Originální dílo z odpadů zdobí Chapeau Rouge

Originální dílo z odpadů zdobí Chapeau Rouge

11. 11. 2012  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Originální objekt s názvem Panelák ohrožených druhů vytvořený značkou Trash Made vznikl z netradičního materiálu, vyřazených desek plošných spojů. Své místo našel v legendárním pražském klubu Chapeau Rouge.
Třípatrový klub Chapeau Rouge je vedle tradičně kvalitní hudební produkce, atmosféry a skvělých barů, proslulý také díky neobvyklým designovým prvkům. Jedním z nich se stal světelný objekt Panelák ohrožených druhů, který pod značkou Trash Made pro klub navrhla originální výtvarnice Linda Čihařová. Objekt je vytvořen z recyklovaných desek plošných spojů, které se jinak běžně používají pro mechanické připevnění a propojení elektronických součástek ve většině elektropřístrojů.

Zelený panelák s okýnky, ze kterých vyhlížejí rozmanitá zvířata, má environmentální kontext nejen díky použitému materiálu. „Žijeme vedle sebe na malé planetě, v malé vesnici, malém domě, kde je skrze stěny slyšet volání přírody. Lidé však nastavili taková pravidla, že někteří naši sousedé ztrácí stále větší prostor pro život a končí v malých pokojích panelákových bytů,“ přibližuje inspiraci a myšlenku díla umělkyně Linda Čihařová.

tm

Panelák ohrožených druhů je umístěn v nově zrekonstruované části Chapeau, v –II patře nazvaném Underground Club. „Dramaturgie Underground klubu je zaměřena na živé koncerty nezávislých kapel, vystoupení performerů a také na projekce, multimediální projekty a divadlo. Objekt z dílny Trash Made perfektně dokresluje jeho atmosféru,“ uvedli zaměstnanci dramaturgického týmu klubu.

Spolupráce Trash Made a Chapeau Rouge však instalací objektu nekončí. „V klubu jsou také umístěny vitríny se šperky a doplňky z naší kolekce, které si návštěvníci mohou zakoupit a plánujeme také další společné projekty,“ uvedla manažerka projektu Trash Made Lenka Drápalová.

www.chapeaurouge.cz


Dodal: Jarka Beranová, Chapeau Rouge
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika