Report z Flow s Monikou

Report z Flow s Monikou

20. 09. 2012  |  Autor: YannD  |  Komentáře (2)
Onou Monikou nebyl nikdo menší než Monika Kruse. Rezidenti party Flow, pražského klubu Roxy, tak zahájili frontální útok na festivalové publikum, aby jej přivábilo zpět do klubů. Jak tento zářez na pažbě dopadl čtěte v našem reportu.
Zatím stále ještě mladá noc Flow se etablovala jako vůdčí noc na poli současné klubové hudby. Výčet jmen, jež nám ve svém, v Roxy přiděleném čase, předvedla je dobrou vizitkou, která přilákala další z velkých jmen techno scény. Po dámách Miss Kittin a Nině Kraviz, si do Roxy našla cestu Monika Kruse. V našich končinách jsme ji mohli zatím pokaždé slyšet pouze na halových akcích, a tak byla její klubová premiéra dvojnásobně lákavá. Zřejmě ale ne pro dostatečný počet lidí. Což je prvním a zároveň tím nejzásadnějším poznatkem. Faktem je, že se jednalo o jeden z posledních teplých víkendů a onen osudný večer začala platit na celém našem území nechvalně známá prohibice. Přesto, si jméno takového kalibru zasloužilo mnohem plnější klub. Otázka, kde byli všichni ti kritikové nezáživné scény a stále se opakujících jmen, se tak stává voláním do prázdna.

Na druhou stranu prázdno rozhodně nebylo a mírně prořídlý parket umožnil mnohem volnější taneční kreace nesvázané nedostatkem prostoru. Clara Bailar promine, její set jsem neslyšel ani z části. Skutečnost, že do Roxy se chodí nejdříve na půlnoc, se jen těžko mění. Zaslechl jsem tedy alespoň část setu jednoho z rezidentů, Romana Raie, kterým ladil přítomné na hlavní hvězdu. Předvedl svůj standardní nemastný neslaný set, který mi umožnil obhlídnout chill out s naopak výtečným soundem. Jen byla škoda, že chill out zel tou dobou prázdnotou. Z poslechu mě ale velmi záhy vytrhla jedna hodina ranní zvoucí do zvukových síní Moničiny tvorby. Parket se zaplnil, co klub party people dal a techno jízda mohla začít.



Změna soundu byla patrná hned s prvním trackem. Ostrý techno sound byl v kontrastu s její krásou, podtrženou charakteristickými kudrnatými vlasy a především roztomilým úsměvem. A ten jí vydržel po celý čas. Dodával hraní pocit, že se baví nejen ti dole, případně okolo ní, ale i aktérka sama. Tolik sympatií, Roxy dlouho nezažila. V tu chvíli bylo jedno jestli je v Roxy plno nebo ne, mejdan šlapal na plný obrátky jak se na hvězdu jejího kalibru patří. Nenápadně, takřka rafinovaně, ale s německou precizností, si hrála s davem, volila to správné tempo, ani příliš pomalé, ani zbytečně rychlé, prostě tak akorát, někde okolo 120 bpm. Ve správný okamžik delším nájezdem vygradovala atmosféru do červených, aby si mohla prohlédnout les rukou samovolně vystřelených vzhůru. Kvalifikaci pro takovéto výkony má Monika ostatně skvělou. Je majitelkou labelu Terminal M, sublabelu Electric Avenue Recordings, členkou legendární stáje Air London, uznávanou techno djane, autorkou hitu Latin Lovers, který si můžete dát v závěru našeho videa níže a na kontě má aktuálně novou desku Traces, díky které do Roxy zavítala v rámci Traces Album Tour. Deska vyšla 1.6.2012 a nabízí 12 skvostných tracků v tech house kabátku. Monika má však za svých 21 let na scéně, hrát začala v roce 1991, velkou spoustu releasů a k tomu disponuje vytříbeným vkusem, díky kterému nám po celý svůj hrací čas servírovala techno koktejl lahodné chuti. Nahlédnout do sklenice s ním, můžete v našich dvou videích. Po Monice, která si hraní prodloužila o téměř půl hodiny, převzal žezlo druhý z residentů, Fatty M. Ve velmi veselé náladě, pokračoval v nastaveném trendu a podtrhnul svým setem výtečnou party. Bude-li Flow pokračovat v tomto duchu, rozhodně se máme na co těšit. Zkusit znova to můžeme na následujícím, letos již desátém, díle, který přiveze 12.10. holandského dje Dimitriho.

INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

FLOW W/ MONIKA KRUSE

Pátek 14. 9. 2012
Vstup: 180 Kč /250 Kč
Vystupují:
Monika Kruse, Roman Rai & Fatty M, Clara Bailar, Ondrej Psyla & Zjook
Další informace
2 KOMENTÁŘE
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
Emil
28. 09. 2012 | 10:28:10
+0 | -0
srovnávat Prahu a Berlín to je jak srovnávat Spartu se Slávií ... ;))

nebo panenku Barbie s obyčejnou panenkou.. ;)) klubová scéna, dá-li se to tak nazvat v Praze :DD je jinde prostě.. tady si promotéři házej klacky pod nohy, místo toho aby se podoporovali, jako je to všude po světě normální.. jsme prostě češi..:)) v jeden tejden Ti udělaj 4 větší akce.. pak je měsíc sucho.. pak ten methyl.. všechno se všim.. ale já jsem si to užil.. hrála výborně.. pohodový, rytmický.. tupá Praha? tak když tady všichni poslouchaj sračky.. vysvětluj jim to.. jejich omeznost jít s davem jak ovečka..
APOKALYPSA
23. 09. 2012 | 20:37:20
+0 | -0
To je prostě tupá Praha.To by se v Berlíně nestalo.Tam je jedna z královen techna a klubů a párty.Ale zas možná by se více hodila do Sasazu než do špinavého Roxy.
SOUTĚŽTE
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika