Festival Alternativa 2012 začíná již zítra

Festival Alternativa 2012 začíná již zítra

14. 11. 2012  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Již zítra, 16. listopadu, začíná 20. ročník hudebního festivalu Alternativa. Hlavnímu programu, tedy koncertu ve Veletržním paláci a sérii tří nabitých večerů v klubu HooDoo, budou předcházet další festivalové akce.
V pátek 16. 11. se v klubu Kaštan představí se svým projektem zkušený a všestranný bubeník Thom Herian aka Drama Jacqua, jehož hudba je postavena na struktuře junglu, zrychleného a mnohovrstevného breakbeatu, freetekna a drum’n’bassu, do které autor nejrůznějšími způsoby sampluje další motivy.

Koncert začíná ve 20.00, vstupné 120 Kč (vstupenky lze koupit v předprodeji, a to v čítárně Unijazzu, nebo si je rezervovat na www.kastan.cz).

V sobotu 17. 11. v 17.00 odstartuje přehlídka Malá Alternativa v klubu Kaštan.  Odborná porota (hudební publicisté, muzikanti a zástupci Unijazzu) vybere z pěti uskupení – F63 (Senica), Chodská Junta (Praha), Megaphone (Praha), Pohlavní Nádraží (Praha), The Eclipse (Brno), nejzajímavější projekt, který bude díky dlouholeté podpoře Svazu autorů a interpretů i v roce 2012 odměněn částkou 10.000 Kč. Zároveň proběhne hlasování diváků, ať už těch, kteří dorazí přímo na místo, nebo těch u online přenosu.
Instrukce pro internetové hlasování budou zveřejněny v sobotu 17. 11. od 17.00 na adrese www.alternativa-festival.cz/onlineprenos.

Začátek je v 17.00, vstupné 80 Kč (vstupenky lze koupit v předprodeji, a to v čítárně Unijazzu, nebo si je rezervovat na www.kastan.cz).

V neděli 18. 11. od 17.00 proběhne v Čítárně Unijazzu projekce archivního záznamu části prvního ročníku festivalu Alternativa v roce 1993, který natočili a vyrobili Jiří Synáček a Oldřich Šíma (Black Point). Festival tenkrát proběhl v sále Spektrum v ulici Jugoslávských partyzánů a v dnes už bohužel neexistujícím klubu Delta Na Dědině v Praze 6. Na jeho organizaci se tenkrát spolu s Unijazzem podílely zejména agentura Rachot a SAI. Ve filmu uvidíte většinu z kapel, které na prvním ročníku hrály a stojí to za to. Kvalita zvuku sice odpovídá stáří nahrávky a našim tehdejším technickým možnostem, ale dokumentační hodnota snímku všechny nedostatky hravě převáží.

V pondělí 19. 11. pak budou pokračovat koncerty v Kaštanu. Představí se zde duo Richter & syn (CZ), které nachází v kombinaci elektronické hudby s elektrickou kytarou širokou škálu hudebních stylů, v níž se setkává minimalismus s rockovými výpady a elektronika spíše ambientního charakteru.

Další kapela, která v pondělí zahraje, bude Kora et le Mechanix (CZ), ti se více než dvacet let věnují ambientní a experimentální elektronické hudbě. Minimalistický maximalismus. Notebook jako hudební nástroj.

Začátek koncertů je ve 20.00, vstupné 120 Kč (vstupenky lze koupit v předprodeji, a to v čítárně Unijazzu, nebo si je rezervovat na www.kastan.cz). Koncerty bude možné sledovat online a to na adrese www.alternativa-festival.cz/onlineprenos

Dodal: Unijazz
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

ALTERNATIVA 2012

Sobota 24. 11. 2012
Vstup: 250/350 Kč
Vystupují:
Anna Zaradny (PL) Cremaschi/Heenan/Vrba (USA/Ger/CZ) Gurun Gurun (CZ) The Remote Viewers (GB)
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUTĚŽTE
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika