novému songu přidají i videoklip a Vypsaná Fixa možná přihodí „zrecyklovaný song“ 1982.

Festival se během následujících třech týdnů zastaví za doprovodu své pětičlenné eskorty v dalších pěti univerzitních českých a moravských městech. Letošní, v pořadí druhé akademické turné se po Olomouci přesune do Brna (20. 9.). Další zastávkou budou České Budějovice (25. 9.) a Plzeň (27. 9.). Poté t-music Back to School zavítá opět na Moravu, konkrétně do Ostravy a nově revitalizované Dolní oblasti Vítkovic (2. 10.). Poslední oslavy pak proběhnou 4. října na pražském Výstavišti.

Kromě muziky je samozřejmě nachystaná i spousta další zábavy – malířský ateliér nebo rychlostudium s t-music Academy. A pozor - místo známek se budou rozdávat slevy! Vstupné se samozřejmě neplatí. Více informací, stejně jako aktuální články a fotky přímo z terénu sledujte na www.t-music.cz nebo na http://www.facebook.com/tmusic.b2s.

Vypsaná Fixa, Eddie Stoilow i Cocotte Minute už novinky ohlásili. Co si ale pro početné publikum festivalu chystají plzeňští Mandrage? V současnosti v kapele eskalují přípravy na podzimní turné a zvolna se začíná rýsovat velkolepé turné jarní. Aby toho nebylo málo, rodí se materiál na novou desku.

I přesto, že Mandrage mají nyní dost napilno, příležitost vyrazit na šňůru s t-music Back to School si nenechali ujít. Jak se na sérii koncertů chystají, prozradil „starý host a nový člen kapely“, klávesák Franta Bořík. „Repertoár máme připraven poměrně interesantní, zahrajeme v podstatě to samé, co letos zaujalo již několik desítek tisíc lidí, tedy většinu nové desky a hrst kusů ze dvou desek předchozích. Tedy ano, na Šrouby také dojde. Zajímavostí rovněž může být, že tento (již sám o sobě dost zajímavý) repertoár, zahrajeme v naprosto stejném oděvu, jako využíváme celý rok. Slibujeme jmenovitě kůži, koženku, polyester, pot a za příznivého počasí i nahotu Josefa Bolana.“

mandrage
Podívej se na fotky z koncertu Mandrage v LMB

Nejen populární Mandrage, ale i zábavní Tleskač jsou spojeni s prověřenou a na muziku certifikovanou západočeskou líhní. A t-music Back to School je možná poslední šancí zaskákat si na tuto partičku ve stávající sestavě! „Fungovali jsme téměř beze změn osm let, což je u mnohočlenné kapely skoro zázrak. V posledních dvou letech proběhla první omlazovací etapa, v současnosti se chystá druhá,“ vysvětluje s úsměvem basák a kapelník Jirka Sýkora. Příznivci Tleskačů i navzdory změnám v kapele ale rozhodně ochuzeni nebudou! Kapela naservíruje svou běžnou koncertní porci z poslední desky Never Die Songs vylepšenou osvědčenými hity z minulých let.

tleskač

Kromě energií napumpované muziky festival okoření oblíbená t-music Academy. Kreativní jedinci se vyřádí v malířském ateliéru a „vědátoři“ v přírodovědeckém a technickém koutku. Kromě zábavy u vtipných a často recesistických disciplín na nejzdatnější rychlostudenty čeká titul tmA a taky parádní sleva 50 % na Internet na cesty.

Všechny zastávky t-music Back to School:


18. 9. Olomouc – Korunní pevnůstka
20. 9. Brno – Komárov
25. 9. České Budějovice – koleje JČU
27. 9. Plzeň – Plaza Open Air
2. 10. Ostrava – Vítkovice, dolní oblast
4. 10. Praha – Výstaviště Holešovice

Dodal: Šimon Kotek, 100 Promotion
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

BACK TO SCHOOL

Čtvrtek 4. 10. 2012
Vstup: zdarma
Vystupují:
Vypsaná fixa, Mandrage, Eddie Stoilow, Tleskač, Cocotte Minute
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika