Šestý den Be Twenty poláme Andy C

Šestý den Be Twenty poláme Andy C

07. 10. 2012  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Ač bude v sobotu 20. 10. týden oslav 20. narozenin Roxy Be Twenty už takřka u konce, neznamená to, že by po nabitých předchozích dnech čekalo návštěvníky leháro. Naopak! Právě sobotní večer by mohl být v Roxy jedním z vrcholů Be Twenty. Hlavní hvězdou totiž nebude nikdo jiný než Andy C, jedna z největších ikon drumandbassu.
Andrew John Clarke, syn basáka kapely Rubettes Micka Clarka se k muzice dostal právě přes svého otce a především pak přes starší sestru Sarah, která ho na sklonku 80. let minulého století seznámila s tehdejší britskou rave culture a Andy tak už ve svých dvanácti letech trávil většinu času posloucháním xkrát přehraných kazet a laděním lokálního pirátského rádia. Když se pak ve svých patnácti seznámil s o něco starším Scottem Bournem známým jako Red One, který ho sebou vzal na londýnskou rave party Imagination, měl Andy o své budoucnosti naprosto jasno - stane se DJem a producentem, stane se nedílnou součástí toho (nejen) pro něj tolik fascinujícího světa dance music.

Nezbývalo tedy než všechny našetřené peníze investovat do levných gramců a trávit bezesné noci ustavičným cvičením. Že to byla dobrá volba se ukázalo hned vzápětí, když dostal Andy nabídku zahrát si na party Elevation, následovala rezidentura na legendární rave party Telepathy a jméno Andy C, které se v line upech objevovalo po boku takových ikon jako Grooverider, JJ Frost nebo Randall, začínalo mít na scéně pomalu ale jistě hodně dobrý zvuk.



Je až s podivem, že přes všechno to hraní a obligátní školní povinnosti (bylo mu tehdy přeci jenom pořád pouhých patnáct) měl Andy ještě čas na to, aby začal koketovat s vlastní produkcí. Pod dohledem rodinného přítele Anta Milese začal postupně vybrušovat svůj vlastní styl a po několika měsících usilovné práce měl hotové první čtyři tracky, které vešly ve známost jako Sour Mash EP. Teď už jen zbývalo najít label, kde by je mohl vydat. Mladík známý mimo jiné pod přezdívkou The Executioner (v češtině kat) to vyřešil s pro něj typickou rozhodností a neústupností - v roce 1992 založil vlastní label RAM Records. Jméno i logo (obojí inspirované Andyho znamením zvěrokruhu beranem) mu pomohla vymyslet sestra a ač si to tehdy ani jeden z nich neuvědomoval, zrodila se značka, která se brzo stala jedním z vůbec nejvlivnějších labelů na poli dance music a především pak zlomených beatů.

O pouhý rok později s vydáním kultovní záležitosti Valley of Shadows (společného počinu s Antem Milesem a Shimonem pod přezdívkou Origin Unknown) byl už Andy považován za jednu z nejdůležitějších postav jungleové scény. Místo, aby usnul na vavřínech, začal pracovat o to usilovněji. Jeho jméno, jež se stalo synonymem pro precizní DJing, nemohlo chybět na žádné pořádné akci a Andy se stal jedním z hlavních hybatelů pomalu se rodícího d"n"b.



Ať už to byl jeho společný projekt s Antem Milesem a Shimonem Origin Unknown, který má na kontě takové zásadní releasy jako Speed of Sound (1997), Sound in Motion (1998) a Molten Beats (1999) nebo Andyho sólové věci a mixy (namátkou např. velmi ceněná, nyní již pětidílná série Nightlife), kritika i hudební fanoušci kvitovali a stále kvitují prakticky jakýkoliv počin ze stáje Ram Records s neskonalým nadšením. Ostatně fakt, že Andy má na svém kontě nespočet ocenění včetně těch pro nejlepšího producenta a DJe, jejichž kompletní soupis by vydal na samostatný článek, vypovídá o jeho kvalitách mnohé.

Jeho precizní styl DJingu, nasazení, odhodlanost, hudební vkus, "party-spirit" a schopnost skvělého načasování z Andyho dělá výjimečného mezi výjimečnými a skutečnou djskou superstar. Andy je trendsetter a vizionář ať už se bavíme o jeho hraní nebo o tom, co vychází na jeho labelu RAM Records, pod nějž spadají taková jména jako Sub Focus, Chase & Status, Calyx & Teebee, Cultureshock nebo Kanaďan Rene LaVice, který na RAM Records letos debutoval trackem Headlock a je považován za jeden z největších současných talentů na scéně.

A právě Rene LaVice bude v sobotu 20. 10. společně s Andyho dvorním MCm GQ (který se podobně jako Andy pohybuje na d"n"b scéně už od jejích úplných začátků a má na svém kontě řadu prestižních ocenění) speciálním hostem šestého dne oslav 20. výročí ROXY BE TWENTY. Čekejte tedy hodně zajímavé zajímavé spojení hvězdné legendy s mladou krví, což je ostatně jeden z hlavních smyslů BE TWENTY.

www.roxy.cz

Dodal: Lukáš Kadeřábek, Roxy PR
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

BE TWENTY W ANDY C

Sobota 20. 10. 2012
Vstup: 200 Kč / 250 Kč
Vystupují:
Andy C (Ram Records, UK) feat MC GQ, Rene LaVice (Ram Records, CAN), Ghonzales, IM Cyber, 2K & Sweg
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUTĚŽTE
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika