Interview s pořadatelem Vibrations, Alešem Burgerem

Interview s pořadatelem Vibrations, Alešem Burgerem

17. 04. 2006  |  Autor: ozzby  |  Komentáře (0)
Ihned po party Vibrations jsme oslovili produkční tým Nextlevel, aby nám poskytl rozhovor na téma jak to všechno bylo. S velkým potěšením jsme se pak ptali samotného šéfa produkce Aleše Burgera, který odpovídal i na zákulisní otázky. Přejeme příjemné počtení.

Obě části Vibrations máme těsně za sebou, jaké z toho máš ty sám pocity?
Jen ty nejlepší, valí se na nás chvála ze všech stran, a tak si ji užívám. Jsem velmi spokojený.

Tak ale teď hezky od začátku, jak to vlastně celé vzniklo. Byly Vibrations kopírovaný model ze zemí, kde Vodafone také působí, nebo to byl originální projekt?
Vibrations je zcela originální projekt, vše bylo vytvořeno na míru pro Českou republiku a všechny části byly vlastní nápady z naší dílny.

Po vítězství ve výběrovém řízení jsi musel postavit obrovský profesionální tým lidí. Kolik se jich vlastně na celém projektu podílelo? Upřímně si to ani nedovedu představit.
Jo, bylo to hektické a tým je obrovský. Jen manažerský tým Next Levelu a Barometru čítá 2 desítky osob v nasazení 15 hodin denně, takže při dodržování zákoníku práce by nás muselo být minimálně možná i 50. Na místě pak pracovaly stovky lidí.

Po menších warm up parties byly Vibrace v Brně za dveřmi. Byla nervozita? Jak to v produkčním týmu vypadalo pár hodin před začátkem?
V týmu jsou jen velmi zkušení lidé z branže a na vše máme přesné harmonogramy. K nervozitě pak nezbývá čas a vlastně ani důvod. Pár hodin před začátkem jsem jen sledoval tabulky a odškrtával si splněné body.

Jak se vyvíjel zájem lidí o registrace přes SMS? Byl největší nápor hned na začátku, nebo až po Vibracích v Brně? Zjistil jsem totiž, že spousta lidí, kteří vibrovali v Brně, byli okamžitě rozhodnutý účastnit se i pražské části.
Ten systém SMS registrací vlastně kopíruje běžné předprodeje, tedy na začátku zájem zkušených partypeople, ke konci se přidá široká veřejnost. Nic neobvyklého. Ti, jenž byli v Brně pak museli použít vstupenky v předprodeji, protože 2 SMS registrace na jedno telefonní číslo byly automaticky vyloučeny.

Téměř 20 hodin před startem Vibrations v Průmyslovém paláci se na webu se objeví, že Bauchklang pro nemoc nepřijedou. Jak jste vyřešili díru v line upu?
Nejdřív jsme se situací obeznámili média a veřejnost. Pak jsme asi hodinu debatovali, kdo by je mohl nahradit a padla volba na hip hop. Takže stačilo obvolat všechny kámoše v této branži a padla volba DJe Vece. Vydal loni skvělou desku a my se rozhodli rychle a doufám, že dobře.

Na akci přicházím okolo půlnoci a jsem příjemně nadšený vizuální stranou, která sama o sobě dodávala viditelně pozitivní atmosféru. Vše do sebe naprosto skvěle zapadá a na stropě jsou zavěšené pro nás doposud neznámé předměty, měnící svůj tvar. Kdo to celé navrhoval?
Náš vrchní designér se jmenuje Petr Kosatík a téměř veškeré dekorace jsou jeho dílo. Dobré, že? Mě se líbily moc.

Vždy ale lituji organizátora, který musí být na své akci po celou dobu v plné pohotovosti. Spousta věcí se také řeší doslova online a u Vibrací to platilo dvojnásob. Jak sis to ty "užíval"? Párkrát jsem tě viděl a vypadal jsi, že máš výbornou náladu.
Jsme poměrně velký team, a na místě je spousta mravenčí práce, která se mnohdy k managementu akce vlastně ani nedostane. A hlavně, vysílačka, koloběžka a gaffa všechno řeší Takže i na zábavu mám pak ňáký čas.

Jak se ti líbili djs, kteří se postarali o to hlavní?
Viděl jsem High Contrasta, Koogiho s MC LinDee, Schratch Pervets. Všechno super.

aleš burger

Na akci jsem si všiml i několika promotérů. Myslíš že tyto dvě párty jim přinesly nějakou inspiraci? Nedávno se hodně mluvilo o Transmission, která naši scénu opět někam posunula, teď o dva měsíce později, to platí pro Vibrations.
Na Transmission jsem nebyl, takže nevím, Vibrations pro mě byla po dlouhé době první akce tohoto druhu, na které jsem byl, ale pokud si někteří promotéři vezmou příklad z Vibrations, myslím, že tím nic nezkazí. Viděl jsem v životě spoustu akcí a taky se rád učím, takže je to vlastně přirozený vývoj.

Jak je s Vibrations spokojený vrcholový management Vodafonu?
Absolvoval jsme řadu rozhovorů s managementem Vodafone a z jejich reakcí mám právě ten dobrý pocit... Snažím se pozitivní energii přenést na celý tým, protože bez něj by Vibrations nebyly, beze mě možná ano.

A kolik to celé stálo?
6 měsíců tvrdé práce obrovského týmu lidí, kteří obětovali svůj soukromý život ve prospěch Vibrations. To se penězi vyjádřit nedá.

Budou se Vibrations u nás opakovat?
Věřím, že je to přání nejen návštěvníků, celého týmu agentur Next Level a Barometr, ale i společnosti Vodafone, takže proč ne? Ptáš se ale to v době, kdy Vibrations 2006 sice proběhly, ale pro nás ještě rozhodně
neskončily. Takže jdeme analyzovat a hodnotit a pak se uvidí...

Díky za rozhovor a ještě jednou gratulujeme!

0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika