Prosincový díl Roxy Late Night Acoustic

Prosincový díl Roxy Late Night Acoustic

06. 12. 2012  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Chcete si užít koncerty zajímavých jmen a mít je doslova na dosah ruky v unikátním komorním prostředí, které nemá daleko k pohodlí vlastního obýváku? Pak přijďte v úterý 18. 12. do Roxy na letošní poslední díl koncertního projektu Roxy Late Night Acoustic Chill Out Showcase.
Tentokrát vystoupí v Praze žijící britský písničkář Justin Lavash společně s bubeníkem Davidem Landštofem, kteří si při té příležitosti chystají speciální dlouhý set, jež by měl být "lékem na vrcholící předvánoční shon".

"Musím přiznat, že všemu tomu vánočnímu šílenství zrovna moc neholduju a od té doby, co mne v mládí nutili zpívat ve sboru koledy, mám k nim trochu averzi. Navíc myslím, že lidé od nás s Davidem koledy ani nečekají. Vnímáme tedy náš koncert v ROXY spíš jako jakýsi "protijed" na všechen ten předvánoční stres. Navíc - pokud věříte, že 21. 12. skončí svět tak, jak ho známe, bude to jeden z posledních koncertů, které budete moci zažít," říká ke svému koncertu v Chill outu ROXY Lavash, který letos na jaře vydal novou desku 25 Years, na níž se podíleli mj. Beata Hlavenková, Lenka Dusilová či právě bubeník David Landštof.

Není se tedy čemu divit, že Landštof vystoupí společně s Lavashem i v Chill outu ROXY, kde by měla - jak sám Justin podotýká - hrát prim právě deska 25 Years. Vzhledem k tomu, že pánové plánují odehrát speciální dlouhý set s velkým dynamickým rozsahem od balad až po rockově divočejší věci, můžeme se ale těšit i na písně z předchozích tří Lavashových sólových alb Harder and Harder, Fits and Starts a Slide ve speciálních úpravách pro duo kytara - bicí.

"David je bubeník s úžasným citem a jeho přítomnost tak dodává mým písním nový život. Pracovat s ním je opravdu zábava. Kromě jeho verzatility a schopnosti vcítit se do skladby a nepřemýšlet pouze jako bubeník ale jako tvůrce rytmiky jako takové, je další Davidovou předností to, že opravdu poslouchá. Díky tomu tak můžeme měnit aranže prakticky kdykoliv chceme a vydávat se tak zcela nečekanými směry a improvizovat podle toho, kam nás naše nálada zrovna zanese. Každé naše společné hraní je tak vždy trochu jiné než to předchozí, což je nejen pro mě ale i pro posluchače fascinující zážitek," komentuje spolupráci s Landštofem písničkář ceněný pro svou neotřelou dynamickou kombinaci folku, blues a jazzu.

Lavash, který se na hudební scéně pohybuje už čtvrtoletí, se v Praze usadil před několika lety a pro svou virtuózní techniku hry na kytaru patří mezi vyhledávaného spolupracovníka takových osobností tuzemské alternativy jako Načeva, Lenka Dusilová či Vladimír Merta. Ač za svou bohatou kariérunasbíral nejednu zkušenost i s hraním před velkým publikem, sám preferuje hraní v intimnějších prostorách.

“Chill out ROXY je skvělé místo pro koncerty a s Davidem se tam opravud těšíme! Je to přesně ten druh prostoru, kde můžeš opravdu cítit energii jdoucí z publika a bezprostředně na ni reagovat a vracet ji zpět. Zejména pro mne coby písničkáře je skvělé, když hraju v prostoru, kde můžu pracovat s dynamikou a hlasitostí tak, aby publikum mohlo slyšet všechna slova i veškeré drobné nuance a stát se tak součástí příběhů, které svou hudbou vyprávím. Tohle všechno pak z koncertu dělá mnohem osobnější zážitek a jakousi sdílenou zkušenost. Přesně o tom dobré koncerty jsou. A buďte si jistí, že ten náš 18. 12. v rámci ROXY Late Night Acoustic Chill Out show Case bude jedním z nich!,” láká nadšeně Lavash k návštěvě netradičního předvánočního koncert.

Justin Lavash živě v pořadu ČT Na Moll:


www.roxy.cz

Dodal: Lukáš Kadeřábek, Roxy PR
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

STUDENTSKÁ AKADEMIE + ROXY LATE NIGHT ACOUSTIC

Úterý 18. 12. 2012
Vstup: zdarma
Vystupují:
DJský workshop pro začátečníky pod vedením Dje Ghonzalese + ROXY Late Night Acoustic Chill Out Show Case Live: Justin Lavash (UK) + David Landštof (bicí)
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
SpringFunk 2020 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (115 MB)
Mastermix #647 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (120 MB)
Mastermix #648 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (124 MB)
Mastermix #649 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (118 MB)
Mastermix #650 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (119 MB)
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika