Waltari: Nejlepší jsme naživo

Waltari: Nejlepší jsme naživo

15. 10. 2012  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Už tuto středu se do České republiky vrátí finští Waltari! Své 25. výročí oslaví na našem území hned pět večerů po sobě – v Praze (17. 10.), v Brně (18. 10.), v Pardubicích (19. 10.), ve Zlíně (20. 10.) a posledně v neděli 21. října v ostravském klubu Garage, kde jim stejně jako na všech ostatních tuzemských koncertech budou předskakovat pražští Egotrip.
„Program, který bude trvat zhruba devadesát minut, bude ve všech městech podobný. Seznam skladeb bude mapovat celou naši 25letou kariéru, z posledního alba Covers All zahrajeme jen jednu věc“. Prozrazuje kytarista Jariot Lehtinen, který u příležitosti nadcházejících koncertů na našem území zodpověděl i pár dalších otázek.

Jak své 25. výročí vnímáte, je pro vás něčím výjimečné?

„Každý moment je důležitý. Takže 25.výročí není v naší historii o nic významnější než jakékoliv jiné.“

Odehrajete tu pět koncertů za sebou, bez jediného dne volna. To už dnes u kapel nebývá zvykem...
„Občas je to náročné, ale my jsme na to zvyklí. Navíc, nejsme určitě jediní, jsou ještě kapely, které jich odehrají i dvacet za sebou.“

K narozeninám jste si nadělili album Covers All, co chystáte dál?
„Plánujeme vytvořit takové uskupení s různými hudebníky, kteří by se střídali na našich koncertech i na deskách. Už přemýšlíme o novém albu a opět jsme se vrátili k myšlence natočit naši druhou metalovou symfonii Evagelicum.“

Waltari mají v Čechách stabilní fanouškovskou základnu, vaše energické show jsou zde vyhlášené. Přesto, na co byste nalákal publikum, které není s Waltari až tak dobře obeznámeno?
„Waltari jsou nejlepší naživo. Pěkně nahlas, na maximum. Upřímně“.

Skupina Waltari, která má na svém kontě dvanáct studiových alb a řadu kompilací, je považována za průkopníky crossoveru. Jejich nápaditá kombinace rocku, metalu, popu a techna a divoké koncertní jízdy se u českého publika vždy těšily velké oblibě. Kapela zde odehrála již desítky samostatných koncertů, vystoupila na nejednom tuzemském festivalu a spolu s Lenkou Dusilovou a Wohnout absolvovala sérii koncertů korunujících jejich společnou nahrávku Činely.

Více na www.waltarimusic.com

Dodal: Katka Dědková
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

koncert: WALTARI

Středa 17. 10. 2012
Vystupují:
WALTARI, Lord Bishop Rock, Wohnout
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika