Sunstorm představuje Grovskopa

Sunstorm představuje Grovskopa

23. 04. 2006  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Mika "Grovskopa" Hallbäck je jeden z nejzajímavějších mladých dj a producentů, kteří v poslední době atakovali světovou techno scénu. Pořadatelé Sunstormu nám zaslali jeho profil a připravili s ním krátké, avšak zajímavé interview.
Mika "Grovskopa" Hallbäck je jeden z nejzajímavějších mladých dj/producentů, kteří v poslední době atakovali světovou techno scénu. Mikova djská kariéra začíná ve 14 letech a o rok později již začal pracovat i na své vlastní tvorbě. Jeho první velkou inspirací byl punk a jeho energie. V té době nastupující Techno ho ovšem jako styl zcela uchvátilo. Mika pochopil, že mu umožní spojit pocity punkového světa s moderními synthetizátory a vybavením. Jeho prvními vzory byli producenti jako Surgeon či James Ruskin, ovšem Grovskopa chtěl jít dál a začal svoji hudbu postupně obohacovat o prvky akustického Elektra, které mu přijde velmi stimulující. Jak sám říká, jeho cíl je propojit taneční hudbu s hudbou víc intelektuální a uspokojit tím i ty nejnáročnější posluchače.V roce 2001 se svým kolegou Archaem zakládá label Emergence records, kde si postupně svými releasy splňuje své vize. Pro větší rozhled na poli taneční hudby, začíná spolupracovat s dalšími producenty jako je Christian Wünsch, Luka Baumann, Grubi Kovsh… Poté expanduje se svými tracky na další labely jako Surface, Recycled Sound, Integrale Musique, Infecta, Inceptive, AudioAssault, Abiotic.. V roce 2006 nastartoval se svým bratrem další vlastní label Pohjola - který se zaměřuje na více rozšířený techno sound, nejde do takové hloubky jako Emergence, ale má za úkol o to více pobavit. Těmito skutky se Grovskopa stává mezi fanoušky techno hudby populární a jeho specifický zvuk je stále více respektován. Je přirovnávám ke svým vzorům a nejednou uslyšíte označení- nový Surgeon. Po absenci na legendární Citadele se stane jeho vystoupení na Sunstormu premiérou v ČR na velké akci.

gav


Ahoj. Tvůj cit pro kvalitní sound je ve světě velmi uznávaný, kde se v tobě bere impuls k vlastní tvorbě, a kde hledáváš inspiraci?
Skládám, protože tvorba hudby se stala již téměř mojí fyzickou potřebou :) Inspiraci nečerpám jen z jiné hudby, ale z čehokoliv inspirativního kolem mne.

Kdo jsou tví oblíbení djs či producentské vzory se kterými by jsi si chtěl zahrát?
Rozhodně Surgeon, ale s ním jsem již hrál a jsem tomu velmi rád!

Jaký druh hudby posloucháš ve svém volném čase - pokud nějaký máš?
Moderní klasiku, post-rock, industrial… Těžko to nějak škatulkovat. Podívejte se na moje charts na mých stránkách http://www.grovskopa.com a třeba to víc napoví :)

Co děláš ve svém volném čase, aby jsi načerpal nových sil?
Ve svém volném čase mě nejvíce baví skládání hudby :) , a pak nesmím zapomenout na moje milované potápění –viz. foto, u nás ve studené vodě to je někdy velmi zajímavé :) A dále velmi rád jezdím na rychlých motorkách (Buell, Ducati nebo Triumph)

Na kdy připravuješ další desku a jaká bude?
Mám s tímhle teď velmi mnoho práce.. Právě jsem dokončil pár věcí pro holandský label Audio Assault a další na řadě je track pro nový Španělský label Oscara Croma – Education Upgrade. Něco teď dokončuji i pro label Christiana Wünsche - Tsunami.

Které země jsi již díky svému vystoupení navštívil a na jakou zemi vzpomínáš nejraději?

Já už snad byl všude v Evropě!
Španělsko, Holandsko, Anglie, Norsko, Dánsko, Švédsko hehe, Turecko, Slovensko, Ukrajina, Litva tec. A v Litvě bylo 100% moje nejlepší hraní vůbec!

Copak jsi slyšel o české taneční scéně a jak se těšíš na své vystoupení?
Slyšel jsem, že publikum u Vás je víc sofistikované než třeba na Slovensku..- přesněji řečeno, ne tak šílené :)

Máš nějaký vzkaz pro české fanoušky?
Já mám v Čechách fanoušky? :) oooh, tak to za ně děkuji :)
No moje očekávání jsou vysoké! Rozhodně se těším na pořádnou techno jízdu a doufám, že potěším nejen moje fanoušky :)

0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika