Radio 1 představuje nový pořad Kardiostimulátor

Radio 1 představuje nový pořad Kardiostimulátor

01. 02. 2013  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Na Radiu 1 měl 30. ledna premiéru nový pořad Kardiostimulátor, který se věnuje soudobé vážné hudbě na české, slovenské i zahraniční scéně.  Pořad vysíláme každou druhou středu od půlnoci do jedné hodiny ráno. Moderátory Kardiostimulátoru jsou Alice Rachel Jandovská a David Danel.
První vydání v měsíci patřilo objevování zvláštního a různorodého kontinentu naší Planety zvuku zvaného Nová hudba. Kromě vstupního náhledu na geografický kontext a předmět zkoumání, moderátoři nabídli jeden zásadní iniciační poslechový vzorek, představili objevitelské osobnosti a nastínili itinerář cesty. Při té chtějí objevovat dění historické i současné, seznamovat se se skladateli, dramaturgy, hudebníky a dalšími, kteří propadli "jiným zvukům" jakožto stimulátorům svého kardio-zdraví.
 
Profily moderátorů pořadu:
 
David Danel je hudebník a pedagog, závislý mj. na vaření, kávě, občasném cestování, knihách, rodině a soudobém umění. Od roku 2000 působil dvanáct let jako houslista v prestižní Pražské komorní filharmonii, nyní vyučuje na Konzervatoři J. Ježka a věnuje se především provádění a propagaci soudobé hudby ve formacích Prague Modern, fama Q, Ostravská banda, MoEns a Veni Academy. Jako dramaturg připravil také dvě sezóny cyklu Krása dneška Pražské komorní filharmonie.
 
Alice Rachel Jandovská je hudebnice se zálibou ve všem nevšedním a nepředvídatelném. Od roku 2010 působí jako manažerka orchestru Prague Modern Young, jehož ideou je propagovat soudobou hudbu především českých a slovenských autorů. Od roku 2011 je členkou Slovenského ansámblu Veni Academy (flétna, pikola).
 
Pořad Kardiostimulátor na Radiu 1 vysíláme každou druhou středu od 24:00 do 01:00.
 
Webové stránky pořadu: http://www.radio1.cz/kardiostimulator

Dodal: Klára Vlková, Radio 1
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika