Luno pokřtí v Roxy nové album Zeroth

Luno pokřtí v Roxy nové album Zeroth

29. 11. 2012  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Prakticky přesně po roce se do Roxy znovu vrací na velký koncert ceněná domácí elektro-rocková formace Luno, aby zde pokřtila své zbrusu nové album Zeroth.
Stane se tak v úterý 4. 12. a kromě LUNO se můžeme těšit také na koncerty experimental-alternative party Super Tuzex Bros. soustředěné okolo basáka Sunshine Tuzexe a indie-punkových The Prostitutes, kteří se představí v exkluzivním unplugged setu!

Nové album ZEROTH představuje LUNO v nezvykle pestrém rejstříku melancholického elektrorocku. Zpěvačka Ema Brabcová a baskytarista Šmity, kteří spolu začínali ve skupině Roe-Deer, nyní posouvají svůj projekt LUNO, společně s kytaristou Martym Starým a bubeníkem Janem Janečkou, třetím albem zase o kus dál. Zdánlivě jednoduché aranže umocňují atmosféru skladeb tak, aby vynikl snivý vokál Emy. Přesto nová nahrávka poodhaluje zatím netušené polohy jak kapely, tak právě zpěvačky a autorky Emy Brabcové. Jindy tak „temná“ až depresivní kapela se místy projasní a zní i díky textům optimisticky, tedy přesněji, „optimisticky“ v mantinelech které LUNO nastavují.



LUNO nahrávalo novinku v letních měsících roku 2012, necelý půlrok od vydání EP Litato. Přesto je zde posun jak ve zvuku, tak v celém vyznění alba. „Vznikalo to vlastně děsně rychle. Nahrávali jsme takřka celé prázdniny, do toho jsme ještě tvořili. A já jsem se pak motala ještě do textů měsíc a půl. Texty pro mě byly tentokrát dost záživné, docela jsem si sáhla na dno. Ta deska je barevná, co se týče nálad. Od takové mojí hodně oblíbené zlé, přes potemnělou, melancholickou, plnou naděje, romantickou až po "docela veselou". To je poměrně velká škála, a tak jsem si říkala - dá se to vůbec svázat do uzlíčku a pojmout jako desku?,“ svěřuje své obavy Ema Brabcová.

Na výsledném „ano“ v podobě alba ZEROTH, má výrazný podíl Šmity a producent Tuzex (Sunshine, Super Tuzex Bros.), kteří stojí za technickou stránkou alba. Charakteristický zvuk, tempo, aranže to vše zůstává, jen větší míra optimismu prosvětluje jindy tak pevnou hradbu bezútěšnosti.

Že to není vůbec na škodu dokazují ostatně i pozitivní reakce posluchačů i odborné kritiky. Například na Musiczone.cz získala novinka ZEROTH šest bodů ze sedmi možných a Richard Kutěj o ní ve své recenzi mimo jiné napsal: "Šmity, Ema a spol zkrátka na "Zeroth" vyzráli v hodně silnou a sebevědomou kapelu, která dokáže zcela přirozeně a příjemně dělat v podstatě obyčejné písničky. Písničky, které ale díky jejich kompozicím, zvuku, preciznosti při používání živých nástrojů i elektronických zvuků a ruchů kolem, znějí zároveň neobyčejně a působivě. Standart? Nikoli. Nadprůměr! A už teď se těším, kam tihle šikulové povedou svou kapelu dál."

Co je na těchhle slovech pravdy, si můžete přijít ověřit už v úterý 4. 12. do ROXY, kde LUNO albovou novinku ZEROTH slavnostně pokřtí. A aby toho nebylo málo, vystoupí také divocí Super Tuzex Bros. a stálice české indie-kytarové scény The Prostitutes, kteří si chystají speciální unplugged set. Jinými slovy - 4. 12. to bude v ROXY indie večírek jak se sluší a patří.

www.roxy.cz

Dodal: Lukáš Kadeřábek, Roxy PR
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

LUNO KŘEST DESKY ZEROTH

Úterý 4. 12. 2012
Vystupují:
LUNO
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUTĚŽTE
LUNO KŘEST DESKY, 4.12. Roxy
3x1 vstup + 3x download link alba Zeroth
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika