Ambient v podání Strange Attractor v Abatonu

Ambient v podání Strange Attractor v Abatonu

12. 04. 2006  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Libujete si ve jazzrockově ambientních tónech? V tom případě užít si nový projekt členů kapely Legendary Pink Dots a Sonar Lodge s názvem Strange Attractor, kteří vydali čerstvě album Everything Is Closer na jehož podporu uspořádali evropské tour. Na vlastní oči je můžete vidět v pondělí 24.dubna od osmi večer v pražském Abatonu.
Strange Attractor se skládá z holanďanů Richarda van Kruysdijka (bicí, elektronika) a všestranně talentovaného umělce Nielse van Hoorna (saxofony, klarinet, flétna, syntetizátor). Strange Attractor je jedna z těch mála kapel která dokazuje, že zábava neznamená nutně plytkost. Jejich džezově popové písně jsou vždy na ostří hraně současné produkce.

Pro zakladatele trip-noir/nu-jazzové formace Sonar Lodge a spolumajitele labelu Music For Speakers (NL) Richarda van Kruysdijka nejsou taneční hudba a zlámané beaty žádnou novinkou, stejně tak jako Niels van Hoornovi schopnosti na poli avantgardy a elektronicky psychedelických zvuků z The Legendary Pink Dots. To mělo již v minulosti za následek jejich vzájemnou spolupráci, ale v projektu Strange Attractor se rozhodli své hudební nápady a fantazie naplnit a za využití Nielsových bohatých koncertních zkušeností se rozhodli vydat na evropské turné.

Při natáčení alba Everything Is Closer, které na svém tour propagují, se spojili s dalšími vynikajícími muzikanty jako jsou Edward ka-Spel (Legendary Pink Dots), Richard Sinclair (Hatfield & the North, Robert Wyatt, ex-Caravan), Marie-Claudine Vanvlemenová (Sonar Lodge), Edward Capel a Jeroen van Vliet (Paul van Kemenade quintet a.o.).

Na podiu Nielse a Richarda doplňuje Marie-Claudine Vanvlemenová ze Sonar Lodge (zpěv, syntetizátor), která vytváří intenzivní atmosféru a delikátně vykresluje publiku jejich vesmír...

abaton

Více informací na www.musicforspeakers.com

0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika