Filmové premiéry

Filmové premiéry

26. 04. 2006  |  Autor: Pierre  |  Komentáře (0)
Filmové premiéry od 27. dubna: Čas, který zbývá- film režiséra Francoise Ozon, tvůrce filmů(8 žen, Bazén, 5x2). Naboso- příběh nešťastníka Nicka Kellera. Nepohodlný- americko-anglický film natočený podle knížní předlohy bestselleru Johna le Carrého. Děsnej biják- americká komedie s Alyson Hannigan. Bratři- dánské drama. Odvaha milovat- romantický příběh o nevěře, vraždě a sebevraždě.
Čas, který zbývá
(Temps qui reste, Le)

Francois Ozon, tvůrce filmů jako 8 žen, Bazén, nebo 5x2, nás nepřestává fascinovat. Po filmu o rozpadajícím se manželství, které bylo divákovi servírováno ve zpětném sledu událostí (5x2), nám francouzský režisér představuje své zatím životní mistrovské dílo. Film o smyslu života – ČAS, KTERÝ NÁM ZBÝVÁ. Život – „Nikdy neucítíš jeho chuť, dokud si neuvědomíš jeho pomíjivost.“ Příběh mladého atraktivního módního fotografa, který si na první pohled vychutnává život plnými doušky a jehož kariéra stoupá strmě vzhůru.... Pak přijde den, kdy při práci v ateliéru ztratí vědomí. Diagnóza zní ... rakovina v posledním stádiu. Uvědomujíc si svůj brzký konec, musí Romain začít přehodnocovat hodnoty svého života. „To, čeho se v životě nejvíc bojíme, nemusí být tím nejhorším v našem životě.“

Drama / Francie / 90 minut / HCE
Hrají: Melvil Poupaud (Romain), Jeane Moreau (Laura), Valeria Brunitedeschi ( Jany) a další. Scénář: Francois Ozon Režie: Francois Ozon.

web
trailer


Naboso
(Barfuss)

Nick Keller (Til Schweiger) nemá v životě na růžích ustláno. O práci přichází jak na běžícím páse a jeho rodina, především jeho nevlastní otec Heinrich (Michael Mendl) a jeho bratr Viktor (Steffen Wink), ho považuje za úplného budižkničemu. Jen jeho matka (Nadja Tiller) ho ještě nezatratila. Jako poslední šanci mu na úřadu práce dohodí místo uklízeče na psychiatrické klinice, kde díky jeho nepozornosti jeden z pacientů vypije půl láhve čistícího prostředku a kde se mu také podaří na poslední chvíli zabránit tomu, aby si mladá Leila (Johanna Wokalek) vzala život. Ani jedna z těchto události nezůstane bez následků. Nick dostane padáka a je úplně na dně. Leila pak svého zachránce potají sleduje a večer stojí před jeho dveřmi, v noční košili a bosá. Nick se své pronásledovatelky snaží zbavit, ale marně. Leila se rozhodla, že už s ním zůstane navždy. Nick, který ve svém životě ještě nebyl za nikoho zodpovědný, a Leila, která vidí svět užaslýma dětskýma očima, se vydají na cestu k Nickově rodině, Nickův bratr Viktor se totiž žení. Během této cesty se tento neslučitelný pár musí společně prát se životem, což je čím dál více sbližuje.

Komedie-drama / Německo / (118 minut) / Falcon
Hrají: Til Schweiger, Michael Mendl, Steffen Wink, Alexandra Neldel, Nadja Miller, Mark Keller, Alex Stein Režie: Til Schweiger.

web
trailer


Nepohodlný
(Constant Gardener, The)

V odlehlé části Severní Keni je nalezena brutálně zavražděná aktivistka Tessa Quayle. Její manžel Justin, člen Britského vysokého komisařství v Nairobi, se rozhodne vyšetřit smrt manželky na vlastní pěst. Důkazy ukazují na zločin z vášně. Proto se Quayle pronásledovaný výčitkami a pověstmi o nevěrách své zesnulé ženy vydává po stopách její minulosti. Bude muset riskovat vlastní život a projít tři kontinenty, aby odkryl pravdu. Díky přístupu k diplomatickým tajemstvím začne postupně odhalovat spiknutí, které je mnohem rozsáhlejší, než by si kdy dokázal představit...

Nepohodlný byl natočen podle románu bývalého příslušníka britské zpravodajské služby, nyní světoznámého autora špionážních bestsellerů, Johna le Carrého. Režisérem thrilleru je Fernando Meirelles, který má na svém kontě nominaci na Oscara (za režii filmu Město Bohů). Hlavní role ztvárnili Ralph Fiennes (nominovaný na Oscara za Anglického Pacienta a Schindlerův Seznam) a stále oblíbenější herečka Rachel Weiss.

foto


Drama, thriller / USA-Velká Británie / 129 minut / Bioskop
Hrají: Ralhp Fiennes (Justin Quayle), Rachel Weiss (Tessa Quayle), Hubert Koundé (Arnold Blum), Danny Huston (Sandy Woodrow), Daniele Harford (Miriam) a další. Scénář: Jeffrey Caine Režie: Fernando Meirelles

web
trailer


Děsnej doják
(Date Movie)

"Hlavní postavou příběhu je Julia Jones, jejíž přízvisko je kombinací jmen herecké superstar Julie Roberts a fiktivní filmové postavy Bridget Jones. V samotné postavě se pak tyto dvě dámy, které publikum rádo sleduje v zamilovaných situacích, prolínají. "Jednu věc víme o Julii jistě - ať se ji snažíte srazit na kolena sebevíce, nikdy nezlomíte jejího ducha," říká režisér Aaron Seltzer. "Věří v opravdovou lásku a přes to prostě nejede vlak."

Jedním z filmů, jejichž dějové prvky se ukázaly být vhodnou předlohou šťavnaté parodie, byl komerční trhák Moje tlustá řecká svatba. Obdobné potíže při hledání pana Pravého způsobuje rodina také Julii v Děsným dojáku - její rodiče vyžadují, aby si našla někoho, kdo má stejné kořeny. A vzhledem k tomu, že její rodina dává úplně novou dimenzi slovu multikulturalismus - otec je Afroameričan, matka indiánka a sestra Japonka - není tento úkol nijak snadný. Julie zkrátka nemůže vyhovět všem.

Julie se upíná k ideálu opravdové lásky a tu nachází v muži jménem Grant Funkyerdoder, jehož filmaři pojmenovali na počest herce Hugha Granta a fiktivní postavy z filmů Fotr je lotr a Jeho fotr, to je lotr Grega Fockera. Z filmu Fotr je lotr si vypůjčili také americké rodiče velmi britsky založeného Granta - Bernieho a Roz, které původně ztvárnili Dustin Hoffman a Barbra Streisand. Než se Julii podaří najít v Grantovi lásku, hledá odbornou pomoc u schůzkologa Hitche, který je narážkou na loňskou komedii s Willem Smithem. Ten jí pomůže podstoupit úpravy zevnějšku, známé z pořadů typu "Vypadáš skvěle".

Archetypální postavou bývalé přítelkyně hlavního mužského hrdiny je v tomto filmu Andy v podání Sophie Monk. Tento motiv si film vypůjčil z komedie Svatba mého nejlepšího přítele, v němž si obdobnou postavu zahrála Cameron Diaz. Šílené autorské duo Aaron Seltzer a Jason Friedberg, které tvořilo třetinu scénáristického týmu úspěšné parodie Scary Movie: Děsnej biják, chce svým novým filmem Děsnej doják potěšit všechny lidi, kteří romantické komedie milují - a také všechny ty, kteří je nenávidí.

Komedie / USA / 83 minut / Bontonfilm
Hrají: Alyson Hannigan, Adam Campbell, Jennifer Coolidge, Edice Griffin, Fred Willard a další. Scénář: Jason Friedberg, Aaron Seltzer Režie: Jason Friedberg, Aaron Seltzer.

web
trailer


Bratři
(Brodre)

Michael měl vždycky všechno pod kontrolou: úspěšnou vojenskou dráhu, krásnou ženu Sarah a dvě dcery. Jeho mladší bratr Jannik je jeho pravý opak, žije na hranici zákona, a právě je propuštěn z vězení. Otec, který neskrývaně dává přednost svému úspěšnějšímu synovi, nemá pro Jannika vlídné slovo a v rodině to pod klidným povrchem skřípe. Pak je Michael vyslán na vojenskou misi do Afghánistánu. Při plnění úkolů mise je sestřelen jeho vrtulník a Michael prohlášen za mrtvého. Sarah utěšuje Michaelův bratr Jannik a navzdory své pověsti ukazuje, že je schopný se postarat o sebe i Michaelovu rodinu. Brzy začne být jasné, že jejich vzájemné pocity se vyvíjejí až za hranice sympatií. Náhle se Michael vrací domů po utrpení stráveném v afgánském vězení. Když se vás dotkne smrt, nikdy už nemůže být nic jako dřív.

Drama / Dánsko / 110 minut / Cinemart
Hrají: Connie Nielsen (Sarah),Ulrich Thomsen (Michael), Nikolaj Lie Kaas (Jamník), Satan Juel Werner (Natalia). Scénář: Jensen Anders Thomas Režie: Susanne Bier.

web
trailer


Odvaha milovat
(Courage d`aimer, Le)

Odvaha milovat je romantický příběh o nevěře, vraždě, sebevraždě, ale především o lásce. Nejnovější film nestora francouzské kinematografie Clauda Lelouche odehrávající se v současné Paříži. Nejprve se seznámíme s dívkou Shaa, která touží být popovou zpěvačkou. Mezi pouličními umělci potká talentovaného italského zpěváka Massima. Začnou spolu vystupovat a postupně se propracují mezi hvězdy pařížské klubové scény. Do jejich vztahu se pomalu vkrádá nejistota, zda je jejich přátelství opravdové, nebo zda se jen navzájem využívají, aby dosáhli úspěchu na úkor druhého.

foto


Komedie, drama / Francie / 103 minut / Falcon
Hrají: Mathilde Seigner (Clémentine, Anne), Maďwenn Le Besco ( Zhas), Massimo Ranieri (Massimo), Michel Leeb (Michel Gorkini) a další. Scénář: Claude Lelouch Režie: Claudie Lelouch.

trailer


Pokud by jste se chtěli k uvedeným filmům jakkoliv vyjádřit, můžete, klikněte na níže uvedený odkaz "názory".
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika