Kalendář koncertů 3/2013

Kalendář koncertů 3/2013

28. 02. 2013  |  Autor: Lukáš Pokorný  |  Komentáře (0)
Událostí měsíce je koncert čerstvých laureátů Brit Awards, folk-rockerů Mumford & Sons. Kromě nich je k mání široká paleta koncertů: od líbezného zvuku Jameson flašek v Roxy na Sv. Patrika, přes hlukové maniaky Swans na Flédě až po cukrovou vatou ulepené Hurts. Více v koncertních tipech na březen.
3. 3. Kid Koala (LMB)
Původním jménem Eric San. Studium klasického piana se brzy překlopilo v experimenty s počítačem v pozdních osmdesátkách a Dj-ing po různých kolejích v Americe. A jak se říká, tak dlouho se klepe…až přistanete v pětihvězdičkovém vydavatelství: Kid po 10 letech dosáhl na nahrávací smlouvu u Ninja Tunes, kteří v roce 1997 vydali jeho desetipalcový debut Scratchhappyland. Kid se pak s deskama Carpal Tunnel Syndrome (2000) a Some Of My Best Friends Are DJ´s (2003) zařadil mezi špičku téhle stáje a naposledy vydal mišmašové album 12 Bit Album. Je se na co těšit.
 
5. 3. Firewater (Rock Café)
World punk v podání Toda A (ex Cop Shoot Cop, vlastním jménem Tod Ashley) zní povědomě: jakoby si Firewater pohrávali s miniaturníma kostičkama DNA puzzle, ze kterých jsme všichni složení. U vzniku dvou prvních desek (Get Off the Cross a The Ponzi Scheme) stáli mimo jiné také bývalí členové Jesus Lizard nebo Jon Spencer Blues Explosion. Poslední album International Orange! nahrál Tod A během Arabského jara v r. 2011 v Tel Avivu a Istanbulu, kde od té doby žije. Firewater anebo world punk, na který se dá skvěle tancovat.
 
 
17. 3. Lee Noble + No Pavarotti (Klub K4)
Debutová deska Horrorism má všechny atributy snové záležitosti: vokály někde daleko za sedmero horama, v popředí podivně vyšinuté zvuky syntezátorů a barevné halucionoidní plochy někde mezi hodinou hada a vlka. Posadit se, zavřít oči a odletět.
 
 
19.3. David Koller + Band unplugged (dále Příbram 2.3. a České Budějovice 30.3.)
Poslední deska české rockové stálice bez pochyb vyrazila dech. Koller + Band si na Tady a teď nejenom že s dětinskou zálibou pohrává s češtinou, jakoby se taky hudebně vracel do doby, kdy mu to šlo s Lucií nejlépe. Momentální šňůra unplugged se opírá o 7 skladeb, které Koller + Band a Michal Pekárek.
 
19. 3. Oneida (Chapeau Rouge)
Jeden z tahounů proslulého labelu Jagjaguwar, tahle kapela si za posledních 15 let vyzkoušela tolik hudebních kabátů, že jen jejich výčet by tady zabral půl stránky. Oneida nemá krabici, do které by se jejich hudba dala nacpat, což je v důsledku dělá tak zajímavými (vedle upřímného fuck-off jakékoli „hudební kariéře“). Rock, stoner, psychedelie, krautrock, you name it. Jejich poslední hudební výlet spočívá v experimentálním triptychu „Thank You Parents“, který má ještě víc rozmazat všechny žánrové hranice (desky Preteen Weaponry, Rated O, Absolute II). Oneida se ovšem nebojí ani vyšilovat naživo: v roce 2009 odehráli v New Yorku dvanáctihodinový set. Tohle v Chapeau čekat asi nemůžem, zážitek to ale bude i tak.
 
23. 3. The Men (Strahov007)
Asi nemá smysl vymýšlet nic nového, i když to staré v mnoha ohledech neplatí – The Men totiž od pořádně vybordeleného debutu Leave Home („První půlka bordel ve stylu raných devadesátek: existenční bolest a chaos přetavený do 20 minut zkreslení a divokých riffů, za kterými štěká, vzdychá, ryčí a prská zpěvák Nick Chiericozzi. Druhá půlka přechod z hlučného punk-rocku do příjemné kytarové jízdy, kterou naznačuje už bezejmenný předěl ( )“. přešli na poslední desce Open Your Heart k vycizelovanější ruční práci. Určitě to ale neznamená, že si nasadili otěže: jejich první představení v Praze zcela jistě nebude postrádat nic z animální podstaty první desky. Bordel.


 
3.3. Arbouretum (007 Strahov) / 4. 3. Make Do And Mend (007) / 6.3. Mumford & Sons (velký sál Lucerny) / 14.3. Swans (Fléda) / 15. 3. Bohren & der Club of Gore (Akropolis) / 18. 3. Living Colour (LMB) / 20. 3. Samúel Jón Samúelsson Big Band (Palác Akropolis) / 21. 3. Jessie Ware (Akropolis) / 22. 3. Seeds in Barren Fields (007) / 25. 3. Loscil (Akropolis) / 26. 3. Testament (Nová Chmelnice) / 28. 3. Hurts (LMB)
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika