Filmové premiéry

Filmové premiéry

19. 04. 2006  |  Autor: Pierre  |  Komentáře (0)
Filmové premiéry od 20.dubna: Účastníci zájezdu- český film natočený podle knížní předlohy od Michala Viewegha, V jako Vendeta- americko-německé akční-sci-fi-drama, Libertin- Johnny Depp v britském dramatu a Snídaně na Plutu- příběh mladého muže, který je ve společnosti oblíbený, ale marně si hraje na drsného chlápka.
Účastníci zájezdu
Komedie podle románu a scénáře nejpopulárnějšího současného českého spisovatele Michala Viewegha navazuje na úspěch Románu pro ženy, který se stal nejúspěšnějším filmem loňského roku. Na dovolenou autobusem k Jadranu vyráží náhodná skupinka cestujících. Najdeme mezi nimi sympatickou Jolanu, její rodiče, jejichž partnerství léty dospělo k stereotypu, šarmantní stárnoucí dámy Helgu a Šarlotu, hvězdou zájezdu je Max, zpěvák a sexy idol, který si chce od erotických dobrodružství odpočinout s kamarády - gayi,. Průvodkyně Pamela, blondýna s růžovými brýlemi se rozhodla "vytvořit z nich správnou partu." Oni se však vidí poprvé v životě! Během cesty a pobytu u moře na všechny čeká řada komických, ale i absurdních situací, v nichž se lidé ukazují odhaleni, a to nejen do plavek. Přátelství, překvapivá setkání, letní milostná vzplanutí i divoké prázdninové vášně se odrážejí v příběhu plném humoru a jemné vieweghovské ironie.

Komedie / ČR / (113 minut) / Falcon
Hrají: Anna Polívková (Jolana), Eva Holubová (matka Jolany), Bohumil Klepl (otec Jolany), Květa Fialová (Šarlota), Jana Štěpanková (Helga), Martin Sitta (Jarda), Pavel Liška (Karel ml.- řidič), Jaromír Nosek (Ignác), Miroslav Krobot (Karel st.- řidič) a další. Scénář: Michal Viewegh (podle knížní předlohy), Jiří Vejdělek. Režie: Jiří Vejdělek.

film

V jako Vendeta
Futuristický příběh V jako Vendeta je zasazen do totalitní Británie a vypráví příběh jemné mladé dívky Evey, která je maskovaným mužem jménem V zachráněna z nebezpečné situace, kdy jí šlo o život. Tento mistr boje a klamu je neobyčejně charismatický a snaží se podnítit ostatní spoluobčany, aby se vzbouřili proti tyranii a útlaku. Spolu s tím, jak Evey odkrývá tajemství původu V, objevuje mnohé pravdy i o sobě, a stává se jeho spojencem v uskutečnění plánu vnést do společnosti plné násilí a korupce opět svobodu a spravedlnost.

Akční, Drama, Sci-Fi / USA – Německo / (132 minut) / Warner Bros
Hrají: Natalie Portmon, Hugo Weaving, Stehen Fry, Sinéad Cusack, Rupert Graves, Stehen Rea, John Hurt a další. Scénář: Andy Wachowski, Larry Wachovski Režie: James McTeique.

Trailer


Libertin
V každé generaci se objeví nějaká osobnost, která má natolik příznivý vztah k vyvolávání skandálů, rebelii a porušování tabu, že se jí dříve či později podaří překonat obecný světový názor na to, co to doopravdy znamená být svobodným člověkem. V 17. století byl touto osobností jednoznačně John Wilmot, známý také jako Hrabě z Rochesteru - prohnaný a talentovaný rošťák, který prožil svůj krátký a divoký život jako středověká rocková hvězda a stal se známým potížistou, géniem i jedním z nejnezkrotnějších prostopášníků v historii.

film

Příběh, který se odehrává v době osvícení, kdy rychlý vývoj v oblastech vědy, náboženství a umění a rostoucí pocit sexuální svobody přispěl ke vzniku moderního světa, dokumentuje rychlý vzestup hlavního hrdiny a jeho ještě rychlejší pád. Na začátku příběhu přitahuje zájem okolí svým odvážným psaním a získává pověst talentovaného dareby s lascívním životním stylem. Hrabě, který je důvěrným přítelem krále Karla II. (na dva Oscary nominovaný John Malkovich), se vyžívá v zesměšňování anglické šlechty a neustále šokuje londýnskou společnost svými sexuálními eskapádami - a všechno mu neustále prochází. Když se však zamiluje do divadelní herečky Elizabeth Barry (taktéž na dva Oscary nominovaná Samantha Morton), z níž chce udělat největší hvězdu celé Anglie, jejich vztah a následná zrada zvěstují začátek Earlova sestupu z výšin společenské prestiže a jeho proměnu v lidskou trosku, hledající své poslední vykoupení.

Drama / Velká Británie / (130 minut) / Bontonfilm
Hrají: Johnny Depp(hrabě), John Malkovich(král Karel II.), Samantha Morton(Elizabeth Barry), Rosamund Pike), Richard Coyle, Rupert Friend, Tom Hollander a další. Scénář: Stehen Jeffreys Režie: Laurence Dunmore.

Trailer


Snídaně na Plutu

70. léta 20. století. Patrick Braden je mladý muž, který je ve společnosti oblíbený, ale marně si hraje na drsného chlápka. Již jako dítě si byl vědom si toho, že je jiný než ostatní kluci. Trpkým urážkám ze svého okolí čelí pomocí důvtipu a šarmu a nedovolí, aby jeho vlastní život kdokoliv nebo cokoliv změnilo. Nový film Neila Jordana, oscarového režiséra snímků Hra na pláč, Interview s upírem a Hranice lásky. Film obnažující svět transsexuální proměny mladého muže v reáliích Londýnských undergroundových kabaretů v období, ve kterém sexuální revoluce hipies už ovládla i konzervativní britskou kulturu.

Komedie, Drama / Irsko – Velká Británie / (135 minut) / SPI International
Hrají: Cillian Murény (Patrick „Kitten“ Brady), Liam Nelson (otec Bernard), Stehen Rea (Bertie), Brendan Gleeson (strýc Bulharka), Gavin Friday (Billy Hatchet), Ruth McCabe (Charlie) a další. Scénář: Niel Jordán (podle knihy Pata McCabea). Režie: Niel Jordan (Malý řezník, Hra na pláč, Mona Lisa).

Oficiální stránky
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika