Speciální oldschool edice party Flow

Speciální oldschool edice party Flow

09. 12. 2012  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Prosincový díl Flow se ponese v pátek 14. 12. v Roxy v lehce retrospektivním duchu. V klubu se totiž objeví po boku rezidentů Fattyho M a Romana Raie jedna z největších tuzemských houseových legend dj Pavel Bidlo a line up večera na hlavni stage doplní ikona pražského tanečního undergroundu dj Groof.
Když přijde na party, kde se má "vzpomínat" na tuzemské houseové začátky a hrát převážně z vinylů, snad ani nepřipadá v úvahu, aby na ní chyběl Pavel Bidlo. Vždyť právě on společně s Loutkou a pár dalšími stál v devadesátých letech u zrodu české klubové kultury jako takové. Party, kde bylo tehdy v line upu jméno Pavel Bidlo, DJ Bidlo nebo (pro velké pamětníky) DJ 00BIDLOFX, byly v devadesátých letech pro všechny milovníky kvalitní house music jasnou volbou a Bidlovi mixy doslova hltal nejeden z nyní již zavedených českých DJs. Vyprávět by mohly kluby jako Radost FX, kde měl Pavel v druhé polovině 90. let rezidenturu, KD Ládví, Bunkr, Mišmaš nebo ROXY.



Právě díky velkým akcím v ROXY nebo Ládví ale i díky dnes již kultovnímu agentuře Wax se Bidlo dostal do hledáčku zahraničních promotérů a měl možnost hrát pravidelně například v Holandsku, Německu, Anglii nebo USA, kam se na přelomu tisíciletí odstěhoval, strávil tam takřka celých deset let a zahrál si například v klubu Industry, na Hawaii, v San Francisku nebo v Kanadě.

Je nasnadě, že Bidlo, jehož renomé pobytem a zkušenostmi získanými v USA jenom vzrostlo, se i po návratu těší velkému zájmu clubberů a to nejen z řad pamětníků. Důvodem může být kromě Pavlova precizního stylu mixování i fakt, že nedá dopustit na původní house music, kterou umí zahrát jako nikdo jiný. Možná se tím nezavděčí masám, ale o to ani nejde.

Tím nejdůležitějším je pro něj prožitek z muziky a dobrá zábava atmosféra v klubu, což ostatně potvrzuje i rozhovor pro Pražský deník z roku 2011, kde mimo jiné řekl: "Stará house music funguje. Lidi tančí, baví se a to je dobře. S housem je to jako s BigBeatem. Nejvíc lidí má rádo ten původní, ten nový je moc nezajímá."

Tato slova ale nic nemění na tom, že Pavel Bidlo je především tvůrčím typem umělce, nebaví ho stát na jednom místě, místo toho preferuje posun, který lez vysledovat jak v jeho produkci tak v přístupu k mixování a celkové atmosféře v klubu. Ostatně obrázek si budete moci udělat sami už v pátek 14. 12. v ROXY na Flow s podtitulem Special oldschool house vinyl edition, kde Bidla na hlavní stage doplní rezidenti Roman Rai a Fatty M a také DJ Groof, jehož sety jsou typické zajímavými žánrovými přesahy.

www.roxy.cz

Dodal: Lukáš Kadeřábek, Roxy PR
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

FLOW - SPECIAL OLDSCHOOL HOUSE VINYL EDITION

Pátek 14. 12. 2012
Vstup: 100 Kč
Vystupují:
Fatty M & Roman Rai, Pavel Bidlo, Groof, Zjook & Clubvibe
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUTĚŽTE
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika