První pražský koncert Airfare v roce 2013

První pražský koncert Airfare v roce 2013

09. 01. 2013  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Airfare - jedna z nejvýraznějších mladých rockových kapel posledních let se po třech měsících vrací do Roxy! Stane se tak již ve středu 16. 1. a autory hitů jako Sorry Baby, Collapse nebo School navíc doplní žánrově spříznění Hysterical Naked a zlínské hip hopové legendy DeFuckTo.
Kapela, pro niž je charakteristický ostrý kytarový zvuk, chytlavé melodie, nečekané dynamické změny a divoká pódiová show, má dosud na svém kontě tři řadová alba (Hotel Moscow /2008/, Do You Like My…? /2009/ a Youngblood /2011/). Ta by měla také tvořit základ pro setlist koncertu v ROXY, přičemž nejvíc by mělo být zastoupeno předloňské album Youngblood, na kterém Airfare spolupracovali s americkým producentem Bjornem Thorsrudem (např. Smashing Pumpkins, The Dandy Warhols nebo Monster Magnet).

Dojít by ale dle slov kapely mělo i na dvě novinky, konkrétně letní singl Summer Girl a song Drive, který aktuálně rotuje v rádiích nejen u nás, ale i třeba na Slovensku, kde jsou díky tomuto singlu Airfare nejhranější českou kapelou posledních týdnů. Co se týče nového alba jako takového, jak sami Airfare říkají, "zatím není na pořadu dne". To ale samozřejmě neznamená, že by kvartet v čele s čecho-američanem Thomasem J. Lichtagem nějak zahálel!



Kromě výše zmíněných nových singlů Airfare mimo jiné nově rozjeli spolupráci s nestory zlínské hip hopové scény DeFuckTo, s nimiž se vůbec poprvé představí na jednom pódiu právě 16. 1. v ROXY. A podle všeho by to mělo být dost speciální.

"Ač se to může zdát žánrově mimo mísu, s DFT najdeme v pohledu na tvorbu mnoho společného. V ROXY bude jejich show celý večer zakončovat, když plynule naváže na náš koncert. A právě přechod mezi koncertem Airfare a DFT by si návštěvníci rozhodně neměli nechat ujít. Chystáme totiž speciální překvapení, které ale zatím nebudeme prozrazovat," lákají Airfare do ROXY.

Třetí kapelou, která 16. 1. v ROXY svým koncertem celý večer odstartuje, pak bude brněnská rock"n"rollová parta Hysterical Naked, jež by neměla být návštěvníkům koncertů Airfare neznámá, jelikož obě kapely společně hrají pravidelně. I tak bude ale vystoupení pětičlenné kapely fungující od roku 2011 v lecčems jedinečné. Kromě toho, že půjde o vůbec první velký koncert Hysterical Naked v Praze, chystá kapela také koncertní premiéru písní z nové desky Inferior Specimen for More vydané na sklonku roku 2012.

Pokud tedy máte na začátku nového roku chuť na výživnou porci pořádného rock"n"rollu, chytlavé hitovky na první dobrou nebo jste prostě zvědaví, jak může naživo fungovat zajímavé spojení Airfare a DeFuckTo, budete mít 16. 1. v ROXY jedinečnou příležitost okusit tohle všechno na jednou. A buďte si jisti, že vám vystupující kapely "přibalí" i něco na potom…;)

www.roxy.cz

Dodal: Lukáš Kadeřábek, Roxy PR
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

AIRFARE

Středa 16. 1. 2013
Vstup: předprodej 100 czk, na místě 150 czk
Vystupují:
Airfare
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUTĚŽTE
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika