Alex Clare se připravuje na premiéru v ČR

Alex Clare se připravuje na premiéru v ČR

10. 10. 2012  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Britský hudebník Alex Clare se chystá na turné a zavítá při něm vůbec poprvé i do České republiky. Na jeho premiérové vystoupení se můžeme těšit už 21. října v pražském klubu Roxy. Vstupenky k zakoupení v síti Ticketpro.
Sám Clare označuje svoji hudbu za cross mezi dubstepem, elektronikou a soulem – jeho kapela hraje živou hudbu doplněnou o elektronické prvky. Zajímavostí je, že Clare skoro rok chodil s Amy Winehouse, v době, kdy měla zrovna pauzu od svého dlouhodobějšího přítele, Blakea-Fieldera Civila. Clare je také ortodoxní žid, který poctivě dodržuje svátky – kvůli probíhajícímu Pesachu například odřekl nabídnuté turné s hvězdou světového kalibru, Adele.

„V Praze jsem ještě nikdy nebyl. Vybaví se mi spousta příběhů o staré židovské Praze a Golemovi, a už se moc těším, až si Prahu osobně prohlédnu – a hlavně se těším na skvělé české fanoušky!“ nechal se slyšet Clare.



Skladba Too Close z Clareova debutového alba Lateness of the Hour sklízí nevídané úspěchy a objevila se také mimo jiné i v reklamě Microsoftu na Internet Explorer 9. Téměř okamžitě vyletěla nahoru ve všech žebříčcích světových hitparád a prodala přes 1 000 000 digitálních kopií a stala se tak platinovou. I další Clareova hitovka, Treading Water, útočí na žebříčky světových hitparád. Clare nechal ony dubstepové prvky v albu natočit prvotřídní esa v oboru: DJ Dipla a Switche, a tento krok se mu vyplatil v podobě zajímavé a neotřelé hudby.

www.roxy.cz

Dodal: Lukáš Kadeřábek, Roxy PR
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

ALEX CLARE

Pondělí 29. 10. 2012
Vstup: 495 Kč
Vystupují:
Alex Clare
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika