V pořadu Radia 1 se představí Avishai Cohen

V pořadu Radia 1 se představí Avishai Cohen

20. 09. 2012  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
V úterý 25. září ve 22:00 odvysílá Radio 1 záznam koncertu izraelského kontrabasisty a skladatele Avishaie Cohena, který se představil v rámci loňských Strun podzimu. Během svého festivalového debutu v Divadle Hybernia zahrál skladby z alba Seven Seas.
V historii jazzu se najde jen málo hudebníků, kteří dokázali navázat tak těsné spojení s posluchači jako energický a talentovaný kontrabasista Avishai Cohen. Nebojí se prolínání tradičního jazzu s jeho moderním pojetím a nechává do své muziky vstupovat celou řadu dalších hudebních vlivů, např. z latinskoamerické hudby nebo z klezmeru, a také čirou radost z hudby. Svým osobitým mixem zaujal i Chicka Coreu, který Cohena obsadil do své nové skupiny; ke spolupráci ho vyzvali např. také Bobby McFerrin, Alicia Keys či Herbie Hancock.

Na festivalovém koncertě v rámci Strun podzimu zazněl převážně repertoár desky Seven Seas, na kterém autorské písně doplňují úpravy např. tradičních písní sefardských židů. Na koncertě vystoupil Avishai Cohen v rámci svého tria, tedy ve složení: Avishai Cohen (kontrabas, basová kytara, zpěv), Omri Mor (klavír) a Amir Bresler (bicí).

Letos se festival Struny podzimu uskuteční již posedmnácté. Festival od 23. září do 3. listopadu nabídne devět koncertů doplněných o klubovou noc SPOTLIGHT. Chybět nebude ani vyhledávaný víkendový program Struny dětem. Mezi hosty letošního ročníku jsou například Philippe Jaroussky, Gregory Porter, Sonny Rollins nebo Alisa Weilerstein.

Webové stránky Avishaie Cohena:
www.avishaimusic.com


Dodal: Klára Vlková, Radio 1
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika