V pořadu Radia 1 se představí Amanda Palmer

V pořadu Radia 1 se představí Amanda Palmer

21. 10. 2012  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
V úterý 23. října ve 22:00 Radio 1 odvysílá záznam ojedinělého vystoupení zpěvačky Amandy Palmer a jejích hostů, které proběhlo v květnu 2010 v pražském Paláci Akropolis. Americká zpěvačka, klavíristka a internetová vizionářka se u nás po dvou letech zanedlouho znovu objeví - do Akropole 29. října přiveze svůj nový projekt Amanda Palmer and the Grand Theft Orchestra.
Amanda Palmer je zpěvačka, klavíristka, skladatelka, textařka, divadelní umělkyně a svérázná osobnost, která proslula především jako polovina punkovo-kabaretního dua The Dresden Dolls. Zatímco The Dresden Dolls už nějakou dobu odpočívají v umělém spánku, Amanda Palmer nezahálí. V roce 2010 přijela do Prahy uzavřít celé turné s projektem Evelyn Evelyn, a to speciálním vystoupením „Amanda fucking Palmer“.

Publikum pražského koncertu se stalo svědkem neopakovatelné směsi kabaretu a uvolněné improvizace s nečekanými výstupy a hosty. Amandu Palmer doprovázel zpěvák, akordeonista, kytarista, písničkář, bavič a tvůrce originálních dřevorytů Jason Webley, mj. druhá polovina Evelyn Evelyn. Ve skladbě Flying Robert od The Tiger Lillies si na pilu zahrál jeden z členů této kapely Adrian Stout. Vrcholem koncertu se pak stal duet Amandy Palmer s polskou zpěvačkou Gabou Kulkou ve skladbě „Delilah“ převzaté z repertoáru The Dresden Dolls.

Během koncertu v Praze Amanda a Jason dále zahráli osvědčené hity The Dresden Dolls, skladby ze sólového alba Amandy Palmer „Who Killed Amanda Palmer“, ale i rozmanité covery písní Michaela Jacksona, Black Sabbath, Leonarda Cohena nebo Phila Spectora, jehož skladbu „I Love How You Love Me“ si s Amandou (po posilnění několika loky sektu) zazpíval ke svým narozeninám tour manager Eric Sussman.

Nahrávka koncertu pořízená Radiem 1 obsahuje i závěrečný přídavek - coververzi skladby Creep od Radiohead, která se dostala na Amandinu letošní desku „Amanda Palmer Performs The Popular Hits Of Radiohead On Her Magical Ukulele“.

Webové stránky Amandy Palmer: http://www.amandapalmer.net/

Video Creep z pražského koncertu:


ZÁZNAM KONCERTU AMANDY PALMER RADIO 1 ODVYSÍLÁ V ÚTERÝ 23. ŘÍJNA 2012 VE 22:00 V RÁMCI POŘADU RADIO 1 ON STAGE.


V dalších vydáních pořadu Radio 1 On Stage uslyšíte:
6.11.2012 – PORTICO QUARTET (koncert z 20.4.2012, Praha – Palác Akropolis)
20.11.2012 – EINAR STREY (koncert z 29.2.2012, Praha – Palác Akropolis)

http://www.radio1.cz/onstage

Dodal: Klára Vlková, Radio 1
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika