Sto zvířat zahrají na Flédě

Sto zvířat zahrají na Flédě

18. 11. 2012  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Hraju na klavír v bordelu, tak zní název nového „kabaretního“ alba kapely Sto zvířat, které přijedou představit 27. listopadu na Flédu. A vezmeme-li v úvahu historii Flédy, nemohli si zvolit lepší místo.
Začátkem září vydala kapela Sto zvířat na labelu 100PROmotion své nové album Hraju na klavír v bordelu, které vzniklo pod dohledem zkušených producentů Milana Cimfeho a Jana Kaliny. Deska obsahuje celkem čtrnáct písní a pod všechny texty se jako již obvykle podepsal saxofonista Tomáše Belka. Už jen názvy jako Krátkozraký Viktor, Noc s operní pěvkyní, Malinký lidi, Gauč, Ovladač a pití nebo Rádiohit napovídají, že se nudit nebudeme.

Po předchozích dvou deskách Rozptýlení pro pozůstalé (2007), které bylo zamířeno především na finální věci člověka, a Postelový scény (2009), které naopak zase řešilo spíše mezilidské vztahy, si nyní berou Sto zvířat do hledáčku neobvyklé osudy ne tak úplně běžných lidí. Estetika desky si holduje v grandiózních, pokleslých burleskních aranžích, kde se kabaret setkává s dekadencí, nadsázkou i parodií.

Na pozici hostů alba Hraju na klavír v bordelu se představili zpěvačka Radůza, saxofonista Karel Šváb, harmonikář Radek Pobořil, houslista Vojta Lavička, stálý spolupracovník kapely multiinstrumentalista Filip Nebřenský a vokalistky Alena Průchová a Naďa Wepperová.

Nedlouho po vydání nové desky odstartovalo i podzimní turné rozpínající se přes zhruba 25 měst, přičemž brněnská zastávka nastane příští úterý 27. listopadu v klubu Fléda. Takže vzhůru do někdejšího kabaretu, kde budou Sto zvířat hrát (nejen) na klavír!

www.fleda.cz



Dodal: Ivo Pezlar, Level B production
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

koncert: STO ZVÍŘAT

Úterý 27. 11. 2012
Vstup: 200 Kč / 250 Kč
Vystupují:
Sto zvířat
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUTĚŽTE
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika