Keane u nás představí album Strangland

Keane u nás představí album Strangland

09. 10. 2012  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Rocková kapela Keane vystoupí 2. listopadu 2012 ve velkém sále Lucerny v Praze. Zde představí kapela svou novou a čtvrtou studiovou desku Strangeland. Návštěvnici se mohou ale těšit i na hity z desky Hopes and Fears, mezi které bezpochyby patří hit Everybody\'s changing a další.
V roce 1995 založil Tim Rice-Oxley s jeho kámošem Dominicem Scottem v malém městě Battle nedaleko Hastingsu kapelu s názvem The Lotus Eaters. Pak požádali Richarda Hughese, aby hrál na bicí. V roce 1997 se k nim přidal Tom Chaplin a skupina změnila název na Keane (podle kamarádky Tomovy mámy, Cherry Keane, kterou znali z dětství). Dominic však v roce 2001 Keane opustil a Keane se rozhodli nikoho nehledat a zkusit to bez kytaristy. A to se určitě vyplatilo. Po několika letech experimentování a vybrušování svého zvuku se Keane rozhodli, že by mohli začít koncertně vystupovat a záhy vydali svůj první singl. Tím byla píseň Everybody's changing. Poté se stále ještě neznámí Keane vydali na své první klubové turné, a protože byli trochu jiní než ostatní kapely, dostali nálepku „nejlepší kytarová kapela Velké Británie bez kytar“.

keane

V roce 2003 začali dostávat nabídky od velkých vydavatelství a nakonec podepsali smlouvu se společností Island. Nahráli album „Hopes and Fears“ s hity jako je Everybody's changing, Somewhere only we know, This is the last time či Bend and break. Jakmile jejich album "Hopes and Fears" vyšlo ve Velké Británii tak se okamžitě stalo platinovým. To se často neznámým debutům nestává (ani ve Velké Británii). Ani českým fanouškům nejsou neznámí, neboť i u nás získalo album Zlatou desku. Stejný úspěch sklidilo i album „Under the Iron Sea“.

V Praze představí kapela svou novou a čtvrtou studiovou desku, která vyšla letos v květnu pod hlavičkou Universal Music, jmenuje se "Strangeland" a najdeme na ní dvanáct písní. Všechny vznikly ve Velké Británii, a to ve studiu pianisty formace Tima Rice-Oxleyho.



Keane se od poslední nahrávky trošku rozrostli, za čtvrtého oficiálního člena byl přijat basák Jesse Quin, který kapelu v posledních létech doprovázel na turné. Jak se všichni členové kapely shodují, je album "Strangeland" nejosobnější a nejupřímnější deska, kterou kdy natočili, a už se nemohou dočkat, až nové písně představí svým fanouškům naživo.

Předprodej na www.ticketpro.cz/jnp/hudba/rock/892568-keane.html

Dodal: Lenka Murarikova, Charm Music
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

koncert: KEANE (UK)

Pátek 2. 11. 2012
Vstup: sezení 1 390 Kč, stání 920 Kč
Vystupují:
Keane (UK), Zulu Winter
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUTĚŽTE
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika