14. narozeniny Climaxu s Prok&Fitch

14. narozeniny Climaxu s Prok&Fitch

15. 11. 2012  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
V sobotu 24. 11. oslaví rezidentní noc Chrise Sadlera Climax už své 14. narozeniny. Kromě Chrise se můžeme těšit na zajímavé zahraniční hosty. Konkrétně na djské a producentské duo Prok & Fitch z britského Brightonu a krajánka Toma Vagabondo.
"Přestože jsem původem z Nottinghamu, moje nejoblíbenější anglický město je Brighton. Město mejdanů a muziky, studentů a homosexualů, azyl bohémů. A samozřejmě město muzikantů, zvlášť těch z taneční scény. Z hlavy mě napadá Fatboy Slim, Freemasons, Phats & Small, Midfield General, My Digital Enemy... a Prok & Fitch. Tihle dva dělají přesně ten druh houseu, který se mi líbí a ze všeho nejlíp funguje na parketě, protože je hutný, masitý a s velkým drivem. Jelikož je muzika Prok & Fitch v mých setech klíčová, dává dokonalý smysl, že právě oni by měli být headlinery 14. narozek Climaxu," vysvětluje Chris, proč budou narozeninovému Climaxu 24. 11. v ROXY headlinovat právě Ben Prok a James Fitch.

Že na těchhle dvou opravdu něco bude, ostatně naznačil rok 2009, kdy byli řadou renomovaných hudebních novinářů označeni za ty, kteří by rozhodně neměli uniknout pozornosti fanoušků kvalitní taneční muziky. A jak říká Chris, i on je registruje právě od roku 2009.



"Prok & Fitch sice společně tvoří už od roku 2007, ale mě se popravdě objevili na radaru až v roce 2009 díky jejich remixu pro americkou legendu Todda Terryho. Tahle věc patřila několik měsíců mezi nejhranější tracky v mých setech a dodnes si ji občas rád zahraju. O rok později mi poskytli DJ set pro můj rádiový pořad a i ten se opět stal jedním z nejoblíbenějších, které jsem v té době měl."


Kromě výše zmíněného dělali Prok & Fitch remixy například také pro Laidback Luke, Gregor Salto či Strictly Rhytm nebo Ministry Recordings. Věnují se ale samozřejmě také vlastní produkci a svému labelu Floorplay Music, kde mimo jich samých vydávají například také Alex Font, ATFC & David Penn a další velezajímavá jména současné houseové a tech houseové scény.

Prok&Fitch

Brand Floorplay je navíc velmi dobře znám clubberům v Brightonu či Londýně, kde Prok & Fitch pořádají pod tímto názvem pravidelné klubové noci, které například The Guardian, Mixmag nebo DJ Magazine označují za "nejlepší klubovku jihu Británie". Ono se ani není moc čemu divit, když na stále populárnějších Floorplay parties zahráli mimo jiné taková jména jako Dirty Vegas, Chris Lake, Mark Knight a další. Jinými slovy - Prok & Fitch jsou teď prostě velmi úspěšní snad ve všem, čemu se věnují, což jistě potvrdí i v sobotu 24. 11. na 14. narozeninách party Climax v ROXY.

"Poslední dobou jsou kluci ve výborné formě a vydávají jednu pecku za druhou - další remix Todda Terryho nebo Salome De Bahia, tracky na labelu Stealth Roberta Sancheze nebo na Toolroom Marka Knighta či předělávku klasiky Rocker od Alter Ego. Všechny tyhle věci okamžitě po jejich vydání putovaly do mého Djského kufru," dodává k tomu Chris.

www.roxy.cz

Dodal: Lukáš Kadeřábek, Roxy PR
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

CLIMAX 14TH ANNIVERSARY

Sobota 24. 11. 2012
Vstup: 200 Kč
Vystupují:
Prok & Fitch (Brighton/UK), Chris Sadler, Tom Vagabondo, Mr. Roquentin
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUTĚŽTE
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika