Papa house music Dimitri už v pátek  na Flow

Papa house music Dimitri už v pátek na Flow

09. 10. 2012  |  Autor: redakce  |  Komentáře (1)
Letošní již desátý díl pravidelné klubové noci Flow proběhne v Roxy už tento pátek 12. 10. Speciálním hostem totiž nebude nikdo jiný než Amsterdamský dj Dimitri, jehož jméno je neodmyslitelně spjaté s dnes již naprosto legendárními parties Shake, které byly jedněmi z prvních tanečních mejdanů v Roxy.
Je tedy poměrně logické, že právě v měsíci kdy si ROXY připomíná 20. výročí svého založení, zde vystoupí právě Dimitri Kneppers, který byl jedním z prvních renomovaných zahraničních DJs, jenž v ROXY vystupoval.

Letos pětačtyřicetiletý matador taneční scény, který je často přezdíván jako "papa house music", začínal s DJinegm už v šestnácti letech když mixoval funk a hip-hop pro holandské rádio ABC. Brzy na to už ale naprosto propadl house music. Jeho inovativní technika mixování stejně jako skvělý cit pro atmosféru party mu už v roce 1988 vynesli rezidenturu v proslulých amsterdamských klubech RoXY a Richter. O rok později pak Dimitriho věhlas překonal hranice rodného Holandska a začal hrát na jedněch z prvních velkých tanečních parties v Itálii. Brzy pak postupně přibyla Ibiza, Švýcarsko, Německo, Francie a spousta dalších destinací včetně US.



Povzbuzen úspěchem zakládá Dimitri v roce 1991 první vlastní label BE.S.T. (Beautiful Soul Techno) a hned první release So Lonely of Numbers And Feelings se rázem stává mezinárodním tanečním hitem. O rok později pak Dimitri rozjíždí v amsterdamské RoXY slavnou klubovou noc Hi Tech Soul Movement. Jejím hlavním cílem je přinést do klubu i přes veškeré hi-tech vymoženosti především duchovní pohodu, což je ostatně pro Dimitriho přístup, sound a styl hraní charakteristické dodnes.

Potvrzuje to i fakt, že ač si za svou dlouhou kariéru zahrál na mnoha open airech a festivalech, odjakživa je mu bližší hraní v přeci jen o něco komornějším klubovém prostředí, kde může mít bezprostřední kontakt s lidmi na parketě. I tenhle aspekt Dimitriho osobnosti a přístupu k hraní měl určitě svůj díl na tom, že se dostal na prestižní 8. místo v anketě Top International DJ časopisu Mixmag a za svůj DJský um posbíral celou řadu dalších ocenění.

Vyjmenovávat je všechny stejně jako místa a akce, na kterých si Dimitri zahrál by vydalo na pěkných pár řádek. Ostatně ne nadarmo se říká, že Dimitriho kariéra je jako encyklopedie house music samotné. Jeho cit, schopnost vžít se do hudby a atmosféry stejně jako precizní styl mixování a přehled z něj dělají jednu z nejvýraznějších postav světové houseové scény.

Je to pravý veterán, matador i nestor v jedné osobě, který nezávisle na svém věku za DJským pultem ani při produkování neztrácí nic z mladického nadšení a radosti z toho, že se může s posluchači podělit o jedinečný hudební prožitek. Když ho vidíte hrát, máte pocit, že se pro DJing narodil. Je doslova hypnotické, s jakou samozřejmosti dokáže přivést parket k absolutní extázi a pocitům štěstí. Dimitri je ztělesněním house music. Pokud už jste ho někdy viděli hrát, víte o tom své. Pokud ne, není nic snazšího, než se jít přesvědčit na vlastní uši a oči v pátek 12. 10. na Flow do ROXY. Litovat určitě nebudete!

www.roxy.cz

Dodal: Lukáš Kadeřábek, Roxy PR
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

FLOW W/ DIMITRI (NL)

Pátek 12. 10. 2012
Vstup: 150 czk, na místě 200 czk.
Vystupují:
Dimitri (Amsterdam, NL), Roman Rai & Fatty M, Squint, Clubvibe & Zjook
Další informace
1 KOMENTÁŘ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
Dan
12. 10. 2012 | 08:09:07
+0 | -0

ano

Jestli bude hrat tyhle oldschool veci, tak nevim :)
SOUTĚŽTE
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika