Oslavy 20. narozenin Roxy zahájí WWW

Oslavy 20. narozenin Roxy zahájí WWW

08. 10. 2012  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Přesně týden zbývá do zahájení sedmidenních oslav 20. narozenin Roxy Be Twenty. Maraton hudby, divadla, umění a performancí odstartuje již příští pondělí 15. 10. Je nasnadě, že takováto událost si zasluhuje výjimečné zahájení. To proběhne v režii kultovních WWW, kteří pro tuto příležitost chystají společně s Davidem Vrbíkem a Vladimirem 518 ojedinělou audiovizuální show.
Vysoce experimentální projekt WWW soustředěný okolo Ondřeje Anděry aka Sifona a textaře Lubomíra Typlta patří už od svých počátků v devadesátých letech minulého století mezi nepřehlédnutelné projekty jak po stránce hudební, tak po té umělecké. A vzhledem k tomu, že - jak podotýká Sifon - "historie WWW je s ROXY zásadně propojena a po klubu dodnes bloudí mnoho odrazů tvůrčí minulosti WWW", jsou WWW logicky jedněmi z nejpovolanějších, kdo by se měli zhostit slavnostního zahájení oslav 20. narozenin klubu.

Jak již bylo naznačeno v úvodu, chystají si "Wéčka" pro tuto příležitost hodně speciální show, do níž se zapojí také David Vrbík a Vladimir 518, kteří se chopí manipulace se speciálními projekcemi připravenými právě na zahájení BE TWENTY.




"S Vladimirem 518 a Davidem Vrbíkem již delší dobu tvořím pro audiovizuální jednotku SPAM a TOW. David Vrbík je zároveň autorem mnoha projekcí na skladby WWW a autorským tvůrcem video instalací na motivy obrazů textaře WWW Lubomíra Typlta. Toto spojení tedy vychází i z naší společné pracovní historie, rezonance a fascinace hledáním nových forem a úhlů,"
vysvětluje Sifon, proč na zahajovací show spolupracuje právě s Davidem Vrbíkem a Vladimirem 518, který je duchovním otcem labelu Bigg Boss, na němž vydávají své desky kromě Vladimira 518, PSH, Hugo Toxxe či Jamese Colea i WWW.

Výpravná multimediální podívaná s řadou přesahů ale není jedinou specialitou zahajovací show. WWW, kteří jsou pověstní svými precizními a často až na dřeň jdoucími vystoupeními, totiž hodlají svůj setlist založit především na nových, dosud neslyšených skladbách z právě vznikající třetí desky. "Zároveň si necháváme volné pole pro improvizaci, která se pokud možno napojí na konkrétní atmosféru. Bude to řež, když tak projíždíme nový materiál," dodávají WWW, kteří právě v ROXY odehráli mnoho zlomových koncertů včetně křtu zatím poslední desky Tanec sekyr v roce 2009.



Je tedy zřejmé, že 15. 10. v ROXY na BE TWENTY nás čeká unikátní zážitek, který bude skvělým zahájením takové význačné události, jakou 20. narozeniny jednoho z nejvýznamnějších tuzemských klubů bezesporu jsou. A jak program BE TWENTY naznačuje, bude to zároveň víc než příznačný start pro týden oslav, v jehož rámci se mohou návštěvníci ROXY a NoD setkat jak s legendami úzce spjatými s ROXY, tak s umělci, kteří se v rámci BE TWENTY představí v ČR vůbec poprvé. Mnohé o tom ostatně vypovídá fakt, že v rámci pondělního programu se kromě WWW můžeme těšit také na tuzemskou premiéru německého DJe a producenta Boys Noize, který rovněž chystá velkolepou audiovizuální show včetně LED stěny a jemuž budou krýt záda domácí DJs Smack a Tvyks.

V dalších dnech BE TWENTY se můžete těšit v ROXY mimo jiné na koncerty britské indie-kytarovky One Night Only (16. 10.), domácích Charlie Straight (17. 10.), legendárních Stereo MCs (18. 10.) nebo na rozjeté mejdany s Layo & Bushwacka! /UK/ (19. 10.) d"n"b ikonou Andym C /UK/, kterého doplní jeho věrný souputník MC GQ a talanetovaný Kanaďan Rene LaVice (20. 10.). Program týden BE TWENTY pak v ROXY v neděli 21. 10. zakončí britský muzikant Alex Clare, který se stejně jako Boys Noize a One Night Only představí v ČR vůbec poprvé.

www.roxy.cz

Dodal: Lukáš Kadeřábek, Roxy PR
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

BE TWENTY W BOYS NOIZE

Pondělí 15. 10. 2012
Vstup: 330 Kč / 400 Kč
Vystupují:
Boys Noize (Boys Noize Records, GER), Smack, Tvyks, Pavel Bidlo, Yannick, Dan Walterstein, Josef Sedloň, Biodan, Chris Sadler
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika