Poppy Ackroyd a Carlos Cipa na Rádiu 1

Poppy Ackroyd a Carlos Cipa na Rádiu 1

11. 02. 2013  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
V úterý 12. února ve 22:00 odvysílá Rádio 1 v rámci pořadu Radio 1 On Stage záznam vystoupení skotské skladatelky, klavíristky a houslistky Poppy Ackroyd z Hidden Orchestra a německého klavíristy Carlose Cipy.
V pražském Café v lese se loni v listopadu představili v rámci večera věnovaného německému labelu Denovali, který patří k absolutní špičce současné alternativní a experimentální hudby.

Zakladatelka skotského nu-jazzového seskupení Poppy Ackroyd tentokrát přijela do Prahy se svojí sólovou tvorbou, která je éteričtější a experimentálnější. Skladby jsou postavené na zvucích houslí a piána. Kromě delikátních melodií z nich vyluzuje neortodoxním použitím tradičních instrumentů i další zvuky - piáno se například pod jejíma rukama mění v perkusivní instrument. Hudebnice narozená v Londýně a momentálně žijící v Edinburghu předvedla materiál ze svého sólového debutu „Escapament“, který na Denovali Records vyšel v prosinci loňského roku.
 

Pražskému publiku se zároveň představil i Carlos Cipa, dvaadvacetiletý skladatel a klavírista z Mnichova. Má za sebou akademické vzdělání, ale nikdy se škatulkami omezovat nenechal a působil jak v jazzových, punkových, tak i indierockových kapelách. Jeho tvorba je ovlivněna náladovým minimalismem Erica Satieho nebo Claude Debussyho. Jeho debutové album „The Monarch and the Viceroy“ spojuje intenzitu křehkých klavírních melodií se smyslem pro zvukový detail.

Dodal: Klára Vlková, Radio 1
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika